Vuurwerkdealer Hubo Faber

Vuurwerkdealer Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen en omstreken? Dan is Hubo Faber het adres voor uw vuurwerk!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
LOTENactie!

LOTENactie!

Inkopen voor de feestdagen doe je natuurlijk in Harlingen. Daar maak je in december kans op 10x €449,-! Welkom aan Zee!
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Terugblik VVD Harlingen op 2017, verder in 2018!

19-12-2017

HARLINGEN - Afgelopen jaar heeft de VVD Harlingen als oppositiepartij weer flink wat initiatieven genomen en belangrijk: ook aangenomen gekregen!

We zijn geen getuigenispartij, maar willen zaken voor elkaar krijgen. Ook zetten we geen kekke hashtags #vvdmaaktmooier onder berichten van zaken waar we part nog deel aan gehad hebben. Want de meeste mooie initiatieven komen dagelijks van de Harlingers zelf. Maar in de raad doen wij ons ding, samen met de andere raadsleden.

 

Hieronder dus een opsomming van initiatieven die de VVD Harlingen óf alleen, óf in samenwerking met andere partijen genomen heeft in 2017. Omdat u moet weten wat we in dat stadhuis aan het doen zijn.

 

Motie evaluatie reclamebelasting/ondernemersfonds

Na twee jaar vonden we het tijd om te evalueren. Voldoet het aan de verwachtingen? Is men tevreden? Inmiddels is er een evaluatie geweest en is de opzet veranderd. Na overleg met alle belanghebbenden gaan Horeca Harlingen, HOV en Harlingen Promotion gezamenlijk verder.

 

Motie zaagtandsteiger

Als gevolg van een lobby van VVD, CDA en PvdA is er een nieuwe aanvraag ingediend bij het Waddenfonds voor een bijdrage aan een nieuw te bouwen zaagtandsteiger in de Harlinger Visserijhaven. Deze aanvraag lijkt dit keer wel een goede kans van slagen te hebben.

 

Westerzeedijk en buiten zwemmen

Middels een motie heeft de Harlinger gemeenteraad unaniem het college de volgende opdracht gegeven

  • De raad van Harlingen actiever te betrekken bij de planvorming voor de ontwikkeling van het Westerzeedijkgebied.
  • Op korte termijn een startmoment voor het Open Plan Proces Westerzeedijk te bepalen
  • Om in ieder geval drie mogelijkheden tot 'buiten zwemmen en recreëren' te onderzoeken op (o.a. praktische, juridische en financiële) haalbaarheid:
  1. een getijdenbad aan de zeekant
  2. een 'Kleine Wielen variant' aan de Noordkant van het Westerzeedijkgebied
  3. een natuurbad naar het voorbeeld van Jubbega

 

Voor het einde van het jaar de bevindingen van dit onderzoek én de uitkomsten uit het Open Plan Proces aan de raad voor te leggen ter verdere beraadslaging en besluitvorming. Is in uitvoering. Einde van het jaar is door het college niet gehaald, maar in het eerste kwartaal van het volgende jaar willen we meer duidelijkheid.

 

Bankjes langs de Singels

Motie bankjes plaatsen langs de Noord- en Zuidoostersingel en op de Zuiderpier. Aangenomen. De bankhes worden binnenkort geplaatst.

 

Bodemdaling

Motie om te komen tot expert meetings en aanbevelingen inzake de problematiek rond mogelijke schade door bodemverzakking. Ook in het licht van de vergunde toekomstige zoutwinning onder

de havenmond. Aangenomen. Eerste meeting is geweest. Tweede staat gepland in januari.

 

PAK’s

Motie om de bron van aangetroffen PAK’s te onderzoeken. Aangenomen. Onderzoek heeft in zoverre iets opgeleverd dat de REC vrijwel zeker is uit te sluiten als bron.

 

Wonen op het water

Motie wonen op het water. Aangenomen. Het college gaat onderzoeken waar er ruimte is om in Harlingen op het water te wonen. Volgend jaar wordt er een bijeenkomst gehouden voor geïnteresseerden om het verder uit te werken.

 

Parkeertarief voor bedrijfsauto’s

Raad besluit parkeertarief voor éérste bedrijfsauto te verlagen van € 375,- naar € 150,-

 

Hondenbelasting

Raad wil in meerderheid een nieuw voorstel omtrent hondenbelasting, met een beter inzicht in kosten. VVD motie om hondenbelasting te verlagen krijgt in november 2017 geen meerderheid. Maar college gaat wel kijken hoe het precies zit met kosten en opbrengsten en meldt zich begin 2018 dan weer. Wordt dan vervolgd.

 

Lastenverlagingen

De eerste lastenverlagingen zijn mede op initiatief van de VVD doorgevoerd.

 

Cruisevaart

Naar aanleiding van ons amendement is de bijdrage voor acquisitie van cruiseschepen gelimiteerd tot 2 jaar in plaats van 4 jaar. We vinden het jaarlijkse bedrag hiervoor (170.000 euro) nog te hoog, maar meer zat er niet in.

 

Fietstunnel toekomstig fietspad tussen Wijnaldum en Midlum

Met het CDA willen we bezien of het financieel mogelijk is om een fietstunnel in plaats van een brug te realiseren voor het fietspad tussen Wijnaldum en Midlum. Deze motie is ingetrokken, maar wordt aangehouden tot na de verkiezingen.

 

Verder zijn er nog amendementen ingediend inzake informatieplicht college, vervallen rioolrecht en FUMO, die mede op initiatief van de VVD tot stand zijn gekomen.

 

Naast bovengenoemde initiatieven hebben de VVD raadsleden nog zitting in de volgende commissies:

  • Auditcommissie
  • Werkgeverscommissie
  • Selectiecommissie vacature RKC. Inmiddels is de nieuwe voorzitter van de Rekenkamercommissie beëdigd.

 

Daarbij speelt de VVD vanaf den beginne een belangrijke rol bij de begeleiding van de Jeugdgemeenteraad. Daar komt volgend jaar een andere opzet voor om het aantrekkelijk te houden.

 

Tot zover een aantal zaken waarin de VVD een belangrijke rol heeft gespeeld. Voor nu gaat de raad met kerstreces, maar we blijven uiteraard bereikbaar. Volgend jaar verkiezingen, met hopelijk de VVD Harlingen in het college... Nú is de tijd voor de VVD Harlingen!

 

We wensen iedereen hele fijne kerstdagen en gelukkig en gezond 2018!

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Gemeente maakt openstelling op zondagochtend mogelijk

19-12-2017

HARLINGEN - Het College van B&W heeft vandaag besloten dat winkels op zondag 24 en 31 december 2017 van 9.00 uur tot 18.00 uur open mogen.

IJsbaan Grote Bredeplaats open!

19-12-2017

HARLINGEN - Na jaren is er weer een ijsbaan op de Grote Bredeplaats in Harlingen!

V.V.H. dames 1 verliest van Makkum

19-12-2017

HARLINGEN - Deze zaterdag kwam het tweede damesteam uit Makkum op bezoek bij de dames van Fysiotherapie Rozengracht 24.

Reacties

Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei Karsten Wonen Karsten Wonen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" VVV Harlingen VVV Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hubo-Faber Hubo-Faber Hema Harlingen Hema Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Almamater Almamater Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe