Vuurwerkdealer Hubo Faber

Vuurwerkdealer Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen en omstreken? Dan is Hubo Faber het adres voor uw vuurwerk!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
LOTENactie!

LOTENactie!

Inkopen voor de feestdagen doe je natuurlijk in Harlingen. Daar maak je in december kans op 10x €449,-! Welkom aan Zee!
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Stichting Kunstuitleen HA-15: Kunstwerk van de Maand mei 2018

06-05-2018

HARLINGEN - Nelleke Allersma kiest als Kunstwerk van de Maand mei 2018 het schilderij ‘Hegewiersterfjild’ van Sjouke Altena.

Nellekes motivatie:

“Al een tijd geleden werd ik getroffen door dit schilderij. Het is niet geschilderd vanaf een foto en het lijkt ook niet, gezien de weersomstandigheden, ter plekke te zijn geschilderd. Dus het moet voor een groot deel vanuit innerlijke beleving, vanuit opgeslagen indrukken in het geheugen zijn geschilderd! De schaduwen van het wolkenspel op de landerijen, her en der de zon die er doorheen breekt, de tamelijk harde wind, de ruisende wuivende rietkragen.
 

De sfeer is voor mij heel herkenbaar, aangezien ik geboren en getogen ben in de Noordpolder bij het wad. Het doet me denken aan de dagelijkse fietstochten naar school, zwoegend en ploegend over de onverharde weg, de striemende regen langs het gezicht.
 

En later thuis aangekomen het warme kopje thee.....die associaties krijg ik!
 

Het schilderij is heel eigen; ik kan geen echte beïnvloeding ontdekken van bepaalde kunstenaars en/of stroming. Het straalt een innige verbondenheid en vertrouwdheid uit met de natuur, het is een puur schilderij.”

Sjouke Altena woont in Harlingen. Hij schildert sinds zijn jeugd, toen hij zijn liefde voor schilderen en tekenen ontwikkelde op de middelbare school in Drachten. Hij kreeg er les van zijn tekenleraar, de expressionistische kunstschilder en schrijver Pier Feddema (1912-1983), die hem aanmoedigde. Hij schildert in een figuratief-impressionistische geest, voornamelijk landschappen, maar ook portretten en andere onderwerpen. Het landschap in de omgeving van Harlingen, met onder meer het Hegewiersterfjild, de zeedijk en de havens zijn voor hem een voorname inspiratiebron. Hij is actief bij Kunstuitleen HA-15 en Kunstenaarssociëteit Zilt.

 

Werk van Sjouke Altena en dat van een dertigtal andere deelnemende kunstenaars is te bewonderen en te lenen via www.kunstuitleenharlingen.nl en in Gebouw Nieuw Zuid, Irenestraat 2 in Harlingen. Voor een persoonlijk advies kunt u hier terecht op vrijdagen van 12.00 tot 16.00 uur.

 

Kunst & Cultuur

Meer nieuws

De 206 bezorgde Age Zijlstra wederom een overwinning

06-05-2018

HARLINGEN - Op zaterdag 5 mei werd de vierde Vitesse vlucht vervlogen.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Dio Jurien Dio Jurien Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt ForHim Menswear ForHim Menswear Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Vogelaar Audio Vogelaar Audio Almamater Almamater IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Lichtboei De Lichtboei
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV Harlingen VVV Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe