Vuurwerkdealer Hubo Faber

Vuurwerkdealer Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen en omstreken? Dan is Hubo Faber het adres voor uw vuurwerk!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
LOTENactie!

LOTENactie!

Inkopen voor de feestdagen doe je natuurlijk in Harlingen. Daar maak je in december kans op 10x €449,-! Welkom aan Zee!
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Rick Vlieger de grote winnaar van de Copini 60+ kaatscompetitie 2018

08-08-2018

HARLINGEN - Zonder verliespartij won hij al zijn partijen meetellend voor het klassement.

Maar sloot tijdens de laatste speelronde door een onverwacht verlies het seizoen spijtig genoeg niet ongeslagen af. Deze eer viel een apetrotse Wiebe van Dijk ten deel. Ondanks minder partijen dit seizoen te hebben gekaatst, was hij wel de man die ongeslagen bleef.

 

Tijdens de 12e en laatste speelronde, kaatsten in perk 1, partuur 1 bestaande uit Piet Stellingwerf met Thom Zuiderhof en Wiebe van Dijk tegen partuur 2, dat bestond uit Rick Vlieger met Hein Bos en Andries Koornstra.

 

Nou in ut begin leek ut ur niet op met ut partuur van Tommie Zuiderhof, Tommie zelf kon nog niet een Skippiebal rake. Piet Stellingwerf kwam maar moeilijk op gang, ut leek wel sun ouwe stoomlocomotief die dure oek even voor ze op gang binne. En van Diek die ston ur wel maar was even vergeten dat je ze nou en dan wat met ut balsje doen mutte. En die andere jongens van de teugenstander daar sloeg Rick Vlieger die hijneballen van van Diek op Trebol. En de oud Makkummer Andries Koornstra kaatste verrotte slim en een heel klein bitsje gemeen. En Hein Bos die was ze fuul as een barg en sloeg soms zelfs van achteruut weg boven. En hij vocht voor elke bal en dat is toch mooi dat ur nog zukke kaatsers binne. Ze kwamen dan ook met maar liefst met 5 om 1 voor en het werd 6-6 matchpoint dus, maar Zuuderhof c.s. pakten het eerst 5 om 2. Inmiddels was de vrouw van Tommie arriveert en dat hielp de man begon te kaatsen as een wilde, hij sloeg zelfs dikke kaatsen. Piet Stellinwerf was inmiddels warm lopen en sien ballen vlogen as ut spoor, Hein Bos wuu ze wel slaan maar die bukte maar van ellende, sun gang hadden die ballen, hij suu hast een helm opzette. De slimmigheid bij Koornstra was ur oek of en Rick Vlieger kreeg natuurlijk hast gien bal meer. En toen wudde ut 5-5 en 6-2 voor partuur Zuuderhof en van Dijk an e stuit en wat dee die goochemerd, die gaf een zitbal. Einde van de partij en oek van de competitie die een terechte winnaar heeft in Rick Vlieger en een uutstekende tweede in Tommie Zuiderhof en ut binne nog lieve jongens oek. 
 

In perk 2 kaatsten partuur 3 bestaande uit Hobbe Kooistra en IJsbrand Brandsma tegen partuur 4 gevormd door Gerrit Bijdeweg en Wiebe Dijkstra. Dat deze parturen aan elkaar gewaagd waren bleek al meteen vanaf het begin doordat op de stand 6 - 6 het 1e eerst naar partuur 4 ging 0 - 1. Aan de opslag wisselde Wiebe Dijkstra zitballen af met ballen meters voor waardoor de stand weer in evenwicht kwam. 1 - 1. Hobbe en IJsbrand pakten vervolgens een spel door hun goede opslag waar met name Gerrit in het achterperk geen raad wist. 3 - 1. Door het kurkdroge en daardoor keiharde veld lag voor beide parturen de winst aan de opslag en niet in het perk. Dat kregen Gerrit en Wiebe ook in de gaten en werkten hun achterstand weer weg. 3 - 3 Vervolgens werd er beurtelings een eerst veroverd door partuur 3 Ysbrand Brandsma c.s. en daarop weer door partuur 4 Gerrit Bijdeweg c.s. Op een stand 6 - 6 en werd het 4 eersten gelijk. Vervolgens waren Hobbe en IJsbrand weer aan zet en pakten de 5 eersten. 5 - 4. IJsbrand besliste vervolgens met zijn sterke opslag met 2 zitballen de partij op 5 - 4 + 6 - 4.

 

Na afloop van de laatste speelronde en het verwerken van de uitslagen, volgde een korte terugblik door Douwe Broersma op deze populaire kaatscompetitie welke voor het 6e achtereenvolgende jaar plaatsvond. De vaste scheidsrechters Age Tichelaar, Claus van Dijk en Klaas van der Hoek ontvingen onder dankzegging een attentie.

 

Na een speciaal woord van dank voor onze sponsor dhr. Leo Copini en Elisabeth de Groot voor het maken van de krans en KV Eendracht voor het beschikbaar stellen van het terrein + materiaal vond vervolgens de prijsuitreiking plaats.

 

Naast de 5 prijswinnaars was er voor de trotse 1e prijswinnaar Rick Vlieger bovendien nog de krans en de Copini 60+ wisselbeker.

 

Zaterdag 11 augustus wordt de traditionele Copini 60+ kaatspartij met de harde bal gespeeld.

Tegelijkertijd wordt er ook de jaarlijkse “Lachende Koe/ Weinstube” kaatspartij op uitnodiging met de zachte bal gespeeld.

Beide afzonderlijke wedstrijden staan garant voor een gezellige kaatsdag op het KV Eendrachtterrein, waarbij iedereen van harte welkom is.

Aanvang 10.00 uur met harde bal en 11.00 uur met de zachte bal.

 

Eindklassement na 12 speelronden

Copini veldcompetitie 60+ 2018

No.

Deelnemers

Eersten

 

Punten

 

 

Voor

Tegen

Verschil

  1.

Rick Vlieger

70

25

36

  2.

Thom Zuiderhof

61

42

0

  3.

Wiebe Dijkstra

48

43

-4

  4.

Hobbe Kooistra

46

33

10

  5.

Gerrit Bijdeweg

41

41

-4

  6.

IJsbrand Brandsma

39

25

6

  7.

Douwe Broersma

39

50

-16

  8.

Piet Stellingwerf

38

39

-4

  9.

Jan van der Heide

32

27

12

10.

Jan Kwast

31

38

-2

11.

Hein Bos

30

37

-6

12.

Wiebe van Dijk

28

8

12

13.

Johan Zuiderhof

26

18

0

14.

Andries Koornstra

25

21

2

15.

Klaas Kloosterman

24

60

-30

16.

Johannes Hinrichs

18

11

8

17.

Frans Alberda

11

10

-2

18.

Sjoerd Nota

7

2

4

19.

Piet Kuiken

7

4

4

20.

Frans Hoekstra

4

6

-4

21.

Henk Nak

2

6

-4

22.

Henk Bleeker

0

6

-6

 

 

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Descargando en Just4Fun spelen op de Zomermarkt

08-08-2018

HARLINGEN - Donderdag 9 augustus is er weer een gezellige zomermarkt in hartje Harlingen.

Zonovergoten Tall Ships Races Harlingen zorgen voor ruim 335.000 bezoekers

08-08-2018

HARLINGEN - Bezoekers genoten met volle teugen van activiteiten in Friese havenstad!

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hema Harlingen Hema Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt VVV Harlingen VVV Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Atelier de Groot Atelier de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Karsten Wonen Karsten Wonen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Almamater Almamater De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen
Visie Events Visie Events HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Atelier de Groot Atelier de Groot De Lichtboei De Lichtboei Vogelaar Audio Vogelaar Audio Copini Opticiëns Copini Opticiëns Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt