Vuurwerkdealer Hubo Faber

Vuurwerkdealer Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen en omstreken? Dan is Hubo Faber het adres voor uw vuurwerk!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
LOTENactie!

LOTENactie!

Inkopen voor de feestdagen doe je natuurlijk in Harlingen. Daar maak je in december kans op 10x €449,-! Welkom aan Zee!
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bereikbaarheid bezoekers Harlingen tijdens de Tall Ships Races

01-08-2018

HARLINGEN - Met een verwacht aantal bezoekers aan de Tall Ships Races van 300.000 heeft de organisatie voorbereidingen getroffen om de bereikbaarheid voor bezoekers aan de stad te waarborgen.

Bereikbaarheid bezoekers Harlingen tijdens de Tall Ships Races Foto: Harlingen in beeld

Zo hebben de gemeente Harlingen, Stichting Harlingen Sail en Arriva afspraken gemaakt over de bereikbaarheid van de stad met het openbaar vervoer tijdens dit grote nautische evenement, zijn er taxistandplaatsen ingericht, zijn er speciale parkeerplaatsen voor evenementenbezoekers, zijn er bewaakte fietsenstallingen en is er een speciale mindervaliden parkeerplaats nabij het evenemententerrein.

 

Met de trein

Tijdens de Tall Ships Races is de capaciteit van de treinen verhoogd en kunnen er meer reizigers dan gebruikelijk van en naar Harlingen reizen. Ook zet Arriva extra personeel in op de perrons en in de treinen. Bezoekers die met de trein naar Harlingen reizen kunnen doorreizen tot Harlingen Haven. De laatste trein vertrekt om 23.49 uur vanaf Harlingen Haven.

 

In Leeuwarden wordt op het perron en in de treinen rekening gehouden met grote reizigersaantallen. Zo zet Arriva tijdens de Tall Ships Races extra personeel in op de perrons en in de treinen. Bij topdrukte wordt gewerkt met een vlakverdeling om de maximale capaciteit te waarborgen. Toeristen naar de eilanden is gevraagd rekening te houden met mogelijk oponthoud in verband met drukte op het evenemententerrein. Eventueel kunnen reizigers besluiten eerder naar Harlingen af te reizen. Reizigers worden tijdens het evenement via @arriva_nl en www.arriva.nl op de hoogte gehouden over de actuele dienstregeling.

 

Met de bus

Arriva zet, naast de gebruikelijke dienstregeling, extra pendelbussen in vanaf Sneek en Alkmaar. Alle bussen rijden tot Harlingen Centraal. Vanaf daar kunnen reizigers gratis met de trein naar Harlingen Haven. De dienstregeling is op te vragen via www.arriva.nl

 

Met de auto

Bezoekers die met de auto naar het evenement reizen kunnen hun auto parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen. De parkeerplaatsen worden tot 02.00 uur permanent bewaakt. Bezoekers met de auto volgen de bebording langs de wegen om naar de juiste parkeerplaats te rijden.  Een parkeerplaats kost €10,- per dag per auto. Reizigers stappen vervolgens in één van de gratis pendelbussen van Arriva om dicht bij het evenement te worden afgezet. De pendelbussen rijden de gehele dag van- en naar de parkeerterreinen. Parkeren in de binnenstad is alleen mogelijk op vertoon van een geldig zonebewijs. In de omliggende wijken is sprake van een vignetgebied.

 

Parkeren eilanden en met de auto op de boot

Toeristen van- en naar de eilanden kunnen zoals gebruikelijk parkeren op P1 of P2 en indien nodig op P3. Zij volgen hiervoor de gele bebording langs de invalswegen.  Eilandtoeristen die met de auto op de boot moeten worden gevraagd hun boekingsbewijs te overleggen aan de controleurs. Reizigers die door familie en/of vrienden worden afgezet kunnen zich laten afzetten bij de aangepaste Kiss and Ride Zone t.h.v. P1. Vanaf daar vertrekt een pendelbus naar de veerterminal.

 

Parkeren minder validen

Minder validen die met een gemotoriseerd voertuig naar het evenement komen en een mindervaliden kaart hebben kunnen parkeren bij het parkeerterrein van BDS op de Westerzeedijk. Dit terrein ligt het dichts bij het evenementengebied. Om hier te komen dienen automobilisten de afslag ter hoogte van Kimswerd richting Westerzeedijk te nemen. De kosten voor een dag parkeren bedragen €6,- per voertuig.

 

Met de fiets

Harlingen is tijdens de Tall Ships Races goed te bereiken met de fiets. Daarnaast zijn er bewaakte fietsenstallingen ingericht op het voormalig Dukdalfterrein ter hoogte van de Zuiderhaven en ter hoogte van de BIldtseweg/Roptaweg. De fietsenstallingen worden vanuit alle richtingen met borden aangegeven. Fietsers betalen een bedrag van €2,- voor een bewaakte plaats.  De fietsenstallingen worden tot 02.00 uur permanent bewaakt. Fietsen zijn niet toegestaan in het activiteitengebied.

 

Taxistandplaats

Speciale taxistandplaatsen zijn ingericht bij het voormalig Dukdalfterrein t.h.v. de Spoorstraat en zijn ingericht t.h.v. de Heiligeweg.

 

Evenement

Meer nieuws

Jeugdleden WCT Ouwe Seun rijden mee in Surhuisterveen

01-08-2018

HARLINGEN - Jeugdleden WCT Ouwe Seun rijden mee met 37e profronde van Surhuisterveen.

Kom in actie voor de 11-Stedenzwemtocht

01-08-2018

HARLINGEN - Vele vrijwilligers zijn er al maanden druk mee bezig, het organiseren van de 11-stedenzwemtocht van Maarten van der Weijden.

Hema Harlingen Hema Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Vogelaar Audio Vogelaar Audio Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Dio Jurien Dio Jurien BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Almamater Almamater Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Almamater Almamater Atelier de Groot Atelier de Groot ForHim Menswear ForHim Menswear