CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Zwarte Pietenspektakel op ikc het Noorderlicht

26-11-2017

HARLINGEN - De leerlingen, die het al vaker hebben meegemaakt, zien er elke keer weer naar uit.

Ze weten, dat als Sinterklaas weer in Nederland, is, het niet lang meer duurt, voordat dan de Zwarte Pieten naar ikc het Noorderlicht worden komen. En dat is altijd een groot feest!

 

Zangpiet Pedro, Banketpiet, Lucena en Panieki moesten ’s morgens zelf eerst aan de bak tijdens de Pietengym. De jongens en meiden van het CIOS, die hun stage lopen op het Noorderlicht tijdens de gymlessen, hadden een mooi parcours uitgezet in de gymzaal. De leerlingen van de groepen 1 tot en met 4 kregen een half uur Pietengym. Klimmen, klauteren, sjouwen met pakjes, alles kwam aan bod. Veel leerlingen hadden net als de Zwarte Pieten hun mooiste Pietenpakje aangetrokken. Iedereen was aan het eind van de morgen geslaagd en kreeg een prachtig Pietendiploma.

 

De oudervereniging had voor alle leerlingen ’s morgens drinken en wat lekkers klaar. De bovenbouw kreeg zo toch ook wat mee van de feestelijkheden. Ook was er voor iedereen een zakje pepernoten en schuimpjes. Voor de leerkrachten waren er speculaasbrokken en chocoladepepernoten bij de koffie of de thee.

 

Na de lunchpauze begon het muziekspektakel en de Pietendisco. Na een professionele aankondiging, kwamen Pedro en Banketpiet het podium op. Natuurlijk begonnen ze met hun grote hit van dit moment, “De cadeautjesfabriek”. Dit liedje was goed ingestudeerd door alle kinderen, die om het hardst dus ook meezongen. Het klonk prachtig. Heel veel andere liedjes werden ten gehore gebracht, er werd volop gedanst, gesprongen en polonaise gelopen. De allerkleinste kleuters bleven dicht tegen het podium aan staan, helemaal onder de indruk van die mooie Zwarte Pieten.

 

Helaas komt aan alle mooie dingen een eind, zo ook aan de Pietendisco. Maar de kinderen hebben genoten én de Pieten ook. Gelukkig komen ze op 5 december wéér op het Noorderlicht en dan komt Sinterklaas ook mee.

 

Nog elf nachtjes slapen ….

Onderwijs

Meer nieuws

Oh, kom er eens kijken bij de Wereldwinkel Harlingen!

26-11-2017

HARLINGEN - Sint Nicolaas cadeaus koop je natuurlijk bij Wereldwinkel Harlingen.

Ingezonden: Geheime volksvertegenwoordiging

26-11-2017

HARLINGEN - Democratie betekent in wezen heel simpel: het volk regeert.

9e Speelronde Waddenrobkes

26-11-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd alweer de 9e speelronde bij de Waddenrobkes gespeeld.

Reacties

Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier de Groot Atelier de Groot Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Ons Food&Wine Ons Food&Wine Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio Copini Opticiëns Copini Opticiëns Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Almamater Almamater Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
VVV Harlingen VVV Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Atelier de Groot Atelier de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen