Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Harlingen – 7 februari 2018 Franeker – 8 februari 2018
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Zwaar bevochten, maar verdiende overwinning fc Harlingen

23-10-2017

HARLINGEN - Na de onterechte nederlaag tegen sc Franeker moest fc Harlingen het op nemen tegen de nummer twee van de ranglijst, L.v.v. Friesland.

De omstandigheden om te voetballen waren niet ideaal, veel wind en regen en een glad veld. Vanaf het fluitsignaal van scheidsrechter Achttien lieten de spelers uit Harlingen zien waar ze voor kwamen, voor de winst. Niet dat het voetbal van hoge kwaliteit was, maar fc Harlingen was gedurende de gehele wedstrijd toch wel de betere en het gevaarlijkst. Het is jammer dat men zo moeilijk tot scoren komt, de kansen zijn er wel.

 

Friesland bakte er deze middag niet zoveel van en dat leidde tot veel irritatie en overtredingen. Na 25 minuten had Friesland eigenlijk met tien man moeten staan na een zware overtreding van links achter Zijlstra op Sander Zeilmaker. Slechts geel gaf de scheids. Toch zouden de Leeuwarders de wedstrijd niet met elf man eindigen. Aanvoerder Jeffrey Meijer had al geel en werd in blessure tijd met direct rood van het veld gestuurd na een grove charge en natrappen op Jeroen van Dellen, misschien wel de hardst werkende fc Harlingen speler. Ruim in blessure tijd maakte jeugdspeler Martin van Andel, net ingevallen, de winnende treffer. Zo werd het een zeer verdiende overwinning voor de havenstad bewoners.

 

De Harlingers begonnen goed aan de wedstrijd, waren wel in de duels en zetten Friesland meteen onder druk. Dit leidde tot wat kleine mogelijkheden o.a. voor Sander. Een goede aanval werd door vermeend buitenspel afgefloten, dat zou niet de laatste maal zijn. Pas na 15 minuten schiet Friesland voor het eerst op het door Vincent van der Werf prima verdedigend doel. De opnieuw op dreef zijnde aanvoerder Ane Schaap bracht Sander in scorings positie, maar keeper Brattinga pakte de bal. Het spel van beide teams was niet al te best, veel foute passes en balverlies. fc Harlingen had meer balbezit, maar echte kansen waren er niet veel. Friesland had na 25 minuten dus met tien man moeten staan. De doorgebroken Sander werd van achteren met een zware overtreding neergelegd. De Harlingers kregen veel vrije trappen, vaak genomen door Ane. Ze leverden weinig op.

 

Door balverlies van Robert van der Zee werd Friesland even gevaarlijk. Aan de andere kant tikte de Leeuwarder doelman de bal uit de bovenhoek tot corner. Toch zou fc Harlingen de leiding nemen. Op links begon Jorge Pirez in de 38e minuut aan een solo en werd binnen de zestien gevloerd en dat was dus een duidelijke penalty. Het was Arjan Outhuyse die zich achter de bal plaatste en binnen schoot, 0-1 een verdiende voorsprong. In het veld werden diverse duels uitgevochten door de fysiek sterkere spelers van Friesland, maar deden dat vaak onreglementair.

 

De rust werd na 50 minuten spel met een 0-1 stand bereikt. Na de rust speelde fc Harlingen met de wind in de rug. Of dat altijd een voordeel is, is te betwijfelen, vaak krijgt de bal teveel snelheid. Het eerste kansje in de tweede helft was voor Friesland. Vincent was op zijn post. De thuisclub probeerde de bakens te verzetten, maar achterin gaven Sjouke Bootsma en Patrick van der Waard, gesteund door de backs Frank Claasz Coockson en Robert van der Zee weinig weg. Het hard werkende middenveld met Jeroen van Dellen, Ane Schaap, Arjan Outhuyse en Sander Zeilmaker onderbrak vele aanvallende acties van de tegenstander. Voorin hadden Jorge Pirez en Niels Vlottes het niet eenvoudig tegen de bikkelende verdedigers.

 

Friesland kreeg ook wel een paar vrije trappen op een gevaarlijke plek voor het doel van Vincent. Door hun lengte waren de tegenstanders in het voordeel. Toch werd het niet al te gevaarlijk. Een mooie voorzet van Niels werd net gemist door Sander. Na tien minuten in de tweede helft leek Jeroen fc Harlingen op een grotere voorsprong te brengen. Helaas strandde zijn poging bij de keeper die de ingeschoten bal pakte. Na 70 minuten moet Frank de wedstrijd met een schouderblessure verlaten en komt Marco Zeilmaker hem vervangen. Even later wordt door de fc Harlingen weer gewisseld, Niels verlaat het veld en wordt vervangen door Remko Zandberg die op het middenveld komt spelen.

 

Toch zou Friesland de stand gelijk trekken. Een twijfelachtige vrije trap aan Friesland gegeven werd hoog in het doelgebied van de fc Harlingen ingebracht en het was goaltjes dief Joris Wubbeling die de 1-1 maakte, een teleurstelling voor de Harlingers en meegereisde supporters. Beide ploegen gingen wel voor de winst. Ane probeerde het doel te treffen via enkele vrije trappen, maar dat lukte hem niet. Robert kreeg ook nog een vrije schietkans na een van de vele corners. Even later draaide een corner van Ane recht het doel in, maar met een katachtige sprong redde de doelman. Robert werd vervangen door jeugdspeler Martin van Andel en die zou later van grote waarde zijn.

 

Opnieuw werd een corner voor het doel van Friesland gebracht. In een kluwen van spelers wist Martin de bal met zijn hak over de doelman in het doel te werken en zo fc Harlingen op een 1-2 voorsprong te zetten. Dit was al dik in blessure tijd. Maar de scheids wist van geen ophouden en liet nog lang door spelen. Omdat het bij Friesland niet echt lukte deze middag kwam er veel frustraties bij enkele spelers los, wat o.a. leidde tot het wegsturen van de aanvoerder. Over vieren floot de scheids eindelijk voor het einde en was fc Harlingen deze middag de gelukkigste en drie punten rijker. Verdiend.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Bert Dorenbos grote winnaar dagvistocht

23-10-2017

HARLINGEN - Op zaterdag 21 oktober is de gezamenlijke dagtocht gevist van HSV de Voorn en HSV de Deinende Dobber.

Herfst bij Rona!

23-10-2017

HARLINGEN - De kaarsen mogen thuis weer aan en de dekens worden uit de kast getrokken.

“Onze” meiden en dames bij fc Harlingen

23-10-2017

HARLINGEN - Het begin van de herfstvakantie stond in het teken van het beker-inhaal-weekend.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Vogelaar Audio Vogelaar Audio HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Dio Jurien Dio Jurien Hema Harlingen Hema Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zensa Moda Zensa Moda Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe ForHim Menswear ForHim Menswear Almamater Almamater VVV Harlingen VVV Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Vogelaar Audio Vogelaar Audio HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen VVV Harlingen VVV Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant