CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Zonnepont "Jonge Seun" officieel te water gelaten

11-07-2017

HARLINGEN – De Harlinger zonnepont Jonge Seun is afgelopen vrijdag (7-7-2017) door wethouder Le Roy gedoopt in Sneek.

De zonnepont is in opdracht van de Stichting Harlinger Heen & Weer gebouwd door 3 studenten van de afdeling Maritieme Techniek van ROC Friese Poort in Sneek. De doop was op de werf van de afdeling Maritieme Techniek op bedrijventerrein It Ges aan de Eeltjebaasweg 4 in Sneek. Het project om een zonnepont in de havens van Harlingen te laten varen, startte 2 jaar geleden met de oprichting van stichting Harlinger Heen & Weer. Doel van de pont is om meer publiek naar de Willemskade te leiden en zo een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van dit gebied tot een interessante nautische boulevard. Voor zowel Harlingers als toeristen moet daar straks het hele jaar door van alles te zien en te beleven zijn.

 

 

De aluminium Harlinger pont is de volgende stap in de ontwikkeling van zonneponten. Hij is ontworpen door Arend Lambrechtsen, het aandrijvings-/besturingssysteem door Henk Jukkema. De zonnepont vaart volledig op zonne-energie. De zonnepanelen op het dak moeten via accu’s voldoende stroom leveren voor de dagelijkse diensten.

 

De stichting Harlinger Heen & Weer is erin geslaagd om de nodige subsidies te vergaren om het project te realiseren. Als de diensten eenmaal begonnen zijn, moet de pont kostendekkend zijn. De stichting verwacht per seizoen van eind april tot eind september minstens 10.000 overzettingen à 1 euro. De pont gaat in 2018 varen tussen de Willemskade, de Zuiderpier en de Sassteiger vlakbij de havendienstpost en Station Harlingen Haven.

 

Vrijwilligers

Ongeveer veertig vrijwilligers zijn betrokken bij de zonnepont Jonge Seun. De zonnepont vaart een hele vaardag lang op de stroom van acht zonnepanelen op het dak. Per seizoen van eind april tot eind september zijn dat ongeveer 270 diensten. Per oversteek gaan twee bemanningsleden en maximaal twaalf passagiers mee.

 

Algemeen Gemeente Regio Sport & Recreatie

Meer nieuws

Harlinger Jilke Oswald Noord Nederlands kampioen meerkamp atletiek

11-07-2017

HARLINGEN - Afgelopen weekend waren de Noord Nederlandse kampioenschappen meerkamp atletiek voor C en D junioren in Stadskanaal.

Sjoerd en Rutger Zwart winnen op Gien

11-07-2017

HARLINGEN - Op zaterdag 8 juli was er een Fondvlucht en een opleervlucht voor de Jonge–Duiven.

Open Tobbedans Punt NL groep toernooi daverend succes

11-07-2017

HARLINGEN - Super Sunday, al jarenlang een begrip in de Amerikaanse sportwereld, en sinds afgelopen zondag, negen juli 2017, ook in Harlingen.

Reacties

Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier de Groot Atelier de Groot VVV Harlingen VVV Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus ForHim Menswear ForHim Menswear Hubo-Faber Hubo-Faber Vogelaar Audio Vogelaar Audio HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Ons Food&Wine Ons Food&Wine Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt BENG Evenementen BENG Evenementen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Dio Jurien Dio Jurien Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Plus Lunenborg Plus Lunenborg
Hema Harlingen Hema Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam