Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Zeerobben zakelijk langs Leovardia

12-11-2017

HARLINGEN - In een matige wedstrijd van de kant van de thuisclub bleek de individuele klasse toch afdoende om de winst te pakken op derde klasser Leovardia.

Zeerobben zakelijk langs Leovardia Foto: Frans Bode.

In de tweestrijd was het klasse verschil in bepaalde fases niet of nauwelijks merkbaar. De Leeuwarders verdienen een compliment voor de wijze, waarop zij het de Harlingers nog moeilijk hebben gemaakt. Tot de eindfase bleef de dreiging van een tegendoelpunt, maar gelukkig bleef de verdediging de voorwaartsen van de derde klasser de baas.

 

Matige eerste helft toch 2 – 0

De wedstrijd had een geheel ander verloop kunnen hebben als Vic Rozendaal in de tweede minuut het buitenkansje had benut. Nonchalance in de verdediging stelde hem in de gelegenheid , gelukkig net naast. Aan de andere kant kwamen van links en van  rechts kansrijke voorzetten, maar de juiste finishing-touch ontbrak nog. Attent keeperswerk van Theo Nota  voorkwam een voorsprong van de bezoekers, Ashley Birkenholz testte de vuisten van de Harlinger doelman Nota. Het lichte overwicht van de groenwitten resulteerde tenslotte toch een 1 – 0 voorsprong in de 34e minuut. Een crosspass van Kristian Feenstra bereikte Dylan Drent. Met overzicht bediende hij de instormende Higor da Silva. Kort hierna moest Jan Dirk van Looy het veld verlaten met een knieblessure, zijn vervanger Godert Attema ( eerste jaar A-junior ) deed het naar behoren in het restant van de wedstrijd. Het duel dreigde als een nachtkaars uit te gaan in de slotfase van de eerste helft. Tot Dylan Drent in samenwerking met Yander Zandbergen de bal voor het doel plaatste, alwaar Frank ten Hoeve klaar stond om de 2 – 0 te laten aantekenen.

 

Voorsprong consolideren

Een wat teleurstellende eerste helft kreeg in het begin van de tweede een spannender vervolg. Higor da Silva kwam twee keer gevaarlijk naar binnen, net naast en net over. Ook Leovardia deed van zich spreken. Diepte pass op Frank Rozendaal leverde de gasten wel een doelpunt op, maar de bal was van uit buitenspelpositie verlengd, terecht afgekeurd. Nog geen minuut later wuifde de leidsvrouw Sara Brinkkemper het vlagsignaal van Laurens Bergsma weg en mocht Joshua Cuperus alleen op keeper Nota afstormen. Nota verkleinde het doel prima een ten koste van een corner voorkwam hij de Anschlusstreffer. De druk op de defensie van Zeerobben nam toe en er hing voor de bezoekers een tegendoelpunt in de lucht. De kansen waren er via scherpe uitvallen voor de gastheren. Feenstra bereikte Drent over de hele en Frank ten Hoeve knalde over. Opnieuw gevaar van rechts een strakke voorzet van Dylan Drent werd door doelman Tibben klemvast gepakt. Marijn Helfferich  kwam daarbij wat ongelukkig in botsing en moest met een knieblessure van het veld gedragen worden. Frank Pietersma viel verdienstelijk in en had de pech dat tot tweemaal toe een schot van hem  werd geblokt. Kansjes waren wel, maar de scherpte ontbrak. Vermeldenswaard waren de afstand-schoten van Brent de Groot, spectaculaire redding Tibben, en twee keer Drent.  Maar ook hij miste het beetje geluk. Zeerobben controleerde  de wedstrijd en de overwinning kwam daardoor niet meer in gevaar. Complimenten gaan ook uit naar de jonge scheidsrechter Sara Brinkkemper, die waarschijnlijk van de aanwezig ex-scheidsrechter Modderman een ruime voldoende heeft gekregen.

 

In de koker voor de volgende ronde

De doelstelling van deze dag is gehaald namelijk een vervolg in de beker. Echt overtuigend was de winst niet, maar wel verdiend. De talrijke toeschouwers verlieten het Oostersportpark met gemengde gevoelens. Winst weliswaar maar de verwachtingen waren hoger. Volgende week wacht de competitie tegen rode lantaarndrager vv Groningen.

 

Zeerobben: Theo Nota, Brent de Groot, Marc Reussing, Pieter Westra, Jan Dirk van Looy (38. Godert Attema); Kristian Feenstra; Frank ten Hoeve; Dylan Drent, Marijn Helfferich ( 58. Frank Pietersma); Higor da Silva; Yander Zandbergen (78. Armando Zwart).

 

  • Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Opening expo 'Broersma treft Harlingen'

12-11-2017

HARLINGEN - Zondagmiddag is door wethouder Hein Kuiken de expo 'Broersma treft Harlingen', schilderijen van Jaap Broersma in het Hannemahuis, geopend.

Lampionoptocht met Hosanna: Vier keer Sint Maarten

12-11-2017

HARLINGEN - De muziek en dansgroepen van CMV Hosanna kwamen afgelopen weekeinde, inclusief donderdagavond, in actie bij lampionoptochten rond de Sint Maarten viering.

WestCord Hotels zoekt Horecamedewerkers voor de feestdagen

12-11-2017

HARLINGEN - Kom gezellig werken tijdens de feestdagen bij de hotels van WestCord Hotels op de Waddeneilanden!!!

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Almamater Almamater Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Vogelaar Audio Vogelaar Audio Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hema Harlingen Hema Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zensa Moda Zensa Moda Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Dio Jurien Dio Jurien Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Vogelaar Audio Vogelaar Audio HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant