CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Zeerobben zakelijk langs Leovardia

12-11-2017

HARLINGEN - In een matige wedstrijd van de kant van de thuisclub bleek de individuele klasse toch afdoende om de winst te pakken op derde klasser Leovardia.

Zeerobben zakelijk langs Leovardia Foto: Frans Bode.

In de tweestrijd was het klasse verschil in bepaalde fases niet of nauwelijks merkbaar. De Leeuwarders verdienen een compliment voor de wijze, waarop zij het de Harlingers nog moeilijk hebben gemaakt. Tot de eindfase bleef de dreiging van een tegendoelpunt, maar gelukkig bleef de verdediging de voorwaartsen van de derde klasser de baas.

 

Matige eerste helft toch 2 – 0

De wedstrijd had een geheel ander verloop kunnen hebben als Vic Rozendaal in de tweede minuut het buitenkansje had benut. Nonchalance in de verdediging stelde hem in de gelegenheid , gelukkig net naast. Aan de andere kant kwamen van links en van  rechts kansrijke voorzetten, maar de juiste finishing-touch ontbrak nog. Attent keeperswerk van Theo Nota  voorkwam een voorsprong van de bezoekers, Ashley Birkenholz testte de vuisten van de Harlinger doelman Nota. Het lichte overwicht van de groenwitten resulteerde tenslotte toch een 1 – 0 voorsprong in de 34e minuut. Een crosspass van Kristian Feenstra bereikte Dylan Drent. Met overzicht bediende hij de instormende Higor da Silva. Kort hierna moest Jan Dirk van Looy het veld verlaten met een knieblessure, zijn vervanger Godert Attema ( eerste jaar A-junior ) deed het naar behoren in het restant van de wedstrijd. Het duel dreigde als een nachtkaars uit te gaan in de slotfase van de eerste helft. Tot Dylan Drent in samenwerking met Yander Zandbergen de bal voor het doel plaatste, alwaar Frank ten Hoeve klaar stond om de 2 – 0 te laten aantekenen.

 

Voorsprong consolideren

Een wat teleurstellende eerste helft kreeg in het begin van de tweede een spannender vervolg. Higor da Silva kwam twee keer gevaarlijk naar binnen, net naast en net over. Ook Leovardia deed van zich spreken. Diepte pass op Frank Rozendaal leverde de gasten wel een doelpunt op, maar de bal was van uit buitenspelpositie verlengd, terecht afgekeurd. Nog geen minuut later wuifde de leidsvrouw Sara Brinkkemper het vlagsignaal van Laurens Bergsma weg en mocht Joshua Cuperus alleen op keeper Nota afstormen. Nota verkleinde het doel prima een ten koste van een corner voorkwam hij de Anschlusstreffer. De druk op de defensie van Zeerobben nam toe en er hing voor de bezoekers een tegendoelpunt in de lucht. De kansen waren er via scherpe uitvallen voor de gastheren. Feenstra bereikte Drent over de hele en Frank ten Hoeve knalde over. Opnieuw gevaar van rechts een strakke voorzet van Dylan Drent werd door doelman Tibben klemvast gepakt. Marijn Helfferich  kwam daarbij wat ongelukkig in botsing en moest met een knieblessure van het veld gedragen worden. Frank Pietersma viel verdienstelijk in en had de pech dat tot tweemaal toe een schot van hem  werd geblokt. Kansjes waren wel, maar de scherpte ontbrak. Vermeldenswaard waren de afstand-schoten van Brent de Groot, spectaculaire redding Tibben, en twee keer Drent.  Maar ook hij miste het beetje geluk. Zeerobben controleerde  de wedstrijd en de overwinning kwam daardoor niet meer in gevaar. Complimenten gaan ook uit naar de jonge scheidsrechter Sara Brinkkemper, die waarschijnlijk van de aanwezig ex-scheidsrechter Modderman een ruime voldoende heeft gekregen.

 

In de koker voor de volgende ronde

De doelstelling van deze dag is gehaald namelijk een vervolg in de beker. Echt overtuigend was de winst niet, maar wel verdiend. De talrijke toeschouwers verlieten het Oostersportpark met gemengde gevoelens. Winst weliswaar maar de verwachtingen waren hoger. Volgende week wacht de competitie tegen rode lantaarndrager vv Groningen.

 

Zeerobben: Theo Nota, Brent de Groot, Marc Reussing, Pieter Westra, Jan Dirk van Looy (38. Godert Attema); Kristian Feenstra; Frank ten Hoeve; Dylan Drent, Marijn Helfferich ( 58. Frank Pietersma); Higor da Silva; Yander Zandbergen (78. Armando Zwart).

 

  • Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Opening expo 'Broersma treft Harlingen'

12-11-2017

HARLINGEN - Zondagmiddag is door wethouder Hein Kuiken de expo 'Broersma treft Harlingen', schilderijen van Jaap Broersma in het Hannemahuis, geopend.

Lampionoptocht met Hosanna: Vier keer Sint Maarten

12-11-2017

HARLINGEN - De muziek en dansgroepen van CMV Hosanna kwamen afgelopen weekeinde, inclusief donderdagavond, in actie bij lampionoptochten rond de Sint Maarten viering.

WestCord Hotels zoekt Horecamedewerkers voor de feestdagen

12-11-2017

HARLINGEN - Kom gezellig werken tijdens de feestdagen bij de hotels van WestCord Hotels op de Waddeneilanden!!!

Reacties

Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Vogelaar Audio Vogelaar Audio VVV Harlingen VVV Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hema Harlingen Hema Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Almamater Almamater Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg
Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hema Harlingen Hema Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear