Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Zeerobben wint verdiend van slordig spelend Balk

24-09-2017

HARLINGEN - In de eerste helft, die het predicaat eerste klas niveau niet verdiende, waren de beide teams nog aan elkaar gewaagd.

Zeerobben wint verdiend van slordig spelend Balk Foto: Frans Bode.

De partij was in evenwicht. Na rust brak het doelpunt van Higor da Silva de wedstrijd open, er kwam meer ruimte op het middenveld en Zeerobben profiteerde daarvan het best. In een heerlijk najaarszonnetje trok de thuisclub aan het langste eind. Al leverden de laatste vijf minuten nog wel onnodig veel spanning op. Een kop kans van Ivar Klijnsma werd met een reflex van Jacob de Vries  nog tot corner verwerkt. Laatste wapenfeit en de drie punten blijven terecht in Harlingen.

 

Vlakke vertoning

De bezoekers lieten er geen gras over groeien en probeerden meteen de Zeerobben defensie te ontregelen door agressief druk te zetten. Met de rust en ervaring van Westra en De Vries werden deze stormen getrotseerd en herpakte Zeerobben zich en kreeg wat meer vat op het spel van de tegenstander. Uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Halverwege de eerste helft kreeg Balk de eerste grote kans. Een harde voorzet van rechts werd door de gehele verdediging gemist en kwam binnen het strafschopgebied voor de voeten van Hette Pieter Wink, hoog over.  Yarden Zandbergen en Dylan Drent vonden hun meerdere in doelman Altenburg. Kort voor het verstrijken van de eerste 45 minuten manoeuvreerde  Drent zich op aangeven van Zandbergen langs zijn opponent en kogelde hard in de bovenhoek, met de vuisten maakte Altenburg er nog een corner van. Echt veel viel er nog niet te genieten, behalve dan de aangename weersomstandigheden.

 

Zeerobben vergeet Balk over de knie te nemen

Ook de start van de tweede helft was overrompelend van de zijde van de  bezoekers. Toch was het Zeerobben, dat profiteerde van de daardoor geboden ruimte.  Na een prima onderschepping van Marcel Visser, wist hij bovendien Higor da Silva in de diepte aan te spelen. Op snelheid speelde hij zich vrij voor de keeper en prikte de bal in de korte hoek, 1 – 0. Een misverstand in verdediging gaf Pieter Wijnja een mogelijkheid om tegen te scoren, hij werd echter te ver  naar de buitenkant gedreven en zijn schot ging voorlangs. In de 55e minuut kwam toch de gelijkmaker. Vanaf rechts werd een harde voorzet door Wybren Altenburg binnengegleden, 1 – 1. Nog geen drie minuten later kwam Zeerobben opnieuw op voorsprong. Verre ingooi van Dylan op Marijn werd door laatstgenoemde panklaar neer gelegd voor Yander Zandbergen. Geplaatst maakte hij de 2 – 1. De thuisclub bleef de aanval zoeken en kreeg ook de gelegenheid om de marge te vergroten. Bijna zorgde rechtsachter Jan Dirk van Looy voor de genadeklap, na een foutje in de Balkster defensie ging zijn inzet net naast. Higor da Silva speelde zich vrij en leek de voor Dylan Drent ingevallen Frank ten Hoeve te laten scoren, net niet. Tot de 85e minuut hielden de groenwitten met gemak stand en lieten na om de wedstrijd in het slot te gooien. In de slotminuten kwamen de Balksters nog gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker, maar de winst kwam niet meer in gevaar, uitgezonderd de kopbal van voorstopper Klijnsma.

 

Mooi debuut voor de promovendus Zeerobben

Meer dan tevreden gezichten in het Zeerobbenkamp. Een overwinning in de openingswedstrijd als debutant in de eerste klasse E was natuurlijk de hoop en wens, maar wat deze winst waard is zal nog moeten blijken. Toch zijn dit de eerste drie punten, die gekoesterd mogen worden. Er viel hierop niets af te dingen. En winnen van Balk, topper van de afgelopen 3 seizoenen in de eerste klasse, is een pluim waard, ondanks het matige spel van de blauwwitten. Volgende week uit tegen VEV ’67, dat in de uitwedstrijd tegen de andere debutant Be Quick Dokkum tegen een 1 – 0 nederlaag opliep.

 

Scoreverloop: 1 – 0 Higor da Silva (48 m.); 1 – 1 Wybren Altenburg (54 m.); 2 – 1 Yander Zandbergen (58 m.)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Pim Bleichrodt; Marc Reussing; Pieter Westra; Jan Dirk van Looy; Marcel Visser (70 m. Steven Beuker); Kristian Feenstra; Yander Zandbergen; Dylan Drent (65 m. Frank ten Hoeve); Marijn Helfferich (60 m. Albert Beuker); Higor da Silva.

 

 

  • Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Start landencompetitie Waddenrobkes

24-09-2017

HARLINGEN - Wat een feest zaterdag bij de start van de landencompetitie voor de Waddenrobkes van Zeerobben.

Joachim als eerste door de bak

24-09-2017

HARLINGEN - Nog even en dan kunnen we door de verdiepte N31 en het aquaduct rijden.

Ontdek bij Albert Heijn Harlingen de wonderlijke wereld met Freek Vonk

24-09-2017

HARLINGEN - Ontdek samen met Freek Vonk welke mooie wonderen de wereld ons allemaal te bieden heeft.

Reacties

Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Atelier de Groot Atelier de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns ForHim Menswear ForHim Menswear Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hubo-Faber Hubo-Faber Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Almamater Almamater Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hema Harlingen Hema Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Almamater Almamater Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona