Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Zeerobben wint terecht in Joure

06-11-2016

HARLINGEN - In een kwalitatief minder goede wedstrijd gaat de winst naar de ploeg, die daarop desondanks het meeste aanspraak mocht maken.

Zeerobben wint terecht in Joure Zeerobben wint in en van Joure met 0-2 en neemt daardoor de 2e plaats op de ranglijst in. Het gat met koploper Veenwouden is 4 punten. Foto: Bert Drent.

In sommige fases van  de eerste en de tweede helft leden beide teams veel balverlies, wat het kijkspel niet ten goede kwam. Toch kwam Zeerobben na twintig minuten in de tweede helft in korte tijd op een 0 – 2 voorsprong en die gaven ze niet meer weg ondanks het feit, dat ze in de laatste 10 minuten met 10 man speelden als gevolg van een totaal onnodige rode kaart voor Marijn Helfferich.

 

Rommelig

Nonchalance was er de oorzaak van, dat Joure in de eerste minuut al had kunnen, misschien wel moeten scoren. Met enig geluk was Jacob de Vries toch de baas. Hierna kreeg Jeffrey Draaisma de kans op een presenteerblaadje aangeboden door Dylan Drent, hij kwam goed voor zijn man en kegelde net naast. In deze fase waren de partijen in evenwicht. Al mocht Joure in een kort tijdsbestek een aantal corners nemen, zonder gevolgen echter. Eigenlijk had Higor da Silva snel, balvast en soms ongrijpbaar, de score moeten openen na 20 minuten. Alleen op keeper Zeldenthuis af kreeg hij de bal niet tegen het net. Het restant voor de pauze kenschetste zich door veel slordig balverlies en daardoor kregen de talrijke toeschouwers een rommelige partij te zien.

 

Sterke tweede helft

De bezoekers kwamen sterk uit de box na de thee. En dat resulteerde na een voorzet van Drent in een kans voor Jeffrey Draaisma , net naast. Het overwicht werd door een counter van de snelle  spitsen van Joure gevaarlijk onderbroken. Het was, dat Folkert Luhoff niet het juiste vervolg had waardoor  Jacob de Vries weer rust binnen de gelederen van de Harlingers kon brengen. Joure hervond zich en kwam een aantal keren gevaarlijk voor het doel van De Vries, maar telkens waren daar Jordy Torenbeek en “Man of the Match” Pieter Westra ter assistentie van de goalie. Na een snelle omschakeling creëerde Dylan Drent voor zich zelf een schietkans. Ouderwets hard knalde hij op doel en ten koste van een corner wist Zeldenthuis  een doelpunt te voorkomen. Dat doelpunt kwam er alsnog, want uit de corner verlengde Marc Reussing de bal en via het dijbeen van Marijn Helfferich kwam de 0 – 1 enigszins fortuinlijk tot stand. Kort hierna  verdedigde Joure slecht uit en via Higor en Marijn stond Frank ten Hoeve op de juiste plaats om binnen te knikken. Een verdiende voorsprong, omdat Zeerobben toch wel het beste van het spel had en ook de meeste kansen kreeg. De partij had definitief in het slot gegooid kunnen worden, maar met twee man vrij ging Marijn voor zijn eigen kans, net over. Na een voorzet van links van Da Silva kwam Frank ten Hoeve net te kort. Een diepte pass van Kristian Feenstra zette Marijn Helfferich vrij voor de doelman van Joure. Een onschuldig botsing was de aanleiding voor onenigheid tussen beide kemphanen. Scheidsrechter Jager stond er boven op en toverde terecht een rode kaart tevoorschijn voor Helfferich. Met tien man moest Zeerobben verder, maar uit een snelle counter hadden Higor en Dylan de wedstrijd moeten beslissen, maar ze gunden elkaar de kans en zo kon Joure deze treffer voorkomen. Alle lange en hoge ballen van Joure, maar ook de inzetten  over de grond waren voor de standvastige Pieter Westra samen met de sterk spelende Torenbeek. Als laatste redmiddel was er dan nog altijd Jacob de Vries.  Mede dankzij zijn rustgevende uitstraling werd de overwinning over de eindstreep getrokken.

 

Dure kaarten

Zeerobben neemt met deze drie punten de tweede plaats over van Joure. Er bestaat geen twijfel over  deze overwinning. Joure heeft lang mee kunnen  doen om de winst, maar Zeerobben stapt terecht met de winst van het veld. Wel heeft het team van Arjen Postma dure kaarten tegen gekregen (overigens terecht uitgedeeld) en zal hij komende wedstrijden en beroep moeten doen op de bank. Zaterdag aanstaande speelt Zeerobben thuis tegen Stiens.

 

Zeerobben: Jacob de Vries, Albert Beuker (80 min. René Cnossen), Pim Bleichrodt (73 min. Allard Sym Sprenger), Jeffrey Draaisma (70 min. Frank ten Hoeve), Marijn Helfferich, Marc Reussing, Pieter Westra, Higor da Silva, Dylan Drent, Jordy Torenbeek, Kristan Feenstra.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Waddenrobkes Zeerobben

06-11-2016

HARLINGEN - Het was vroeg op voor de Waddenrobkes van Zeerobben afgelopen zaterdag.

De Meiden van Zeerobben: week 44

06-11-2016

HARLINGEN - Weer een prachtig resultaat voor de meiden van Zeerobben.

Casco Montage / VVH heren 1 pakt volle buit tegen de hekkensluiter

06-11-2016

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag vertrok het eerste herenteam van VVH al vroeg naar Groningen, want om 13.00 uur stond daar de wedstrijd tegen Lycurgus heren 3 op het programma.

Reacties

Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hema Harlingen Hema Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Dio Jurien Dio Jurien Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor VVV Harlingen VVV Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Vogelaar Audio Vogelaar Audio Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Almamater Almamater De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hubo-Faber Hubo-Faber HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Haarmode Cats Haarmode Cats Almamater Almamater Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen ForHim Menswear ForHim Menswear