CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Zeerobben wint overtuigend

12-03-2017

HARLINGEN - Was de stemming in de rust nog wat behoudend na de onverwachte tegentreffer vlak voor de rust.

Zeerobben wint overtuigend Marijn Helfferich haalt verwoestend uit maar de bal zal uiteen spatten op de lat. De rebound is echter voor Dylan Drent die de 2-0 binnen schiet. Helfferich zag zijn uitstekende wedstrijd nog wel bekroond met 2 doelpunten. De 4-1 en 5-1 kwamen van zijn voet. Foto: Frans Bode.

De 2 – 1 was een magere afspiegeling van de verhoudingen in de eerste helft. Na tien minuten in de tweede helft zorgde een prima actie van Higor da Silva voor de kentering. Binnen 5 minuten nam de thuisclub een comfortabele 5 – 1 voorsprong, Deze werd met gemak verdedigd mede omdat de gasten niet bij machte waren de hechte defensie te verschalken.

 

Pikstart

Na een steekpass van Marijn Hellferich profiteerde Dylan Drent van zijn snelheid en kogelde in de tweede minuut al de 1 – 0 op het scorebord. De vroege voorsprong maakte de strijd op het middenveld levendig. Ook Joure kwam een paar keer gevaarlijk in de buurt van doelman De Vries zonder resultaat. Opnieuw kwam Dylan Drent in de achtste minuut vrij voor keeper Zeldenthuis na een uitstekende pass van aanvoerder Albert Beuker. Te gehaast ging zijn schot naast. Toch was Dylan Drent na ruim twintig minuten weer doeltreffend. Uit een ingooi van Higor draaide Marijn Hellferich zich goed vrij in het strafschopgebied en teisterde de lat. De rebound werd door Dylan vlekkeloos in één keer binnengeschoten en zo gemakkelijk  was dat nog niet, een knappe goal. Het leek een kwestie van tijd, dat de 2 – 0 voorsprong uitgebreid zou worden.

 

Tegenvaller

In de voetballerij gaat het soms anders dan verwacht wordt. Een uitval door het midden van de bezoekers leek afgevlagd te worden wegens buitenspel. Scheidsrechter Weiland “overrulede“ Lourens Bergsma en liet doorgaan. Jacob de Vries reageerde een fractie te laat in verband met deze verrassende beslissing, daardoor kon Folkert Luhoff de aansluitingstreffer maken. Uit een voorzet van Da Silva kreeg Abdul Boundati  nog een opgelegde kans, maar zijn inzet werd geblokt door een verdediger. Met een katerig gevoel  door deze tegenvaller werd er gerust.

 

Naar 5 – 1 in vijf minuten

Vol verwachting keken de talrijke toeschouwers uit naar de start van de tweede helft. Zeerobben probeerde meteen druk te zetten een creëerde wat kansjes. Maar de schrik sloeg de aanhang van de thuisclub om het hart, toen Jelte ter Heide alleen afstevende op Jacob de Vries met in zijn kielzog Pieter Westra. Gelukkig wisten laatstgenoemde en De Vries een gelijkmaker te voorkomen. Kort hierna kwam de het doelpunt, dat de wedstrijd in het voordeel van de Harlingers deed kantelen, van de voet van Higor da Silva. Nonchalant uitverdedigen werd door de gretige Da Silva doeltreffend afgestraft. Hij pikte de bal simpelweg af en maakte tegen doelman Zeldenthuis geen fout, 3 – 1. De equipe van Klaas de Jong was de volgende minuten het spoor volledig bijster. Binnen vijf minuten tilde Zeerobben de voorsprong  naar 5 – 1. Twee keer wist “the Man of the Match“ (zonder de rest van het team te kort te doen) het net te vinden. De 4 – 1 werd loepzuiver  vanaf 20 meter in de benedenhoek geplaatst. Het werd 5 – 1 na een vloeiende combinatie met Higor da Silva. Met nog een half uur te spelen nam Zeerobben wat gas terug en kwam er een optisch overwicht van de gasten uit Joure. Kansen werden niet meer weggegeven. Met  wissels uit tactisch oogpunt, consolideerden de Groen Witten eenvoudig de verkregen voorsprong. Zonder blessuretijd bij te tellen beëindigde de degelijk fluitende Weiland dit aantrekkelijk duel.

 

Spanning in de top terug

Met een verdiende, ruime overwinning start Zeerobben de derde periode. Maar de uitslag in Meppel, 3 – 1 nederlaag voor de koploper, zorgde voor nog meer tevredenheid binnen de gelederen op het Oostersportpark. Immers de titelstrijd ligt weer volledig open met als verrassende nieuwe koploper Hardegarijp. Niet alleen doet Zeerobben weer mee, maar behoort het met de andere teams in de top vier tot de kanshebbers op het kampioenschap. Wie had dat drie weken geleden kunnen voorspellen. De spanning zal in het restant van de competitie alleen maar toenemen. Bovendien doen Meppel en Broekster Boys goede zaken in de derde periode en zijn hierin directe concurrenten van Hardegarijp en Zeerobben. Met het vertoonde spel  en de enorme inzet van alle spelers neemt het vertrouwen in een goede afloop weer toe. De prijzen worden aan het eind van de competitie verdeeld, we hopen dat de equipe van trainers Postma en Heida dan vooraan staan.

 

Zeerobben: Jacob de Vries, René Cnossen, Jordy Torenbeek (70 m Frank ten Hoeve), Pim Bleichrodt, Albert Beuker (65 m Steven Beuker), Dylan Drent, Kristian Feenstra, Abdul Boundati (Allard Sym Sprenger), Marijn Hellferich, Higor da Silva, Pieter Westra.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Harlingen op 4 in de Trivago Reputatieranglijst 2017

12-03-2017

HARLINGEN - Harlingen is op het gebied van reputatie van verblijfsaccommodaties de vierde hotelstad van Nederland.

Beste prestatie voor jongste groep Hosanna

12-03-2017

HARLINGEN - De jongste groep van Hosanna leverde afgelopen zaterdag in Leeuwarden de beste prestatie bij de Winter Guard wedstrijden.

Jiggy Djé bij Onsubtiel met METS

12-03-2017

HARLINGEN - Afgelopen vrijdag stond het jongerenprogramma ‘Onsubtiel’ volledig in teken van de aankomende verkiezingen.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hema Harlingen Hema Harlingen Almamater Almamater De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Vogelaar Audio Vogelaar Audio IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE ForHim Menswear ForHim Menswear Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën BENG Evenementen BENG Evenementen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt VVV Harlingen VVV Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Dio Jurien Dio Jurien