Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Zeerobben wint op karakter

29-10-2017

HARLINGEN - In een waar voetbalgevecht trekt Zeerobben aan het langste eind.

Zeerobben wint op karakter Foto: Frans Bode.

Het was lang niet altijd hoogstaand voetbal, maar vechtlust van beide kanten maakte het duel der debutanten tot een spannend schouwspel tot de laatste minuut. De gelukkigste ging er met de winst vandoor en volgens leider Wiebe Attema levert een lelijke overwinning ook drie punten op. Met name in de slotfase speelden de gasten va-banque. Met hoge ballen in de zestien bleef de defensie met als betrouwbaar sluitstuk Jacob de Vries overeind.

 

Vroeg op voorsprong

Na een aarzelend begin kwam de thuisclub het eerst in zijn ritme. Dit mondde uit een licht overwicht met kleine kansjes. Na ruim 10 minuten werd dit ook uitgedrukt in een voorsprong. Higor da Silva toverde Yander Zandbergen vrij in de zestien en van de achterlijn werd zijn trekbal met een beetje geluk tot de 1 – 0 omgezet door Marcel Visser. Zeerobben bleef aandringen en had toen het betere van het spel. Een onnodig weggegeven vrije trap belandde fraai aangesneden in het strafschopgebied en geheel vrijstaand kon Ynte Koopal de gelijkmaker binnen koppen.

 

Spoor bijster, maar toch 2 – 1

Na deze 1 – 1 raakten de Harlingers  het spoor bijster en mochten ze van geluk spreken, dat de Dokkumers niet een voorsprong namen. Een geweldige parade van doelman  De Vries en een spetter op de paal voorkwamen dit onheil. Na een snelle counter over links schampte de voorzet van Janco Wiersma de lat. Een doelpunt van de bezoekers lag eerder voor de hand dan een treffer van de  gastheren. Toch kwamen de Groenwitten uit het niets op de 2 – 1 . Na een langdurige blessurebehandeling van een Dokkumer hervatte Zeerobben beter de strijd dan hun opponent. Marijn Helfferich speelde zich vrij in de zestien en bediende Higor da Silva op maat. Dit bleek tevens de ruststand.

 

Gevecht

Meteen na de thee ging Zeerobben op zoek naar een ruimere voorsprong. Op aangeven van Pieter Westra en Kristian Feenstra kreeg Dylan Drent twee keer vrije doorgang naar keeper Kooistra. Helaas leverde dat niet de gewenste doelpunten op. Na tien minuten sloeg heel  Zeerobben de schrik om het hart, toen Janco Wiersma teamgenoot Richard Kempenaar aanspeelde en laatstgenoemde scoorde. De assistent-scheidsrechter had echter buitenspel geconstateerd, dit tot grote opluchting van een ieder met een groen hart. Er ontspon zich een voetbalgevecht op het middenveld met soms harde charges en met een aantal gele kaarten aan beide zijden tot gevolg. Kansen over en weer maar een woud van benen blokkeerde de inzetten van Boele Terpstra en Yander Zandbergen. Met nog tien minuten te spelen mocht Marijn Helfferich vrij opstomen naar Eelke Kooistra. Met een klein tikje tegen de enkel bracht Ynte Koopal ten koste van een gele kaart de spits ten val, weg grote kans. Aan de andere kant kon Be Quick via vrije trappen gevaar stichten in de zestien. Met man en macht werd er tegen gehouden en gelukkig had doelman De Vries telkens goed kijk op de situatie.  

 

Pegel op lat

Janco Wiersma leek toch de misschien wel verdiende gelijkmaker op zijn schoen te hebben, maar de vermaledijde De Vries wist nog met de vingertoppen de pegel (vrije trap 25 meter) op de lat uiteen te laten spatten. Kort voor tijd had een counter beter uitgespeeld dienen te worden. Higor da Silva kon de man meer aanval niet tot het gewenste resultaat omtoveren. De -pompen-of- verzuipen- tactiek leverde de Dokkumers niets meer op. En na een enerverend slotfase met ruime blessuretijd liet referee Besselsen de vermoeide manschappen in rukken.

 

Zoet / bitter

"Soms laat je wat en soms win je wat" en deze  prille competitie is daarvan een afdruk. Vorig week onverdiend nul punten en deze week 2 punten gestolen. Juist dan  smaken zulke drie punten zoet op de tong en voor BQD juist bitter. Toch en dat spreekt vanzelf, zeer tevreden gezichten na afloop in het Zeerobbenkamp. De neutrale toeschouwer heeft zich geen moment hoeven vervelen, want gestreden werd er door beide ploegen. Bij Zeerobben nam aanvoerder Marcel Visser op beslissende ogenblikken het voortouw en trok mede daardoor de overwinning over de eindstreep. Als voorlopig trotse derde in de rangschikking zal volgende week in Drachten tegen koploper Drachtster Boys opnieuw alles uit de kast moeten.

 

Scoreverloop: 1 – 0 Marcel Visser (12e min.); 1 – 1 Ynte Kopal ( 24e min.); 2 – 1 Higor da Silva ( 39e min.)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Pim Bleichrodt; Marc Reussing; Pieter Westra; Jan Dirk van Looy; Marcel Visser; Kristian Feenstra; Yander Zandbergen (75e min. Frank ten Hoeve); Higor da SilvA (87e min. Brent de Groot) Marijn Helfferich; Dylan Drent (70e min. Albert Beuker).

 

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Nieuw bij SpeelOTheek Froggy Harlingen

29-10-2017

HARLINGEN - Tot nu toe mochten onze leden per kaart 1 stuks speelgoed lenen.

De Roode Ploeg viert 25-jarig bestaan

29-10-2017

HARLINGEN - De Roode Ploeg bestaat 25 jaar, met sinds de zomer een nieuwe ploeg!

Expert Harlingen is zondag 29 oktober extra open!

29-10-2017

HARLINGEN - Expert staat ook de komende week nog in het teken van het Korting Festival!

Reacties

Vogelaar Audio Vogelaar Audio Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Hema Harlingen Hema Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zensa Moda Zensa Moda HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt De Lichtboei De Lichtboei Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas VVV Harlingen VVV Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Dio Jurien Dio Jurien Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Almamater Almamater ForHim Menswear ForHim Menswear
BENG Evenementen BENG Evenementen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"