Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Zeerobben wint afgetekend van sc Veenwouden

07-05-2017

VEENDAM - Met deze overwinning pakt Zeerobben de derde periode, maar eigenlijk is niemand daarmee bezig geweest.

Zeerobben wint afgetekend van sc Veenwouden Higor da Silva was met drie doelpunten weer zeer productief voor Zeerobben. Hier kopt de kleinste man van het veld de bal slim over de keeper en is de 1-4 een feit. Foto: Bert Drent.

Op gereserveerde wijze werd hier terloops melding van gemaakt. Het doel is met nog één wedstrijd te gaan het kampioenschap van de tweede klasse I. Met het resultaat Hardegarijp – Be Quick Dokkum (0 – 4) blijft laatstgenoemde als enige concurrent van de koploper voor de titel.

 

Heerlijke eerste helft met mooie doelpunten

De start had zomaar een doelpunt voor de thuisclub kunnen opleveren. Uit een corner kopte Wytze Veenstra op de deklat buiten bereik van doelman De Vries. Van de schrik bekomen namen de bezoekers het heft in handen, wat resulteerde in een buitenspel doelpunt van de Higor da Silva. Een paar minuten later maakte Da Silva gebruik van de geboden ruimte op het middenveld en kon zo doorlopen naar de zestien. Na een één-tweetje met Abul Boundati omspeelde Higor keeper Van der Mark en vanuit een moeilijke positie wist hij de score te openen. Met name van rechts, waar Dylan Drent weer excelleerde, kwam het gevaar. Nog geen twee minuten na de openingstreffer kreeg Marijn Helfferich een strakke pass aangespeeld van Drent. Na een onnavolgbaar hakballetje van Marijn belandde de bal op de paal. Opnieuw zorgde Dylan voor gevaar, deze keer kon Boundati  na een voorzet op maat de bal niet krachtig genoeg binnen koppen. Uit de tegenaanval  wist Rinse Procee het hoofd van Wytze Veenstra te vinden en met een tegendraads kopbal liet hij Jacob de Vries kansloos, 1 - 1. Vanaf de aftrap nam Zeerobben weer de leiding. Marijn Helfferich draaide zich vrij op het middenveld en met een subliem passje bereikte hij Kristian Feenstra en deze drukte de 1 – 2 af. Twee minuten later werd het zelfs 1 – 3. Alweer Marijn Helfferich stond aan de basis van deze  vloeiende aanval, moeiteloos wist hij Drent te vinden en uit diens voorzet vergrootte Higor de voorsprong. In het restant van de eerste helft bleven de Harlingers baas op het veld, maar gescoord werd er niet meer.

 

Verdediging onbuigzaam

De vraag was bij aanvang van de tweede helft  of Veenwouden alles uit de kast zou halen om er nog een wedstrijd van  te maken. De intentie hiervoor was wel aanwezig, maar het hechte verdedigingsbolwerk, onder leiding van het centrale duo Westra/Torenbeek en de uitstekend spelende backs Reussing /Bleichrodt, liet geen steken vallen en het wachten was op uitbreiding van de score. Na bijna een uur spelen kwam dat doelpunt er ook.  Marijn stuurde Dylan Drent de diepte in. Zijn scherpe voorzet stichtte zoveel verwarring in het doelgebied, dat drie verdedigers en keeper van der Mark met kunst en vliegwerk vooreerst nog een doelpunt wisten te voorkomen. Toch moesten zij het hoofd buigen voor de kleinste man van het veld. Slim koppend zorgde Da Silva met zijn derde voor  de veilige 1 – 4.

 

Zeerobben vergeet  score uit te breiden

De wedstrijd was gespeeld en zowel  Veenwouden als Zeerobben hoefde niet meer zo nodig. Met de bekende wissels Frank ten Hoeve, René Cnossen en Allard Sym Sprenger voor respectievelijk Albert Beuker, Marijn Helfferich en Kristian Feenstra kwam er  wel weer meer druk op de defensie van de gastheren. Dit leidde tot een reeks grote mogelijkheden om de stand op te voeren. Maar noch Frank ten Hoeve noch Allard Sym wisten het net te vinden. Dat lukte Robbert Lodewijks nog wel in de slotminuut, nadat spits Veenstra uit de draai de paal had geraakt. Maar de goed leidende scheidsrechter Noppers had al buitenspel geconstateerd. Beide teams hadden er vrede mee, dat de leidsman, die in de geest van deze sportieve wedstrijd de kaarten op zak hield, geen blessuretijd bijtelde.

 

Nog één keer vlammen

Het was niet een grootse wedstrijd, maar bij tijd en wijle viel er genoeg te genieten voor de voetballiefhebber. “Hoge School “ voetbal van de youngsters Helfferich en Feenstra zorgde voor veel kansen en de uitslag had veel hoger kunnen uitpakken. Met nog één thuiswedstrijd tegen het voor de titel uitgeschakelde  Hardegarijp in het verschiet, ligt het kampioenschap voor het grijpen. Een gelijkspel voldoet al om de kampioensvlag te hijsen. Maar in de flow van de afgelopen negen duels lijkt een overwinning niet onwaarschijnlijk. Wat zou het mooi zijn voor de gehele selectie en de staf als de kroon zaterdagmiddag voor het thuispubliek op het werk gezet kan worden middels een overwinning. Het vlaggenschip en de gehele vereniging Zeerobben lijkt er klaar voor om de stap naar de eerste klasse te maken.

 

Zeerobben: Jacob de Vries, Pim Bleichrodt, Pieter Westra, Jordy Torenbeek, Marc Reussing, Albert Beuker (70e min. René Cnossen), Kristian Feenstra (70e min. Frank ten Hoeve), Marijn Helfferich (74e min. Allard Sym Sprenger), Dylan Drent, Higor da Silva, Abdul Boundati.

 

Scoreverloop: 15e min. 0 – 1 Higor da Silva ; 28e min. 1 – 1 Wytze Veenstra ; 29e min. 1 – 2 Kristian Feenstra ; 31e min. 1 – 3 Da Silva; 57e min. 1 – 4 Da Silva.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De 652 bezorgde Jan Hoogland wederom de overwinning op Heusden-Zolder

07-05-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag 6 mei was de vierde Vitesse vlucht.

8e speelronde Waddenrobes

07-05-2017

HARLINGEN - Ook de landencompetitie bij de Waddenrobkes loopt richting het einde.

Unieke Ouwe Seun tas bij Plus Lunenborg!

07-05-2017

HARLINGEN - Vanaf vandaag is de 'Ouwe Seun' bigshopper exclusief te koop bij PLUS Lunenborg!

Reacties

Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Plus Lunenborg Plus Lunenborg HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Dio Jurien Dio Jurien Atelier de Groot Atelier de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Almamater Almamater Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe
Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier de Groot Atelier de Groot Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events