Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Zeerobben wint 36e Havenstadtournooi

03-01-2017

HARLINGEN - Het 36e Havenstadtoernooi was weer van grote klasse en wederom goed georganiseerd.

Zeerobben wint 36e Havenstadtournooi Foto: Dorus Breidenbach.

Leuk was dan ook dat men de 84 jarige Jopie vd Ven bereid had gevonden om de aftrap de verrichten. En dat ging um goed of hij skopte nog net ze ver as vroeger. Joop was samen met Johan Schikker de mensen die het toernooi zijn opgestart. Joop was toen nog voorzitter van de vv Harlingen en Schikker secretaris.

 

De eerste wedstrijd van het toernooi was fc Harlingen tegen sc Franeker en al na 30 seconden hadden die Klokkedieven ur al een intikt 0-1. En Franeker leek over een goed zaalvoetbalteam te beschikken want ze wonnen met 0-3. Ook in de volgende wedstrijd, Zeerobben tegen Flevo Middenmeer, in Poule A ging het snel. Ook hier maakte na 35 seconden Middenmeer al 0-1, Zeerobben wist dat recht te trekken en wonnen nog met 2-1. En dat waren ook de twee sterkste teams in de A-poule Harlingen en Middenmeer haalden maar 1 punt en Zeerobben werd tweede zij verloren tegen Franeker met 3-1. Zeerobben en Franeker dus in de kruisfinale. In de B-poule won Exstador het met 1-0 van het goed spelende AVC uit Sexbierum door een vliegend doelpunt van Freek Töpfer. Waterpoort Boys Futsal uit Sneek wist met 0-3 te winnen van vv Wiron uit Den Oever. En hier bleken Exstador en WPB Sneek te sterksten te zijn de onderlinge wedstrijd werd een 2-1 overwinning voor Exstador dat alle wedstrijden won en dus eerste werd. WPB Sneek werd tweede met 6 punten, AVC haalde 3 punten en vv Wiron bleef puntloos. De kruisfinales ging dus tussen 1e uit poule A Franeker tegen de 2e uit poule B WPB Sneek en nr. 1 van poule B Exstador moest aantreden tegen de nr. 2 van poule A Zeerobben.

 

Zeerobben tegen Exstador leek een gelijk opgaande strijd te worden maar Zeerobben had het gelukje dat Dylan Drent al redelijk snel 1-0 had gemaakt. Exstador kreeg ook kansen helaas voor hen vloog een bal van Ralf van Hurck net voorlangs. Maar toen kwam Abdul “Appie” Bountati wat meer aan de bal en bleek een geweldige zaalvoetballer te zijn. Van de tribune af riepen enkele Zeerobben supporters nog wel eens “geef die bal us af je” maar dat was volkomen onterecht. Ook nu gaf hij een mooi tikje op Albert Beuker en die kon um ur met sien jonge heer wel indrukke 2-0. Het was maar goed dat Exstador keeper Ronald van Riet in vorm was. Na een mooie beweging maakte Abdul Bountati 3-0, en de toch al wat oudere spelers van Exstador werd dit tempo toch iets te hoog. Ze hadden overigens goed gespeeld maar verloren nu met 5-0 goals van Dylan Drent en Jordi Torenbeek.

 

De andere halve finale ging tussen Franeker en Waterpoort Boys Futsal en die was wel spannend. Beide teams waren goed tegen elkaar opgewassen en je kon zien dat het echte zaalvoetbalteams waren. Toch namen de mannen van WPB ook al vrij snel de leiding 0-1. Franeker bleef drukken en werden ook wat sterker, alhoewel beide keepers er prachtige reddingen bij hadden. Na 5 minuten wist de goed spelende Adnun Jarjani met buitenkantje rechts fraai de gelijkmaker te scoren 1-1. Franeker bleef sterker maar de kansjes werden niet benut en het leek 1-1 te blijven en penalty schieten worden. Daar dacht Edwin Dijkstra van Franeker even anders over, 20 seconden voor tijd stond hij op de juiste plaats en besliste de wedstrijd in hun voordeel 2-1.

 

De finale werd dus weer een echte derby Zeerobben uit Harlingen tegen Franeker. Zeerobben begon aanvallend maar de Franeker keeper Jesse Hogendorp was zeer attent en redde een paar keer. Franeker mistten een mooie kans en knalden nog een bal op de lat. Jordy Torenbeek moest weer eens voor 2 minuten met sien kontsje op e strafbank zitte. Maar door Sietse Visser, die best keepte, bleef de nul op het scorebord staan.

 

Aan de andere kant moest de Franeker keeper drie keer achterelkaar plat op e billug om een doelpunt te voorkomen. Het vierde schot van Abdul Bountati was wel raak en vloog snoeihard in de touwen 1-0 voor de Robkes. Je konnen niet met de oogjes knippere of die Franekers hadden via Wiebe v d Meer al weer geliek maakt 1-1. Die stand bleef tot het eind en men moest dus 2x 5 minuten verlengen. Na 4 minuten in die verlenging brak Dylan Drent door en Zeerobben leidde weer met 2-1. Maar lieve meesen je binne nooit van die Franekers af want al snel tikte Sander Hoekstra de gelijkmaker binnen 2-2. Met nog 3 minuten te spelen werd het wel heel erg spannend. Vervolgens belande een hakje van Jordy Torenbeek bij Marijn Helfferich en het was 3-2. En toen Franeker in de aanval wilde gaan onderbrak Abdul Bountati dat en bood Jordy Torenbeek een intikkertje aan en die deed dat ook rustig 4-2. Het leek gelopen maar de Franeker gingen door en Sander Hoekstra bracht de spanning weer terug 4-3. En het was wel pech voor hen dat de Franekers nog een bal op de paal jasten, het bleef dus 4-3 en de sterkste van de 2 sterkste ploegen had het Havenstadtoernooi gewonnen.

 

Hielke Jager en mede organisator Albert Töpfer konden de prijzen uitreiken en ze bedankten eerst alle sponsoren want zonder hen is zo’n toernooi organiseren niet mogelijk. En natuurlijk dank aan de scheidsrechters Henk Swart, Jaap Kraak en Age Tichelaar en tijdwaarnemers Jan Helvrich en Jan vd Heide. Medeorganisatoren Johan en Drewes Janssen, Jordy Torenbeek en Frank Pietersma hadden voor een goed verlopend toernooi gezorgd. Er werd ook nog een beste speler van het toernooi gekozen en dat was zonder twijfel Abdul “Appie” Bountati van Zeerobben, een echte balkunstenaar. De beste keeper dat ging wat moeilijker want er waren een paar zeer goede keepers bij. Toch werd het, en ook wel terecht, Ronald van Riet de keeper van zvv Exstador. Verder werd iedere medewerker nog bedankt zo ook kaartsjesknipper Willem Noorloos en vele anderen.

 

1    Zeerobben

2    sc Franeker

3    WPB Futsal

4    zvv Exstador

5    AVC Sexbierum

6    fc Harlingen

7    vv Flevo Middenmeer

8    vv Miron den Oever

 

  • Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Roel Sluiter

03-01-2017

HARLINGEN - Naast de uitreiking van de Boei van Harlingen, de Hotze Schuil trofee en de gemeentelijke draagspeld heeft burgemeester Sluiter maandag 2 januari zijn Nieuwjaarstoespraak gegeven.

Uitslag tweede trekking HOV Winter Stempelactie

03-01-2017

HARLINGEN - In de laatste week van december 2016 heeft de tweede trekking van HOV Winter Stempelactie 2016 plaatsgevonden.

Cliënten Wmo en Jeugd zijn positief over de gemeente Harlingen

03-01-2017

HARLINGEN - Inwoners die gebruik maken van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of Jeugdwet zijn tevreden over de manier waarop de gemeente Harlingen de ondersteuning heeft geregeld.

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Almamater Almamater Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Karsten Wonen Karsten Wonen ForHim Menswear ForHim Menswear VVV Harlingen VVV Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Hema Harlingen Hema Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Plus Lunenborg Plus Lunenborg Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda
Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje