Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Zeerobben verliest van sterk collectief Veenwouden

04-12-2016

HARLINGEN - In deze tegenvallende topper qua voetbal brengt de slotfase toch nog spektakel.

Zeerobben verliest van sterk collectief Veenwouden Marcel Visser lijkt in de slotfase te worden neergehaald binnen de 16 meter maar de scheidsrechter wil van niets weten en wuift het weg. Zeerobben verliest met 2-3. Foto: Frans Bode.

Als je net als tegen Meppel in de eerste minuut niet de geboden kansen benut, dan krijg hem even later om de oren en wordt het strijden tegen een hecht bolwerk. Zeerobben bleek niet bij machte om de gelijkmaker te forceren ondanks de kansen. Na rust zorgden twee scherp uitgespeelde counters voor naar later zou blijken een onoverbrugbare 0 – 3 achterstand. Het verloop van de wedstrijd was weer in het nadeel van de thuisclub.

 

Zeerobben vergeet te scoren

De eerste aanval leverde meteen voor Higor da Silva een kans  op. Coenraad van der Mark  behoedde de gasten voor een vroege achterstand. Kort hierop lag de weg op links helemaal open voor Rinse Procee. Wytze Veenstra kogelde uit zijn voorzet op de vuisten van Jacob de Vries. De terug spattende bal werd ietwat gelukkig door Ygram Vrieling langs de doelman gespeeld, 0 – 1 in de 5e minuut. Een droomscenario voor de bezoekers. Zeerobben probeerde wel iets terug te doen, maar moest tot de 30e minuut wachten, voordat er echt van gevaar sprake was. In combinatie met Higor kwam Marcel Visser in een kansrijke positie. Deze actie was voor de groenwitten het sein om nog voor de rust de gelijkmaker proberen te scoren. Twee keer kwam er van links een strakke voorzet, maar noch Jeffrey Draaisma noch Dylan Drent kon zijn schoen ertegen aan krijgen. De gelijkmaker bleef daardoor uit.

 

In het mes van de counter

Ook na de thee leek de thuisclub de draad weer op te pakken en waar je mocht verwachten, dat Zeerobben zijn verdiende doelpunt kreeg, viel deze toch weer aan de andere kant. In snelle omschakeling controleerde Veenstra een lang bal van achteruit en zijn voorzet werd binnen gelopen door Van Zwol, 0 – 2 vlak na de hervatting. Hierna hadden Dylan Drent en Jeffrey Draaisma mogelijkheden om weer dichterbij te komen, maar het ontbrak hen aan geluk. Wederom zorgde een counter in de 57e minuut voor nog een grotere marge, die bij menigeen de hoop op nog een resultaat deed vervliegen. De voorzet  kwam opnieuw van links en deze keer was het Wytze Veenstra zelf die scoorde.     

 

Pech in de slotfase       

De wedstrijd leek voor Zeerobben op een doodspoor te geraken, het geloof was verdwenen om nog iets te repareren. Maar na ruim een uur maakte Kristian Feenstra uit een geweldige vrije trap van een kleine 40 meter 1 – 3. Dan gebeurt er toch iets in de hoofden van de gastheren, zou het dan toch nog mogelijk zijn? Dat was zeker het geval toen Higor da Silva na een assist van Drent voor 2 – 3 zorgde. Met nog ruim 20 minuten te spelen voerden de Harlingers de druk op om in ieder geval één puntje te redden. Met aanvallende wissels leek dat in de laatste tien minuten toch nog te lukken. Spectaculaire reddingen van Van der Mark en met het nodige kunst-en-vliegwerk van de opgetrokken muur rond de doelman wist het hechte collectief de voor Zeerobben verdiende gelijkmaker te voorkomen. Inzetten van Marcel Visser, Da Silva, Marc Reussing en Dylan zorgden slechts voor frustratie. Met gejuich uit het Veenwoudenkamp werd het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Baar begroet. De slag verloren, maar daarmee nog niet de “oorlog”, de competitie duurt nog lang.

 

In de schaduw

Voorlopig zal Zeerobben zich tevreden moeten stellen met een plek in de schaduw van de onbetwiste “Herbstmeister” Veenwouden. Het gat is gegroeid naar 8 punten. De ervaren equipe van Riemer Kooistra toonde zich in Harlingen volwassener dan de thuisclub. Dat is, gezien de opstelling van de gasten, bijna identiek aan de voorgaande confrontatie twee jaar terug, niet geheel onverwacht. Rest voor de winterstop nog een cruciale tweestrijd tussen de nummer twee Hardegarijp, verlies in Dokkum, en nummer vier Zeerobben.

 

Zeerobben: Jacob de Vries, Jordy Torenbeek (64 min René Cnossen), Allard Sym Sprenger (72 min. Frank ten Hoeve), Albert Beuker (65 min. Abdul Boundati), Dylan Drent, Marcel Visser, Jeffrey Draaisma, Kristian Feenstra, Higor da Silva, Pieter Westra, Marc Reussing.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Bekijk het prijzenpakket van de HOV Winter Stempelactie

04-12-2016

HARLINGEN - Door te shoppen in Harlingen ding je mee naar een van de vele prijzen!

Initiatiefgroep Misthoorn Harlingen zoekt ambassadeurs

04-12-2016

HARLINGEN - De initiatiefgroep Misthoorn Harlingen zoekt Harlingers die zich als ambassadeurs willen inzetten de Misthoorn Harlingen terug te halen naar de Zuiderpier.

Reacties

Haarmode Cats Haarmode Cats Dio Jurien Dio Jurien Vogelaar Audio Vogelaar Audio Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber VVV Harlingen VVV Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Almamater Almamater BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn De Lichtboei De Lichtboei Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
Visie Events Visie Events Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën ForHim Menswear ForHim Menswear Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Almamater Almamater Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona