Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Zeerobben uitgebekerd

02-03-2017

HARLINGEN – Soms zou je willen dat voetballen een jurysport was.

Zeerobben uitgebekerd De ontlading was groot na de gelijkmaker van Dylan Drent vlak voor tijd. Bij de reeks strafschoppen die daar op volgden trok Zeerobben aan het kortste eind. Foto: Bert Drent.

In dat geval zou Zeerobben namelijk op punten duidelijk gewonnen hebben van MSC in Meppel. Nu strandde de dapper strijdende tweedeklasser op sneue wijze na het nemen van strafschoppen tegen de zondag hoofdklasser uit Meppel, nadat er na 90 minuten een 2-2 eindstand stond op het overigens niet werkende scorebord.

 

Gek genoeg mochten beide ploegen blij zijn met die 2-2 eindstand. MSC omdat Zeerobben verzuimd had al in de reguliere speeltijd middels de vele kansen afstand te nemen en Zeerobben omdat het pas vlak voor tijd op 2-2 was gekomen na de ongelukkig opgelopen achterstand. En juist vanwege die late gelijkmaker leek Zeerobben in het voordeel bij het nemen van de penalty’s, maar dat pakte dus anders uit.

 

Bij Zeerobben keerden in vergelijking met de teleurstellend verlopen wedstrijd tegen Tonego Pieter Westra, Marc Reusing, Kristian Feenstra, Marijn Helfferich en Jeffrey Draaisma terug in de basis. Vooral verdedigend bleek dat een enorme verbetering. Over de gehele wedstrijd zou Zeerobben nauwelijks kansen weggeven en als er al eens een balletje doorheen slipte was daar keeper Theo Nota als een safe slot op de deur.

 

De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op, maar toen Dylan Drent namens Zeerobben de eerste echt grote kans naast geschoten had, gooide Zeerobben alle schroom van zich af en kwam het steeds vaker tot goede aanvallen waaruit ook kansen ontstonden. Zoals bijvoorbeeld toen Dylan voorzette en net Higor de Silva niet wist te bereiken. Het leek wachten op een voorsprong voor de Harlingers en wat je wel vaker ziet gebeurde ook hier. Geheel uit het niets ging de bal om onduidelijke redenen op de stip en mocht MSC via een strafschop de leiding nemen. Zuur, maar Zeerobben liet zich niet ontmoedigen en creëerde weer de nodige kansen. Helaas wisten Jeffrey, Marijn en nogmaals Jeffrey na mooi voorbereidend werk van Kristian Feenstra niet af te drukken. Toch zou het voor de rust weer gelijk worden. Dylan Drent leek fraai voor te zetten en ook tot zijn eigen verrassing verdween de bal bij de tweede paal onbereikbaar voor de keeper van MSC in het doel: 1-1, wat ook de ruststand werd.

 

Ook in de tweede helft waren de beste en meeste kansen voor Zeerobben. MSC voetbalde wat beter nu, maar wist zich eigenlijk geen kansen te creëren. Vanwege de speelwijze van MSC moest Zeerobben het nu wat meer hebben van de lange bal, maar dat deed het dan ook goed. Met name over rechts, meestal via Dylan Drent was Zeerobben een paar keer dicht bij de voorsprong. Tweemaal in het zijnet, dat was de magere oogst van die mogelijkheden.

Zeerobben wisselde kort achter elkaar. Allard Sym Sprenger voor Higor da Silva, René Cnossen voor de aangeslagen Kristian Feenstra en Abdul Boundati voor Jeffrey Draaisma. Wissels die Zeerobben niet zwakker maakten en het wachten leek wederom op een voorsprong voor de underdog. Hoe zuur was het dan ook niet dat MSC toch weer op voorsprong kwam. Volgens velen vanuit buitenspelpositie ook nog eens, maar de enige keer dat ze wel doorbraken was meteen raak: 2-1.

 

Toen waren er nog maar een minuut of 10 te spelen en leek Zeerobben af te steven op rechtstreekse uitschakeling. Maar gelukkig toonde de ploeg karakter en bleef het zoeken naar de gelijkmaker. En hoe terecht was het dan ook dat die vlak voor tijd nog viel. En hoe! Aan de basis stond keeper Theo Nota, die heel attent was en zeer ver uit z’n doel kwam tot bijna op de middenlijn en de bal hoog voor het doel van MSC pompte. De verdediging, de keeper incluis, wisten zich geen raad met de situatie en het was uiteindelijk Dylan Drent die de bal in het verlaten doel plaatste: 2-2. En dat zou ook de eindstand worden. Penalty’s moesten dus de beslissing brengen.

 

Het verloop daarvan was als volgt:
1-0 MSC
1-1 door Dylan Drent
1-1 omdat Theo Nota schitterend redt
1-1 omdat Pieter Westra mist
2-1 MSC
2-2 door Marijn Helfferich
3-2 MSC
3-3 door Abdul Boundati
4-3 MSC
4-3, omdat Jordy Torenbeek mist

Zeerobben uitgeschakeld, maar wel met opgeheven hoofd. Jammer dat voetbal voor even geen jurysport was.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Geert van Tuinen bij Zeerobben

02-03-2017

HARLINGEN - Meer dan 25 jaar al werkt Geert van Tuinen als professioneel radiomaker bij Omrop Fryslân.

Voorbeschouwing: De Wâlde - Zeerobben

02-03-2017

HARLINGEN - Zeerobben kan aan de bak.

Wie Kent Mother Love Bone

02-03-2017

HARLINGEN - Na de jankende gitaren komen nu de snoeiende gitaren op vrijdagavond.

Reacties

Almamater Almamater VVV Harlingen VVV Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Haarmode Cats Haarmode Cats Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hema Harlingen Hema Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Vogelaar Audio Vogelaar Audio IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) ForHim Menswear ForHim Menswear Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda
Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Plus Lunenborg Plus Lunenborg Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Vogelaar Audio Vogelaar Audio Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear Almamater Almamater Hubo-Faber Hubo-Faber