CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Zeerobben uitgebekerd

02-03-2017

HARLINGEN – Soms zou je willen dat voetballen een jurysport was.

Zeerobben uitgebekerd De ontlading was groot na de gelijkmaker van Dylan Drent vlak voor tijd. Bij de reeks strafschoppen die daar op volgden trok Zeerobben aan het kortste eind. Foto: Bert Drent.

In dat geval zou Zeerobben namelijk op punten duidelijk gewonnen hebben van MSC in Meppel. Nu strandde de dapper strijdende tweedeklasser op sneue wijze na het nemen van strafschoppen tegen de zondag hoofdklasser uit Meppel, nadat er na 90 minuten een 2-2 eindstand stond op het overigens niet werkende scorebord.

 

Gek genoeg mochten beide ploegen blij zijn met die 2-2 eindstand. MSC omdat Zeerobben verzuimd had al in de reguliere speeltijd middels de vele kansen afstand te nemen en Zeerobben omdat het pas vlak voor tijd op 2-2 was gekomen na de ongelukkig opgelopen achterstand. En juist vanwege die late gelijkmaker leek Zeerobben in het voordeel bij het nemen van de penalty’s, maar dat pakte dus anders uit.

 

Bij Zeerobben keerden in vergelijking met de teleurstellend verlopen wedstrijd tegen Tonego Pieter Westra, Marc Reusing, Kristian Feenstra, Marijn Helfferich en Jeffrey Draaisma terug in de basis. Vooral verdedigend bleek dat een enorme verbetering. Over de gehele wedstrijd zou Zeerobben nauwelijks kansen weggeven en als er al eens een balletje doorheen slipte was daar keeper Theo Nota als een safe slot op de deur.

 

De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op, maar toen Dylan Drent namens Zeerobben de eerste echt grote kans naast geschoten had, gooide Zeerobben alle schroom van zich af en kwam het steeds vaker tot goede aanvallen waaruit ook kansen ontstonden. Zoals bijvoorbeeld toen Dylan voorzette en net Higor de Silva niet wist te bereiken. Het leek wachten op een voorsprong voor de Harlingers en wat je wel vaker ziet gebeurde ook hier. Geheel uit het niets ging de bal om onduidelijke redenen op de stip en mocht MSC via een strafschop de leiding nemen. Zuur, maar Zeerobben liet zich niet ontmoedigen en creëerde weer de nodige kansen. Helaas wisten Jeffrey, Marijn en nogmaals Jeffrey na mooi voorbereidend werk van Kristian Feenstra niet af te drukken. Toch zou het voor de rust weer gelijk worden. Dylan Drent leek fraai voor te zetten en ook tot zijn eigen verrassing verdween de bal bij de tweede paal onbereikbaar voor de keeper van MSC in het doel: 1-1, wat ook de ruststand werd.

 

Ook in de tweede helft waren de beste en meeste kansen voor Zeerobben. MSC voetbalde wat beter nu, maar wist zich eigenlijk geen kansen te creëren. Vanwege de speelwijze van MSC moest Zeerobben het nu wat meer hebben van de lange bal, maar dat deed het dan ook goed. Met name over rechts, meestal via Dylan Drent was Zeerobben een paar keer dicht bij de voorsprong. Tweemaal in het zijnet, dat was de magere oogst van die mogelijkheden.

Zeerobben wisselde kort achter elkaar. Allard Sym Sprenger voor Higor da Silva, René Cnossen voor de aangeslagen Kristian Feenstra en Abdul Boundati voor Jeffrey Draaisma. Wissels die Zeerobben niet zwakker maakten en het wachten leek wederom op een voorsprong voor de underdog. Hoe zuur was het dan ook niet dat MSC toch weer op voorsprong kwam. Volgens velen vanuit buitenspelpositie ook nog eens, maar de enige keer dat ze wel doorbraken was meteen raak: 2-1.

 

Toen waren er nog maar een minuut of 10 te spelen en leek Zeerobben af te steven op rechtstreekse uitschakeling. Maar gelukkig toonde de ploeg karakter en bleef het zoeken naar de gelijkmaker. En hoe terecht was het dan ook dat die vlak voor tijd nog viel. En hoe! Aan de basis stond keeper Theo Nota, die heel attent was en zeer ver uit z’n doel kwam tot bijna op de middenlijn en de bal hoog voor het doel van MSC pompte. De verdediging, de keeper incluis, wisten zich geen raad met de situatie en het was uiteindelijk Dylan Drent die de bal in het verlaten doel plaatste: 2-2. En dat zou ook de eindstand worden. Penalty’s moesten dus de beslissing brengen.

 

Het verloop daarvan was als volgt:
1-0 MSC
1-1 door Dylan Drent
1-1 omdat Theo Nota schitterend redt
1-1 omdat Pieter Westra mist
2-1 MSC
2-2 door Marijn Helfferich
3-2 MSC
3-3 door Abdul Boundati
4-3 MSC
4-3, omdat Jordy Torenbeek mist

Zeerobben uitgeschakeld, maar wel met opgeheven hoofd. Jammer dat voetbal voor even geen jurysport was.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Geert van Tuinen bij Zeerobben

02-03-2017

HARLINGEN - Meer dan 25 jaar al werkt Geert van Tuinen als professioneel radiomaker bij Omrop Fryslân.

Voorbeschouwing: De Wâlde - Zeerobben

02-03-2017

HARLINGEN - Zeerobben kan aan de bak.

Wie Kent Mother Love Bone

02-03-2017

HARLINGEN - Na de jankende gitaren komen nu de snoeiende gitaren op vrijdagavond.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hema Harlingen Hema Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Dio Jurien Dio Jurien Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Almamater Almamater Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Haarmode Cats Haarmode Cats VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events ForHim Menswear ForHim Menswear Zensa Moda Zensa Moda Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen ForHim Menswear ForHim Menswear VVV Harlingen VVV Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis