CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Zeerobben steelt een punt mee uit Buitenpost

03-12-2017

HARLINGEN - In één zin samen te vatten: Zeerobben houdt alleen maar tegen en Buitenpost creëert te weinig kansen.

Zeerobben steelt een punt mee uit Buitenpost Zeerobben mocht de handen dicht knijpen met een 0-0 gelijkspel in en tegen Buitenpost. Foto: Bert Drent.

Met geluk en hard werken pikken de Harlingers toch ongedacht een punt mee naar Harlingen. De gastheren konden in de tweede helft niet het gaatje vinden om Zeerobben pijn te doen, zij hielden moedig stand.

 

Zelden vertoonde scrimmage

Keeper Van der Meulen had vanmiddag wel kunnen snipperen, want de voorwaartsen van Zeerobben zijn geen moment in de wedstrijd gevaarlijk geweest. Jacob de Vries daarentegen moest alles uit de kast halen om overeind te blijven. Hij prijst zich gelukkig met een meer dan voortreffelijk defensieblok voor hem. Maar in de 22e minuut had hij daaraan niet alleen genoeg. Een voorzet vanaf links kreeg hij niet klemvast en toen ontstond er een scrimmage in zijn doelgebied, waar nog lang over nagepraat werd. Eerste inzet keerde Jacob, tweede inzet haalde Marc Reussing met zijn uitschuifbare benen uit het doel van de kansloze De Vries. Deze kreeg de bal tegen zijn achterhoofd, waardoor de bal opnieuw in het doel leek te verdwijnen, maar de paal werd slechts geraakt. Met deze 3 honderd procent kansen voor de thuisclub binnen tien seconden werd al aangetoond, dat het scorend vermogen deze middag in het voordeel van de bezoekers zou uitpakken. Immers kort hierna kreeg een middenvelder pardoes de bal in de voeten gespeeld bij het uitverdedigen. Ook nu bleef de schade beperkt tot een corner, waar iedereen al dacht een treffer te moeten noteren. Rolf Dijk kreeg ook nog een mogelijkheid maar zijn schot ging voorlangs. Kort voor rust kreeg Zeerobben een tegenslag te verwerken. Albert Beuker liep tegen zijn tweede gele kaart op en moest dus met rood van het veld.

 

Tegenhouden noodgedwongen tot kunst verheven

Een logische wissel na de thee was dan ook Steven Beuker voor Higor da Silva en de boel achter maar dicht timmeren. Maar volgens de “Wet van Murphy “was de gifbeker nog niet leeggedronken. Pim Bleichrodt, die niet geheel fit aan de wedstrijd begon, moest zich laten vervangen door Armando Zwart. Marc Reussing verhuisde naar de linksback plaats en Marcel Visser nam zijn positie in het centrum naast Pieter Westra over en Armando ging op het middenveld spelen. Nog was de koek niet op, want de net ingevallen Steven Beuker blesseerde zich dermate, dat ook hij niet verder kon en werd vervangen door Frank Pietersma. Met een enorme en bewonderenswaardig inzet trokken de gasten een niet te nemen bastion op. Slechts één keer kwam Buitenpost in de persoon van Joran Olijve tot een grote kans, maar met zijn chocoladebeen schoot hij in het zijnet, dit tot opluchting van een ieder, die Zeerobben een warm hart toedroeg. Spannend bleef het tot de laatste minuut, maar de verdediging en dat waren er in de slotfase een man of acht o.l.v. de coachende doelman De Vries wist van geen wijken. Op een koud en mistig sportpark “De Swadde“ waar de duisternis zijn intrede al deed, werd het laatste fluitsignaal van de goed leidende referee met een licht gejuich begroet door de Groen Witten.

 

Primeur

Ik kan me geen wedstrijd van het vlaggenschip heugen, waarin Zeerobben niet één kans wist te creëren. Vanmiddag was de twijfelachtige primeur van dit feit. Een door blessures geplaagd team knokte voor wat het waard was en stal een punt van de superieure Buitenposters, die het zich kwalijk kunnen nemen, dat ze te weinig kansen creëerden om hun overwicht in doelpunten uit te drukken. “Soms win je wat en soms laat je wat liggen” volgens de voetbalwetten. Een week om te herstellen voor de volgende topper “Gorecht“ in Harlingen.

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Pim Bleichrodt (55 m. Armando Zwart) Marc Reussing; Pieter Westra; Brent de Groot; Kristian Feenstra; Marcel Visser; Albert Beuker (42 m. 2 keer geel); Higor da Silva (46 m Steven Beuker) (60 m. Frank Pietersma); Dylan Drent;  Yander Zandbergen.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

10e Speelronde Waddenrobkes

03-12-2017

HARLINGEN - Het was maar een spannende week voor de Waddenrobkes.

Reacties

Haarmode Cats Haarmode Cats Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Almamater Almamater Dio Jurien Dio Jurien Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën VVV Harlingen VVV Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Vogelaar Audio Vogelaar Audio BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën