Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Zeerobben steelt een punt mee uit Buitenpost

03-12-2017

HARLINGEN - In één zin samen te vatten: Zeerobben houdt alleen maar tegen en Buitenpost creëert te weinig kansen.

Zeerobben steelt een punt mee uit Buitenpost Zeerobben mocht de handen dicht knijpen met een 0-0 gelijkspel in en tegen Buitenpost. Foto: Bert Drent.

Met geluk en hard werken pikken de Harlingers toch ongedacht een punt mee naar Harlingen. De gastheren konden in de tweede helft niet het gaatje vinden om Zeerobben pijn te doen, zij hielden moedig stand.

 

Zelden vertoonde scrimmage

Keeper Van der Meulen had vanmiddag wel kunnen snipperen, want de voorwaartsen van Zeerobben zijn geen moment in de wedstrijd gevaarlijk geweest. Jacob de Vries daarentegen moest alles uit de kast halen om overeind te blijven. Hij prijst zich gelukkig met een meer dan voortreffelijk defensieblok voor hem. Maar in de 22e minuut had hij daaraan niet alleen genoeg. Een voorzet vanaf links kreeg hij niet klemvast en toen ontstond er een scrimmage in zijn doelgebied, waar nog lang over nagepraat werd. Eerste inzet keerde Jacob, tweede inzet haalde Marc Reussing met zijn uitschuifbare benen uit het doel van de kansloze De Vries. Deze kreeg de bal tegen zijn achterhoofd, waardoor de bal opnieuw in het doel leek te verdwijnen, maar de paal werd slechts geraakt. Met deze 3 honderd procent kansen voor de thuisclub binnen tien seconden werd al aangetoond, dat het scorend vermogen deze middag in het voordeel van de bezoekers zou uitpakken. Immers kort hierna kreeg een middenvelder pardoes de bal in de voeten gespeeld bij het uitverdedigen. Ook nu bleef de schade beperkt tot een corner, waar iedereen al dacht een treffer te moeten noteren. Rolf Dijk kreeg ook nog een mogelijkheid maar zijn schot ging voorlangs. Kort voor rust kreeg Zeerobben een tegenslag te verwerken. Albert Beuker liep tegen zijn tweede gele kaart op en moest dus met rood van het veld.

 

Tegenhouden noodgedwongen tot kunst verheven

Een logische wissel na de thee was dan ook Steven Beuker voor Higor da Silva en de boel achter maar dicht timmeren. Maar volgens de “Wet van Murphy “was de gifbeker nog niet leeggedronken. Pim Bleichrodt, die niet geheel fit aan de wedstrijd begon, moest zich laten vervangen door Armando Zwart. Marc Reussing verhuisde naar de linksback plaats en Marcel Visser nam zijn positie in het centrum naast Pieter Westra over en Armando ging op het middenveld spelen. Nog was de koek niet op, want de net ingevallen Steven Beuker blesseerde zich dermate, dat ook hij niet verder kon en werd vervangen door Frank Pietersma. Met een enorme en bewonderenswaardig inzet trokken de gasten een niet te nemen bastion op. Slechts één keer kwam Buitenpost in de persoon van Joran Olijve tot een grote kans, maar met zijn chocoladebeen schoot hij in het zijnet, dit tot opluchting van een ieder, die Zeerobben een warm hart toedroeg. Spannend bleef het tot de laatste minuut, maar de verdediging en dat waren er in de slotfase een man of acht o.l.v. de coachende doelman De Vries wist van geen wijken. Op een koud en mistig sportpark “De Swadde“ waar de duisternis zijn intrede al deed, werd het laatste fluitsignaal van de goed leidende referee met een licht gejuich begroet door de Groen Witten.

 

Primeur

Ik kan me geen wedstrijd van het vlaggenschip heugen, waarin Zeerobben niet één kans wist te creëren. Vanmiddag was de twijfelachtige primeur van dit feit. Een door blessures geplaagd team knokte voor wat het waard was en stal een punt van de superieure Buitenposters, die het zich kwalijk kunnen nemen, dat ze te weinig kansen creëerden om hun overwicht in doelpunten uit te drukken. “Soms win je wat en soms laat je wat liggen” volgens de voetbalwetten. Een week om te herstellen voor de volgende topper “Gorecht“ in Harlingen.

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Pim Bleichrodt (55 m. Armando Zwart) Marc Reussing; Pieter Westra; Brent de Groot; Kristian Feenstra; Marcel Visser; Albert Beuker (42 m. 2 keer geel); Higor da Silva (46 m Steven Beuker) (60 m. Frank Pietersma); Dylan Drent;  Yander Zandbergen.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

10e Speelronde Waddenrobkes

03-12-2017

HARLINGEN - Het was maar een spannende week voor de Waddenrobkes.

Reacties

Almamater Almamater Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hema Harlingen Hema Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën De Lichtboei De Lichtboei ForHim Menswear ForHim Menswear Ons Food&Wine Ons Food&Wine Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Karsten Wonen Karsten Wonen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Vogelaar Audio Vogelaar Audio Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt VVV Harlingen VVV Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Almamater Almamater Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12