CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Zeerobben stapt overtuigend de eerste klasse E binnen

15-05-2017

HARLINGEN - In een heerlijke ambiance, passend bij dergelijke duels, laat Zeerobben geen enkele twijfel bestaan over het feit wie de beste in de tweede klasse I is geweest.

Zeerobben stapt overtuigend de eerste klasse E binnen Zeerobben viert het kampioenschap en de promotie naar de 1e klasse zeer uitbundig. “Dit is een goede groep”. Foto: Frans Bode.

In de laatste competitiewedstrijd werd het zich sterk  verwerende Hardegarijp in de tweede helft na de 2 – 0 van Dylan Drent overlopen door een van spanning  bevrijd Zeerobben.  Dit na toch wel een moeizaam verlopen eerste helft, waarin de thuisclub na een snelle omschakeling op een 1 – 0 voorsprong kwam, maar waarin toch bij een aantal spelers de “kampioenswedstrijdstress “een rol speelde en het vrij van druk spelend Hardegarijp minstens de evenknie van de Harlingers was.

 

Niet hoogstaand, wel spannend

In de eerste 20 minuten ontstonden er voor beide doelen mogelijkheden, maar echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt van Smallegange was eigenlijk het enige hoogtepunt. Zeerobben stelde daar nog weinig tegenover. Dat veranderde in de 26e minuut. Albert Beuker veroverde de bal op het middenveld en dirigeerde het kleinood meteen de diepte in. Met enig fortuin kreeg Abdul Boundati de bal vrij mee en met nog 40 meter te gaan liet hij de rush wijselijk over aan Dylan Drent. Drent sprintte zijn directe tegenstander eruit, behield het overzicht een bediende de meegekomen Boundati op maat. Oosterhuis was kansloos, 1 – 0. Hierna kregen de gasten een optisch overwicht en bij een aantal corners  ontstonden er hachelijke momenten, maar met zijn ervaring wist Jacob de Vries daar wel raad mee en behoedde Zeerobben voor een tegendoelpunt.  Aan de andere kant toverden Drent en Boundati van af rechts de bal richting Kristian Feenstra. Hij had het vizier vanmiddag niet op scherp staan, overgeschoten. Met gemengde gevoelens stroomde de kantine in de rust vol met de talrijk opgekomen supporters , waarbij het thuispubliek nog niet gerust was op  een goed eindresultaat ondanks de 1 – 0 voorsprong.

 

Snel doelpunt  beslissend

Het breekpunt in de wedstrijd kwam op een zeer gunstig moment, meteen na de pauze. De weer kwistig met mooie passjes strooiende Kristian Feenstra stuurde Dylan Drent de diepte in, onstuitbaar voor zijn directe opponent. Alleen voor keeper F.J. Oosterhuis zorgde Drent niet alleen voor 2 – 0, maar ook voor de gemoedsrust bij  de verhitte groenwit fans. Hardegarijp probeerde nog wel er een wedstrijd van te maken, maar noch Berwout Beimers  noch Ralph Wietses wist de juiste eindpass te geven, mede omdat ze scherp gedekt werden door Jordy Torenbeek , Marc Reussing  en  Pim Bleichrodt, met als slot op de deur de weer als een vorst in de defensie regerende Pieter Westra.

 

Het volgepakte Oostersportpark krijgt waar voor zijn geld

Na een uur spelen ging de deur naar de eerste klasse wijd open. Opnieuw stond Dylan Drent aan de basis. Goed aangespeeld door Marc Reussing  was zijn scherpe voorzet op maat en Abdul Bounati kogelde hard de 3 – 0 achter de verbouwereerde Oosterhuis. Nog was de koek niet op, want nog geen twee minuten later bereikte  een verre uittrap van Jacob de Vries Higor da Silva en op onnavolgbare wijze soleerde hij naar de achterlijn en met zijn trekbal wist topscoorder Marijn Helfferich wel raad 4 – 0, over en sluiten zou je zeggen. Toch pikte Hardegarijp nog een ere treffer mee. Wie anders dan Berwout Beimers  speelde zich vrij op links en uit zijn voorzet kopte Vincent Smallegange bij de tweede paal fraai binnen. Het slotakkoord wat de doelpunten betreft liet niet lang op zich wachten. Het gevaar kwam weer van rechts, waar Drent een ware "pain-in-the-ass" was voor de linksback. Boundati stond op de juiste plaats om zijn derde van de middag en de 5 – 1 achter de doelman van de gasten te jassen.

 

Consolideren

Met nog twintig minuten te spelen nam de thuisclub gas  terug en beperkte zich tot controleren. De bezoekers wilden nog wel een doelpuntje meepakken voor het zelfvertrouwen. Daar hadden ze gezien de gehele wedstrijd ook wel recht op. Beimers wist met een simpele voetbeweging  zijn tegenstander uit te spelen en ook De Vries was al uit positie. In plaats van zelf de trekker over te halen, gunde hij Smallegange de eer. Op miraculeuze wijze wist Pieter Westra zijn inzet nog uit het doel te ranselen. Voetballend was dit het laatste noemenswaardige wapenfeit. Inmiddels waren Helfferich en Feenstra al gewisseld voor Frank ten Hoeve en Allard Sym Sprenger. Een speciale wissel was er voor Jordy Torenbeek, die zijn laatste wedstrijd voor de groenwitten speelde, hij gaat naar Sneek WZ. Voorzitter Johannes Woudstra bedankte hem voor bewezen diensten en inzet voor de vereniging  en wenste hem succes toe bij deze stap in zijn carrière. René Cnossen nam zijn plek over. Zeerobben consolideerde de voorsprong en het onberispelijk acterende arbitrale trio Oosting, Brants en Heins maakte na 90 minuten een eind aan deze kampioenswedstrijd. Naast  spelers en  staf nam ook het  publiek bezit van de arena en een feestende massa vierde luidruchtig het kampioenschap en de zo gewenste promotie naar de eerste klasse.

 

Klaar voor de eerste klasse E

In de bespiegeling na de wedstrijd refereerde voorzitter Woudstra aan de doelstelling van het bestuur. Rond 2020 moet Zeerobben een stabiele eerste klasser zijn. De ambitie om te promoveren  werd in de afgelopen jaren in de nacompetitie net niet bewerkstelligd. Met deze selectie verwacht Woudstra een eerste klasse waardige debutant te worden.  Gezien de ontwikkelingen in het jeugdbeleid met de aanstelling van Koos Heising zal de aanwas van uit eigen jeugd een mogelijke waarborg vormen. Dit wordt door trainer Arjen Postma onderschreven. Zijn bijdrage aan dit succes ligt o.a. in het feit, dat hij nog relatief jong is en zich tussen de spelers voelt staan en niet erboven. Zijn relaxte manier van coaching en de kwaliteit om spelers beter te maken en zelfvertrouwen te geven bevestigen de juiste keuze van Postma als opvolger van de door Zeerobben hooggewaardeerde Inne Schotanus. Als anker van het vlaggenschip liet leider Wiebe Attema op relativerende wijze het afgelopen seizoen de revue passeren met als diepte punt het verlies tegen TONEGO, maar daartegenover stonden vele hoogtepunten met deze 5 – 1 als apotheose van een enerverende, mooie en tot het eind toe spannende competitie. Het bleef nog lang onrustig op het Oostersportpark.

 

Zeerobben: Jacob de Vries, Pim Bleichrodt, Jordy Torenbeek (70e min. René Cnossen), Pieter Westra, Marc Reussing, Albert Beuker, Kristian Feenstra (65e min. Allard Sym Sprenger), Marijn Helfferich (65e min. Frank ten Hoeve), Dylan Drent, Higor da Silva, Abdul Boundati.

Scoreverloop: 26 min 1 – 0  Abdul Boundati; 47 min 2 – 0 Dylan Drent; 58 min  3 – 0 Boundati; 60 min.  4 – 0 Marijn Helfferich; 67 min. 4 – 1 Vincent Smallegange; 69 min 5 – 1 Boundati.

 

 

Even voorstellen de Kampioenen

Het kampioenschap en de daarmee gepaard gaande promotie is een succes voor de club als geheel. Maar tot stand gebracht de door de individuen die samen de staf en selectie van het eerste elftal vormen.

 

Maar eens even voorstellen, die kampioenen van de A-selectie:

 • Steffan Amels: Haakte weer aan bij de A-selectie, startte het seizoen veelbelovend, maar maakte uiteindelijk geen speelminuten in het eerste.
 • Albert Beuker: Aanvoerder en zowel stofzuiger als motor op het middenveld. De gedrevenheid straalt er van af. Een echte Zeerob.
 • Steven Beuker: Broer van, en ook zo’n Zeerob in hart en nieren. Hing tegen een basisplaats aan, maar moest het voornamelijk doen met invalbeurten.
 • Pim Bleichrodt: Ontpopte zich tot de eerste keus als linksback. Kende met name een heel sterke tweede seizoenshelft.
 • Abdul Boundati: De tovenaar uit Tatabanja of de balkunstenaar uit Emmeloord? Wat een balvaardigheid die man, een nachtmerrie voor iedere verdediger.
 • René Cnossen: Kwam over van Waterpoort Boys, moest zijn plekje zoeken en leek op weg naar het veroveren van een basisplaats. Gaat terug naar Sneek en wel naar LSC.
 • Jeffrey Draaisma: Een gedreven wrotter en aanjager die op meerdere posities bruikbaar bleek. Moest de tweede seizoenshelft afhaken wegens blessures.
 • Dylan Drent: Wie kent hem niet? De kaatsende voetballer die in de auto naar het veld komt en daar op de brommer overstapt. Niet te houden en dit seizoen ook weer vaak beslissend met zowel doelpunten als ook assists.
 • Kristian Feenstra: Groeibriljant van Zeerobben. Komt uit eigen jeugd en spreidde dit seizoen zijn ongekende talenten voluit ten toon. Maakte uit vrije trappen enkele zeer belangrijke doelpunten. Gewoon een klasbak.
 • Marijn Helfferich: Ook zo’n groot talent uit eigen jeugd. Altijd al beloftevol geweest, maar bevestigde die status dit seizoen eigenlijk pas definitief. Met name een sterke tweede seizoenshelft. Kan nog meer.
 • Frank ten Hoeve: Heerlijke voetballer met goed gevoel voor de juiste positie. Woont nu in Groningen en dat maakte het er niet makkelijker op voor hem. Was veelal belangrijk vanaf de bank. Wel een type die de eerste klasse aankan.
 • Theo Nota: Tweede keeper in de competitie en eerste keus in de bekerwedstrijden. Heeft gewoon de pech dat er zo’n ervaren klasbak voor hem staat.
 • Frank Pietersma: Geen basisplaats, maar een positieve vent in de groep, op de bank, in het tweede elftal en voor de gehele vereniging, o.a. als aanjager van het Voetbalkamp op Vlieland.
 • Marc Reussing: Verpersoonlijking van de nieuwkomers. Direct een clubman geworden en wordt door supporters op handen gedragen vanwege zijn instelling en wedstrijdmentaliteit. Gaat Zeerobben nog veel plezier aan beleven.
 • Higor da Silva: Koosnaam Higgie en onze Braziliaanse balkunstenaar. Gevreesd door elke tegenstander vanwege zijn onnavolgbare passeeracties. Toonde zich dit seizoen ook zeer productief met belangrijke goals.
 • Allard Sym Sprenger: Vorig seizoen de coming man, maar raakte zijn basisplaats kwijt door een blessure. Vocht zich knap terug, maar had de pech dat het elftal toen goed draaide. Moest het doen met invalbeurten. Kan volgend jaar zomaar weer vaste waarde zijn.
 • Jordy Torenbeek: Laatste man die misschien nog wel beter opbouwt dan verdedigt. Vaste waarde die de club helaas gaat verruilen voor een avontuur bij SWZ in Sneek.
 • Marcel Visser: Was na een jaar blessureleed weer op weg een belangrijke basisspeler te worden. Koos voor een lange reis naar Azië (ook mooi hoor!) en zal zich volgend seizoen terug moeten knokken in de basis. Dat talent heeft hij.
 • Jacob de Vries: Sluitpost met een brok aan ervaring op hoog niveau. Voegt echt iets toe aan het team als geheel en de verdediging in het bijzonder. Een keeper die punten voor je pakt.
 • Pieter Westra: Kwam van het opgedoekte zondagteam van Joure en voelt zich al helemaal thuis als Zeerob. Wat een rust en routine daar achterin. Belangrijk onderdeel van het succes van dit seizoen.
 • Wiebe Attema: Leider met een hoofdletter L. Jaloersmakend goed in de taak die hij vervult. Sfeermaker, aanjager, organisator, rustbrenger, baas, vriend, vaderfiguur. Genoeg zo? Hij gaat nog een jaar door en dat is geweldig.
 • Laurens Bergsma: Grensrechter. Soms geen dankbare taak, maar de manier waarop hij het doet dwingt respect af. Past ook helemaal bij de groep.
 • Richard van der Kooi: Stand-in voor leider Wiebe en grensrechter Laurens en moest (mocht?) zelfs een keer Piet van der Pol vervangen voor het radioverslag van RSH.
 • Anthoon Elsinga: Keepertrainer. Wat moeten we daar nou nog van zeggen? Mazzel zeg dat hij bij Zeerobben zit. Z’n keepers lopen met hem weg.
 • Kerst Heida: De assistent-trainer. Genoot zichtbaar van zijn rol en inbreng in het succes. Wordt nu hoofdtrainer bij De Wâlde.
 • Klaas van der Ploeg: Haarlemmerolie in de organisatie. Onmisbare rechterhand van leider Wiebe Attema. Wat hij fysiek niet meer kan, wordt ruimschoots gecompenseerd door betrokkenheid en clubliefde.
 • Johan van Slooten: Billen- en zielenknijper. Zorgt ervoor dat spelers bij blessures snel weer inzetbaar worden. Kampioenenmaker (zie elders), die volgend jaar assistent-trainer/verzorger wordt.
 • Arjen Postma: De hoofdtrainer. En wat voor een! Was even wennen voor de club na 4 goede jaren met Inne, maar oh wat zijn we blij met hem! Het leek een verrassende keus, maar het bleek de juiste.
 • Nel Kingma: Moeder van de club, moeder van de kampioenen. Voedt haar kuikens wekelijks met een energierijke sportmaaltijd. Onpasseerbaar als ze voor je staat met programmaboekjes, loten, blinde pool of wat dan ook. Kortom onmisbaar.


Niet onderdeel van het team, maar daarom niet minder van belang en net zo goed kampioenen: Piet van der Pol, verslaggever RSH en Pers. Frans Bode, huisfotograaf thuiswedstrijden en andere evenementen. Bert Drent, huisfotograaf uitwedstrijden en trainingskamp Spanje.

 

Kampioenmaakers

Is het toeval dat Zeerobben kampioen geworden is? En lag het nou aan het spelersmateriaal, aan de technische staf, aan het bestuur of aan de club als geheel? Logischerwijs zou je denken: aan de combinatie van allen. Anderzijds kan het toch bijna geen toeval zijn dat de technische staf van Zeerobben maar liefst 3 kampioenschappen wist te behalen. Hoe?

Eerst natuurlijk onze eigen trainer Arjen Postma, die zelf nieuw was bij de start van het seizoen en daarnaast, samen met zijn assistent Kerst Heida ook enkele nieuwe spelers moest inpassen in de selectie. Daarin is hij op uitstekende wijze geslaagd, met de titel en promotie als gevolg.
Maar Arjen haalde elders nog zo’n kunststukje uit. Hij was/is ook trainer/speler bij zondag vierdeklasser Renado in zijn woonplaats Sint Nicolaasga. Een week eerder haalde Arjen ook met die ploeg de titel binnen. Toeval?

En dan is er nog Johan van Slooten. Afgelopen seizoen maakte hij weliswaar formeel nog geen deel uit van de technische staf van Zeerobben, maar in zijn functie als verzorger speelde hij een onmisbare rol. En Johan presteerde het om met de club waar hij hoofdtrainer is ook kampioen te worden. Uitkomend in de zondag derde klasse liet zijn club Oerterp alle concurrenten de hielen zien en werd hij afgetekend kampioen. Toeval?

Enfin, toeval of niet, kampioenenmakers zijn het zeker en Zeerobben is heel blij met deze toppers.

 

Zeerobben TV

Zeerobben greep de kampioenswedstrijd tegen Hardegarijp aan om een proef te doen met Zeerobben TV. Van de wedstrijd en de gebeurtenissen er omheen werd een becommentarieerd verslag gemaakt en vervolgens in samenvatting online gezet. De beelden zijn te bekijken via de website www.zeerobben.nl
Het was al een lang gekoesterde wens van het web- en PR team van Zeerobben om Zeerobben TV te introduceren en wekelijks een samenvatting te vertonen van de wedstrijden van het eerste elftal. Of die wens nu in vervulling kan gaan, wordt de komende weken geëvalueerd op basis van de ervaringen die zaterdag zijn opgedaan. Het zou eersteklasser waardig zijn als dit gerealiseerd kan worden, maar het spreekt voor zich dat het ook de nodige organisatorische en financiële consequenties met zich meebrengt. Wordt vervolgd.

 

De promotie zakelijk bekeken

Sponsoring is een onmisbare factor in het verenigingsleven in het algemeen, maar in het bijzonder voor een laagdrempelige volkssport als het (amateur-)voetbal. Dat is bij Zeerobben ook niet anders en de club prijst zich erg gelukkig met de al 7 jaar bestaande relatie met hoofdsponsor SMEDING GROENTEN EN FRUIT te Sint Annaparochie.
Meestal beperkt sponsoring zich tot financiering. In ruil voor een advertentie, naamsvermelding op shirts of een reclamebord ontvangt de vereniging een bepaald bedrag en dat is het dan. Zo niet in de relatie tussen Smeding en Zeerobben. In Smeding heeft Zeerobben namelijk een bijzonder betrokken hoofdsponsor. Het houdt niet op bij financieren alleen, maar de betrokkenheid gaat dieper met activeren, faciliteren en motiveren. De vooruitstrevende ambitie die Smeding als bedrijf ten toon spreidt komt ook tot uiting in de relatie met Zeerobben. Er is sprake van een perfecte match, want ook Zeerobben is ambitieus en wil vooruit. Smeding ondersteunt die ambitie, faciliteert daartoe, maar verwacht van club, staf en spelers eenzelfde werkethiek als zij van hun medewerkers verlangen. Succes komt je niet aanwaaien, daar zal voor gewerkt moeten worden. Verliezen en tegenslagen horen bij de sport, maar zolang je er maar alles aan gedaan hebt om het te voorkomen is het te accepteren. Tegenslagen kende Zeerobben in de 2 voorgaande jaren toen het net niet lukte en dus smaakt het zoet van het nu wel behaalde kampioenschap des te zoeter, ook voor sponsor Smeding. Als bedrijf opereren ze landelijk en voor de sponsor is het aantrekkelijk dat Zeerobben nu in de eerste klasse wat meer buiten de grenzen van de provincie gaat opereren. En dus is het kampioenschap van Zeerobben ook een felicitatie aan sponsor Smeding waard.

Mede op initiatief van toenmalig directeur Rieny Smeding (hij werd onlangs in die functie opgevolgd door broer Sjaak Smeding), werd in 2015 de Businessclub Zeerobben opgericht. Ook voor die netwerkgroep van inmiddels zo’n 40 bedrijven komen het kampioenschap en de promotie op een goed getimed moment. Ook zij steunen Zeerobben in haar ambities en faciliteren de club heel gericht en in goed overleg met het bestuur op specifieke onderdelen binnen de club. Zo gaat het grootste deel van het budget (35%) naar de jeugdopleiding, als gevolg waarvan Zeerobben steeds meer gediplomeerde jeugdtrainers heeft kunnen benoemen en voor het volgend seizoen bijvoorbeeld Koos Heising heeft kunnen aanstellen als Hoofd Jeugdopleiding. Dat laatste overigens ook dankzij de zeer recentelijk aangetreden nieuwe Hoofd Jeugdsponsor Assurantiekantoor Froonacker uit Franeker.
De Businessclub bestaat uit eveneens ambitieuze ondernemers en ook voor hen is het kampioenschap een felicitatie waard, want een kwart van hun ondersteuningsbudget wordt ingezet als prestatieondersteuning voor het Vlaggenschip, het eerste elftal. Zo is Zeerobben bijvoorbeeld ook in staat geweest nu al 3 jaar achtereen in de winterstop een top trainingskamp in Spanje aan te bieden aan de eerste selectie. Ook dat lijkt zich nu uit te betalen en de stap naar de eerste klasse maakt de verbinding met Zeerobben extra aantrekkelijk voor de bestaande leden van de Businessclub, maar ook voor potentiële nieuwe leden.

Kortom, ook zakelijk bekeken komt de promotie Zeerobben heel goed uit. Bestuurslid sponsorzaken Dirk Arends en de leden van zijn commissie, verder bestaand uit Wim de Keijzer, Geoffrey Schippers, Wiebe Attema, Martin Kingma, Ronald van der Molen en secretaresse Hanneke Borgman, feestten zaterdag volop mee, maar gaan hopelijk ook weer drukke tijden tegemoet om het sportieve succes ook om te zetten in verbreding en verdieping van de ondersteuning van de club vanuit de zakelijke markt. Wie het voor de wind heeft, zet een zeiltje bij, zullen we maar zeggen.

 

Hulde

Vanuit de spelersgroep klonk nadrukkelijk de wens om kenbaar te maken dat zij de titel willen opdragen aan alle vrijwilligers en supporters die hen de afgelopen 4 jaren in de tweede klasse zo geweldig gesteund hebben en met de spelersgroep zo gehunkerd hebben naar dit succes. Dit kampioenschap is ook hun kampioenschap. Waarvan akte en waarvoor HULDE!

 

De weg naar de titel

Zeerobben zette zaterdag de kroon op het werk na een enerverend seizoen. Enerverend, omdat het langs diepe dalen en teleurstellingen moest om uiteindelijk aan de top te eindigen.
Voor aanvang van het seizoen was er best enige twijfel. Enkele sterkhouders hadden de club verlaten om het elders hogerop te gaan proberen en de “aankopen” die daarvoor terugkwamen moesten eerst nog maar eens laten zien dat ze hen konden doen vergeten. Daarbij kwam een nieuwe technische staf, met Arjen Postma als nieuwe hoofdtrainer en Kerst Heida als zijn assistent. Hoe zou dat alles gaan uitpakken?

De start viel tegen. Een bloedeloze 0-0 bij debutant fc Grootegast, met wel diverse kaarten (waaronder rood) voor Zeerobben. Hoorden we al voorzichtig het eerste gemor onder de vijfde colonne? Twee achtereenvolgende thuiswedstrijd tegen Tonego en De Wâlde werden gewonnen, maar overtuigend was het nog niet en toen vervolgens terecht met 2-0 werd verloren bij Be Quick Dokkum, leek Zeerobben al titelkandidaat af, temeer daar het uit de eerste klasse teruggekeerde Veenwouden een sterke start kende. De eerste periode werd afgesloten met overwinningen op VVI, Nijland en Broekster Boys en een gelijkspel bij CVVO. De periodetitel ging naar Veenwouden, Zeerobben stond toen op de derde plaats, 4 punten achter de koploper.

De tweede periode begon goed met zeges tegen Joure en Stiens, gevolgd door een weergaloze bekerwedstrijd tegen eersteklasser Bergum (8-0). De zaterdag daarop was dan ook een deceptie. In een slechte wedstrijd kreeg Zeerobben met 4-1 klop van fc Meppel. Een week later volgde de topper thuis tegen Veenwouden en het leek een uitgelezen mogelijk voor Zeerobben om de competitie weer spannend te maken. Dat mislukte jammerlijk. Veenwouden speelde het slimmer en counterde naar een 2-3 overwinning. De achterstand van Zeerobben liep op naar 8 punten. Cruciaal was de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen concurrent Hardegarijp. De verwachtingen waren niet hooggespannen. De teleurstelling van het resultaat tegen Veenwouden dreunde nog na en Zeerobben moest het stellen zonder enkele basisspelers. En juist toen liet Zeerobben zien waarom het toch nog niet echt uitgeschakeld was. De invallers deden de basisspelers schijnbaar moeiteloos vergeten en Zeerobben speelde een puike wedstrijd, met een 2-4 overwinning tot gevolg.

Tijdens de winterstop werd de balans opgemaakt, onder andere met een weer zeer geslaagd trainingskamp in Spanje. De groep was fit en compleet en de 8 punten achterstand op Veenwouden leken te kunnen worden overbrugd. Zij zouden toch ook nog wel eens te maken krijgen met een terugslag?
Nou, dat viel aanvankelijk nogal tegen. Veenwouden startte na de winter namelijk met een dikke 4-0 tegen CVVO, daar waar Zeerobben tegen fc Grootegast alweer op een teleurstellende 0-0 bleef steken. Het gat liep op naar 10 punten en weinigen gaven nog iets voor de titelkansen van Zeerobben.
De kentering kwam een week later. Zeerobben won de topper tegen Be Quick Dokkum met 3-2 en misschien belangrijker nog wel was de last minute overwinning van Hardegarijp bij Veenwouden. Zouden ze aan het wankelen zijn gebracht? Ja dus. Veenwouden ging wedstrijden verliezen en zag de voorsprong als sneeuw voor de zon wegsmelten.

 

Aanvankelijk leek Zeerobben daar helemaal niet van te profiteren. Dieptepunt was de uitwedstrijd bij Tonego, die na een 1-3 voorsprong toch nog met 4-3 verloren ging. Zeerobben in mineur en Hardegarijp leek de grote uitdager van Veenwouden te gaan worden.

 

Op 4 maart weer een cruciale wedstrijddag. Zeerobben mazzelde in de slotminuut naar een 1-2 zege bij De Wâlde en Hardegarijp bleef steken op een gelijkspel bij VVI. Het kon nog!

 

Twee weken later weer zo’n cruciale dag. Zeerobben won zeer overtuigend met 5-1 van VVI, daar waar Hardegarijp verrassend thuis verloor van Stiens en Veenwouden definitief afhaakte door de thuisnederlaag tegen Tonego. Voor het eerst nam Zeerobben de koppositie over en die zou het ook niet meer afstaan.

 

Er volgden overwinningen tegen het teleurstellende Broekster Boys, CVVO (ook tegenvallend dit seizoen), Stiens en Meppel. Zo behield Zeerobben de koppositie, maar bleven Hardegarijp en Be Quick Dokkum in het spoor. De competitieleider heeft een vooruitziende blik gehad, want met Veenwouden-Zeerobben en Hardegarijp-Veenwouden op de voorlaatste dag op het programma was sprake van een thriller scenario. Zeerobben won op ondubbelzinnige wijze in Veenwouden: 1-4. En een paar kilometer verderop in Hardegarijp, was het Be Quick Dokkum die hetzelfde deed en daarmee Hardegarijp op onoverbrugbare achterstand van Zeerobben zette. De rest is geschiedenis…

 

 • Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De Meiden van Zeerobben

15-05-2017

HARLINGEN – Het was feest bij Zeerobben afgelopen zaterdag.

Drukke weekenden voor de boeg bij fc Harlingen

15-05-2017

HARLINGEN - fc Harlingen gaat zich opmaken voor nog een paar drukke weekenden.

Combinatie Smit/Houter van Vlieland eerste Midfond vlucht Quievrain

15-05-2017

HARLINGEN - Zaterdag 13 mei werd de eerste Midfond vlucht vervlogen seizoen 2017 vanaf Quievrain.

Reacties

Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Dio Jurien Dio Jurien Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Atelier de Groot Atelier de Groot Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns VVV Harlingen VVV Harlingen Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Vogelaar Audio Vogelaar Audio Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda ForHim Menswear ForHim Menswear
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier de Groot Atelier de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor ForHim Menswear ForHim Menswear Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis