Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Harlingen – 7 februari 2018 Franeker – 8 februari 2018
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Zeerobben op karakter naar winst tegen Blauw Wit ‘34

17-12-2017

Zeerobben op karakter naar  winst tegen Blauw Wit ‘34 De defensie o.l.v. Pieter Westra kwam de 2e helft niet meer in de problemen. De nul werd vast gehouden en de drie punten waren een feit. Foto: Bert Drent.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd  deden het ergste vrezen voor de Harlingers. Blauw Wit hield de druk op de defensie van de gasten en sporadisch was er een speldenprikje van de voorwaartsen van Groen Wit, maar die waren wel levensgevaarlijk. Het overwicht van de Leeuwarders ebde halverwege de eerste helft weg en het evenwicht op het veld werd hersteld. Na de thee kregen de bezoekers beter grip op Blauw Wit en trokken met twee doelpunten de wedstrijd naar zich toe.

 

Spectaculair begin met wonderbaarlijke redding

Hoewel Blauw Wit sterk startte, was de eerste grote kans na 5 minuten toch voor Zeerobben. Een subtiel passje van Higor da Silva bereikte targetman Frank Pietersma. Vrij voor de jonge doelman Wilpstra moest Frank zijn meerdere erkennen in laatstgenoemde. Kort hierna mocht Dylan Drent een vrije trap nemen op een lucratieve plek. De luchtmacht in de personen van Westra, Reussing en Visser stonden klaar om af te drukken. In de omschakeling na balverlies kwamen de hoofdstedelingen zeer gevaarlijk door. Floris Boonstra schoot rakelings naast, dit tot opluchting van de gehele Groen Witte familie. Marcel Visser in combinatie met Kristian Feenstra en Higor da Silva kwam door het midden in ideale schietpositie. Wilpstra redde ten koste van een corner. Opnieuw moest Jacob de Vries gebruik maken van zijn niet geringe kwaliteiten, want de counter na deze corner leverde Blauw Wit de mogelijkheid om van afstand de Zeerobben doelman te passeren. Met enig fortuin wist hij met een spectaculaire redding de bal op de deklat te laten belanden , waar een ieder al dacht aan een goal. Uit de hierop volgende hoekschop moest Jacob weer handelend optreden. De afvallende bal viel voor de voeten van Bob Schepers, maar ex-Cambuurspeler moest het hoofd buigen voor de sterk opererende goalie. Dit spektakel speelde zich in een tijdsbestek van de eerste twintig minuten af. Hierna begonnen de Robkes meer tegenstand te bieden, alhoewel nog menig pass bij de verkeerde kleur terechtkwam, maar dit euvel gold ook voor de gastheren. De eerste helft ging als een nachtkaars uit, met weinig verheffend spel.

 

Doelpunt wakkert de strijd weer aan

De tweede helft begon eigenlijk zoals de eerste eindigde, er viel weinig te genieten. Slechts van afstand liet met name de hardwerkende aanvoerder Marcel Visser zich gelden, zonder het gewenste resultaat. Na een kwartier kwam Frank ten Hoeve op de plaats van de moegestreden Frank Pietersma. Bij het eerste balcontact van Ten Hoeve op aangeven van Pieter Westra ontstond er plotseling een aanval, die er op leek. Frank stuurde Yander Zandbergen die diepte in. Diens breedtepass was op maat voor de sprintende Dylan Drent. Met een harde, lage voorzet van de rechtsbuiten maakte Frank ten Hoeve een slim overstapje en de inkomende Yander Zandbergen maakte daar goed gebruik van en kogelde hard binnen, 0 – 1 met nog een half uur te spelen. Er kwam weer vuur in de strijd en dit resulteerde meteen een hachelijke situatie in het doelgebied . Marc Reussing, onder druk gezet, plaatste de bal snoeihard boven De Vries op de lat, de terugspringende bal leidde tot een scrimmage, waarin Marc tenslotte als winnaar naar voren kwam.

 

Zeerobben houdt opnieuw de nul

Zeerobben moest ver terug, maar zoals ook al in voorgaande duels wisten zij niet van wijken . Sluitpost Jacob de Vries straalde één-en- al rust uit en bracht dat over op de mannen voor hem. De 0 – 2 kwam uit een snelle omschakeling tot stand. Pim Bleichrodt stuurde Higor de diepte in. Hij kapte naar binnen om zo een schietkans te creëren, de bal ketste af en wie anders dan de overal opduikende Yander Zandbergen ( Marathon - Man of the Match ) pikte de bal op en begon aan een solo, die in het strafschopgebied door een verdediger van Blauw Wit na een overtreding onderbroken werd. De goed leidende Van Gulik wees gedecideerd ( met een instemmende blik van scheidsrechterbegeleider Jacques D’Ancona )naar de stip. Kristian Feenstra bleef koel en stuurde Wilpstra de andere kant uit en tekende 0 – 2 aan. Met nog grotere inzet probeerde de thuisclub de aansluitingstreffer te maken. Maar zelfs het inzetten van het geheime wapen, de kopsterke Jaap Oostra, mocht niet baten. Het centrale verdedigingsduo liet geen steken vallen en de jonge vleugelverdedigers Bleichrodt en De Groot waren zowel  defensief als offensief een genot om naar te kijken. De overwinning kwam niet meer in gevaar.

 

Verdiende overwinning smaakt zoet

Met euforische instemming werd deze overwinning door spelers, staf en supporters begroet. Met  toch wel enige reserves naar Leeuwarden afgereisd, bleek de spirit en het geloof in eigen kunnen ongeknakt, ondanks de personele problemen.   Na 3 keer een  puntendeling, nu eindelijk weer een 3-punter.  Met 18 punten en een vierde plek de winterstop ingaan? Daar had menigeen met een groen hart voor getekend bij aanvang van de competitie.  Doelstelling van de ambitieuze Harlingers blijft handhaving. Met een voorzichtig optimisme mag het vervolg na de winterstop tegemoet worden gezien. Voorlopig verdient de selectie en de staf alle waardering voor hun inzet en het getoonde karakter. Met een goed gevoel mag het volledige team rondom het vlaggenschip zich opmaken voor een verdiend trainingskamp in Denia Spanje begin januari 2018. Er is niemand, die hen dit na deze reeks in de eerste klasse E misgunt.

 

Scoreverloop: 0 – 1 Yander Zandbergen (‘59); 0 – 2 Kristian Feenstra (penalty ’68)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Pim Bleichrodt; Marc Reussing; Pieter Westra; Brent de Groot; Kristian Feenstra; Dylan Drent (’76 Marcel Amels) ; Marcel Visser; Yander Zandbergen; Higor da Silva (’74 Armando Zwart); Frank Pietersma (’56 Frank ten Hoeve).

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Nieuw bij Faber Lederwaren: Hunter collectie van Aunts and Uncles!

17-12-2017

HARLINGEN - De nieuwe Hunter collectie van Aunts and Uncles in de prachtige kleur dark denim is nu verkrijgbaar bij Faber Tassen Koffers & Accessoires.

Stremming Noorderhaven

17-12-2017

HARLINGEN - I.v.m. takelwerkzaamheden zijn op maandag en dinsdag gedeelten van de Noorderhaven afgesloten voor het verkeer.

Informatieavond bodemdalingsproblematiek

17-12-2017

HARLINGEN - Op dinsdagavond 12 december 2017 werd er een informatieavond georganiseerd waarbij door experts is verteld over de problematiek rond bodemdaling.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Dio Jurien Dio Jurien Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hema Harlingen Hema Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Atelier de Groot Atelier de Groot Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe VVV Harlingen VVV Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Almamater Almamater Vogelaar Audio Vogelaar Audio Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen ForHim Menswear ForHim Menswear Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns