CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Zeerobben op de valreep naar winst

02-04-2017

HARLINGEN - Als je wint, heb je vrienden.

Zeerobben op de valreep naar winst De ontlading is groot bij spelers en wisselspelers als de 2-1 valt. Foto: Bert Drent.

Het publiek op de tribune in Damwoude  bestond voor meer dan helft uit vrienden uit Harlingen ter ondersteuning van hun favorieten. En terecht, want  opnieuw pakt het team van Postma /Heida in de blessuretijd de drie punten. En gezien de kansen en het overwicht in de tweede helft ook wel verdiend te noemen. Dat zegt wel iets over de instelling van de koploper. Zonder andere spelers te  kort te doen gaan in eerste instantie de complimenten naar de verdediging. In het hart van de defensie waren bijna de gehele wedstrijd Jordy Torenbeek en Pieter Westra heer en meester, op de flanken lieten Pim Bleichrodt en Marc Reussing geen steken vallen. Met mannelijk voetbal lieten ze de gevaarlijke spitsen Dreijer, P.W. Dijkstra en Rienk de Haas in het zand bijten. Goudhaantje Allard Sym Sprenger zorgde met twee doelpunten voor de rest.

 

Matte vertoning

De eerste helft was het aanzien nauwelijks waard, enkele hoogtepunten daargelaten.  In de  vijfde minuut zorgde druk zetten van de aanvallers van BB voor een hachelijke situatie, waarin Zeerobben  goed weg kwam. Buiten bereik van Jacob de Vries belandde de bal op de paal. De strijd werd gestreden op het middenveld. In de strafschopgebieden aan beide zijden bleef de defensie de baas. Het heilige vuur ontbrak bij de aanvallers. Daardoor ontstond een enigszins afwachtend voetbal, bang om risico’s te nemen en op safe spelen. Daarvoor waren de vele toeschouwers niet gekomen. De Damwoudsters zouden ook ontevreden over de eerste helft zijn geweest, als niet Broekster Boys de mooiste aanval van de eerste helft bekroonde met een intikker van Hendrik Bouma . Na een slim passje van Riemer Doornbos op Pieter Wessel Dijkstra, legde laatstgenoemde breed op Bouma en vlak voor rust kwam de thuisclub op een 1 – 0 voorsprong.

 

Overwicht

Na rust zette de gasten wel druk en hadden ze een licht overwicht, maar echt vlammen deden beide teams nog niet. Daarvoor zorgden de wissels aan beide kanten wel. De youngsters uit de A’s van BB waren goede vervangers, maar konden de wedstrijd niet een wending geven in het voordeel van de gastheren. Dat deden de wissels van Zeerobben echter wel. De niet goed uit de verf komende Kristian Feenstra, Higor da Silva en de hardwerkende  Albert Beuker werden gewisseld door Allard Sym Sprenger, René Cnossen en Frank ten Hoeve. Met dit nieuwe elan trokken de Harlingers ten strijde om de gelijkmaker te forceren. Uit dit overwicht ontstonden kansen. Allard Sym Sprenger zag zijn inzet gestuit door keeper Vonk. Uit een verre pass van Pim Bleichrodt creëerde Marijn Helfferich voor zich zelf een kans opnieuw was Vonk de baas. De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven.

 

Gouden wissel

Een individuele actie van Abdul Boundati  brak het verzet. Zijn voorzet op maat werd door invaller en target man Allard Sym Sprenger binnen  gekopt. Met nog ruim een kwartier te spelen ontbrandde de strijd waarop het publiek gewacht had. Over en weer ontstonden er in het strafschopgebod gevaarlijke situaties, maar zowel de betrouwbare sluitpost Jacob de Vries als Johan Vonk wisten van geen wijken. Met name Dylan Drent, alleen op doelman Vonk, had de pech dat de keeper met de voet de bal nog tot corner wist te werken. Aan de andere kant ging Zeerobben door het oog van de naald. Rienk de Haas schoot een vrije trap van 30 meter op de deklat en de rebound verdween tot opluchting van iedereen, die  de bezoekers een warm hart toedroegen over de achterlijn. 

 

Op wilskracht naar winst

Vriend en vijand verzoenden zich eigenlijk al met de puntendeling. Maar het lijkt wel of de groenwitten een patent hebben om de  beslissing in blessuretijd in hun voordeel te laten uitvallen. Uit een snelle ingooi van Dylan Drent maakte de weer sterk spelende Marijn Helfferich zich op de achterlijn vrij een zijn strakke pass werd door Allard Sym Sprenger in het doel gelopen, 2 – 1 en nog een paar minuten extra tijd, die wel een eeuwigheid leken te duren. De overwinning kwam niet meer in gevaar, dankzij koelbloedig optreden van de doelman,  de vier verdedigers en het  hardwerkende middenveld. De goed leidende scheidsrechter Jansen kon in dit belangrijke treffen volstaan met één gele kaart voor een Abe Dreijer,  die een moeilijk middag had tegen uitblinker Pim Bleichrodt.

 

Zeerobben zet in de slotfase alles op alles om de 1-0 achterstand weg te werken. Dankzij 2 doelpunten in de slotfase van Allard Sym Sprenger trok Zeerobben uiteindelijk de overwinning over de streep. Foto: Bert Drent.

In een flow

Het geloof in een goed resultaat straalde van de equipe van Arjen Postma af. Slim wisselen leverde  dus de drie punten op, die gezien de kansen en het overwicht in de tweede helft terecht mee naar Harlingen gingen. Opnieuw bewijst de bank het gelijk van de trainer. De flow, waarin het vlaggenschip zich lijkt te bevinden, heeft nu ook wortel geschoten in de hoofden van de spelers. Het enthousiasme van de spelers en de bank na de 2 – 1 spreekt hierin boekdelen. Om de euforie binnen de perken te houden geldt het spreekwoord, dat je de huid niet moet verkopen, voordat de beer geschoten is. De prijzen worden immers aan de eindstreep verdeeld.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

4e speelronde Waddenrobkes

02-04-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd bij Zeerobben alweer de 4e speelronde bij de Waddenrobkes gespeeld.

Paul Geertsma winnaar 10 Km bij Condensloop

02-04-2017

LEEUWARDEN - Voormalig Harlinger Paul Geertsma heeft zaterdag bij de 40e Condensloop in Leeuwarden de 10 kilometer gewonnen.

Ons... piept er even tussenuit

02-04-2017

HARLINGEN - Jullie voorzien van goede koffie, lekkere lunch, borrel of diner maakt ons dagelijks blij!

Reacties

Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Atelier de Groot Atelier de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Lichtboei De Lichtboei Hema Harlingen Hema Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Vogelaar Audio Vogelaar Audio Dio Jurien Dio Jurien Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Almamater Almamater Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Vogelaar Audio Vogelaar Audio VVV Harlingen VVV Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis