Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Zeerobben op de valreep naar winst

02-04-2017

HARLINGEN - Als je wint, heb je vrienden.

Zeerobben op de valreep naar winst De ontlading is groot bij spelers en wisselspelers als de 2-1 valt. Foto: Bert Drent.

Het publiek op de tribune in Damwoude  bestond voor meer dan helft uit vrienden uit Harlingen ter ondersteuning van hun favorieten. En terecht, want  opnieuw pakt het team van Postma /Heida in de blessuretijd de drie punten. En gezien de kansen en het overwicht in de tweede helft ook wel verdiend te noemen. Dat zegt wel iets over de instelling van de koploper. Zonder andere spelers te  kort te doen gaan in eerste instantie de complimenten naar de verdediging. In het hart van de defensie waren bijna de gehele wedstrijd Jordy Torenbeek en Pieter Westra heer en meester, op de flanken lieten Pim Bleichrodt en Marc Reussing geen steken vallen. Met mannelijk voetbal lieten ze de gevaarlijke spitsen Dreijer, P.W. Dijkstra en Rienk de Haas in het zand bijten. Goudhaantje Allard Sym Sprenger zorgde met twee doelpunten voor de rest.

 

Matte vertoning

De eerste helft was het aanzien nauwelijks waard, enkele hoogtepunten daargelaten.  In de  vijfde minuut zorgde druk zetten van de aanvallers van BB voor een hachelijke situatie, waarin Zeerobben  goed weg kwam. Buiten bereik van Jacob de Vries belandde de bal op de paal. De strijd werd gestreden op het middenveld. In de strafschopgebieden aan beide zijden bleef de defensie de baas. Het heilige vuur ontbrak bij de aanvallers. Daardoor ontstond een enigszins afwachtend voetbal, bang om risico’s te nemen en op safe spelen. Daarvoor waren de vele toeschouwers niet gekomen. De Damwoudsters zouden ook ontevreden over de eerste helft zijn geweest, als niet Broekster Boys de mooiste aanval van de eerste helft bekroonde met een intikker van Hendrik Bouma . Na een slim passje van Riemer Doornbos op Pieter Wessel Dijkstra, legde laatstgenoemde breed op Bouma en vlak voor rust kwam de thuisclub op een 1 – 0 voorsprong.

 

Overwicht

Na rust zette de gasten wel druk en hadden ze een licht overwicht, maar echt vlammen deden beide teams nog niet. Daarvoor zorgden de wissels aan beide kanten wel. De youngsters uit de A’s van BB waren goede vervangers, maar konden de wedstrijd niet een wending geven in het voordeel van de gastheren. Dat deden de wissels van Zeerobben echter wel. De niet goed uit de verf komende Kristian Feenstra, Higor da Silva en de hardwerkende  Albert Beuker werden gewisseld door Allard Sym Sprenger, René Cnossen en Frank ten Hoeve. Met dit nieuwe elan trokken de Harlingers ten strijde om de gelijkmaker te forceren. Uit dit overwicht ontstonden kansen. Allard Sym Sprenger zag zijn inzet gestuit door keeper Vonk. Uit een verre pass van Pim Bleichrodt creëerde Marijn Helfferich voor zich zelf een kans opnieuw was Vonk de baas. De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven.

 

Gouden wissel

Een individuele actie van Abdul Boundati  brak het verzet. Zijn voorzet op maat werd door invaller en target man Allard Sym Sprenger binnen  gekopt. Met nog ruim een kwartier te spelen ontbrandde de strijd waarop het publiek gewacht had. Over en weer ontstonden er in het strafschopgebod gevaarlijke situaties, maar zowel de betrouwbare sluitpost Jacob de Vries als Johan Vonk wisten van geen wijken. Met name Dylan Drent, alleen op doelman Vonk, had de pech dat de keeper met de voet de bal nog tot corner wist te werken. Aan de andere kant ging Zeerobben door het oog van de naald. Rienk de Haas schoot een vrije trap van 30 meter op de deklat en de rebound verdween tot opluchting van iedereen, die  de bezoekers een warm hart toedroegen over de achterlijn. 

 

Op wilskracht naar winst

Vriend en vijand verzoenden zich eigenlijk al met de puntendeling. Maar het lijkt wel of de groenwitten een patent hebben om de  beslissing in blessuretijd in hun voordeel te laten uitvallen. Uit een snelle ingooi van Dylan Drent maakte de weer sterk spelende Marijn Helfferich zich op de achterlijn vrij een zijn strakke pass werd door Allard Sym Sprenger in het doel gelopen, 2 – 1 en nog een paar minuten extra tijd, die wel een eeuwigheid leken te duren. De overwinning kwam niet meer in gevaar, dankzij koelbloedig optreden van de doelman,  de vier verdedigers en het  hardwerkende middenveld. De goed leidende scheidsrechter Jansen kon in dit belangrijke treffen volstaan met één gele kaart voor een Abe Dreijer,  die een moeilijk middag had tegen uitblinker Pim Bleichrodt.

 

Zeerobben zet in de slotfase alles op alles om de 1-0 achterstand weg te werken. Dankzij 2 doelpunten in de slotfase van Allard Sym Sprenger trok Zeerobben uiteindelijk de overwinning over de streep. Foto: Bert Drent.

In een flow

Het geloof in een goed resultaat straalde van de equipe van Arjen Postma af. Slim wisselen leverde  dus de drie punten op, die gezien de kansen en het overwicht in de tweede helft terecht mee naar Harlingen gingen. Opnieuw bewijst de bank het gelijk van de trainer. De flow, waarin het vlaggenschip zich lijkt te bevinden, heeft nu ook wortel geschoten in de hoofden van de spelers. Het enthousiasme van de spelers en de bank na de 2 – 1 spreekt hierin boekdelen. Om de euforie binnen de perken te houden geldt het spreekwoord, dat je de huid niet moet verkopen, voordat de beer geschoten is. De prijzen worden immers aan de eindstreep verdeeld.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

4e speelronde Waddenrobkes

02-04-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd bij Zeerobben alweer de 4e speelronde bij de Waddenrobkes gespeeld.

Paul Geertsma winnaar 10 Km bij Condensloop

02-04-2017

LEEUWARDEN - Voormalig Harlinger Paul Geertsma heeft zaterdag bij de 40e Condensloop in Leeuwarden de 10 kilometer gewonnen.

Ons... piept er even tussenuit

02-04-2017

HARLINGEN - Jullie voorzien van goede koffie, lekkere lunch, borrel of diner maakt ons dagelijks blij!

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas ForHim Menswear ForHim Menswear Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hema Harlingen Hema Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Haarmode Cats Haarmode Cats Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier de Groot Atelier de Groot Almamater Almamater Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) BENG Evenementen BENG Evenementen Ons Food&Wine Ons Food&Wine VVV Harlingen VVV Harlingen
Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg