Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Zeerobben niet langs Grootegast

29-01-2017

HARLINGEN - Het is Zeerobben ondanks een voortdurend veldoverwicht niet gelukt de oranje-zwarte muur te slechten die de gasten uit Grootegast optrokken voor hun eigen doelman.

Zeerobben niet langs Grootegast Wat Zeerobben ook probeerde, het lukte niet om de muur van Grootegast te slechten. De gasten vierden het punt als een overwinning. Foto: Frans Bode.

Dat was deels te wijten aan het goede en stugge verdedigen van de tegen degradatie vechtende Groningers, maar voor een nog groter deel toch wel aan het gebrek aan inventiviteit van Zeerobben zelf. Als alle voorzetten en hoge ballen voortdurend worden weggekopt of getrapt moet je met iets anders komen om de verdediging stuk te spelen. En daartoe leek het intellect deze middag te ontbreken. Teleurgesteld moest Zeerobben dan ook accepteren dat de tegenstander juichend van het veld liep, Zeerobben in mineur achterlatend.


Want in mineur was Zeerobben natuurlijk, wetende dat een gelijkspel tegen een ploeg als Grootegast als een nederlaag moet worden gezien. Veenwouden speelde niet en zal met genoegen naar de uitslag gekeken hebben. De relatieve voorsprong liep daardoor op naar 10 punten, alsof de 8 die het al in handen had al niet moeilijk genoeg waren voor Zeerobben om nog in te lopen. De opdracht voor de tweede seizoenshelft was immers: zelf helemaal niks meer weggeven en dan hopen dat het tegen het einde van de competitie nog kon meestrijden om de titel. Dat lijkt na zaterdag wel een onmogelijke opgave. Het heeft er alle schijn van dat Zeerobben zich vanaf nu zal moeten richten op de tweede plaats. Maar ook in die strijd was het geen goede zaterdag. Zeerobben zag de concurrenten Joure en Be Quick Dokkum winnen en dat maakte de druiven nog eens extra zuur.

Natuurlijk had het allemaal anders kunnen en eigenlijk ook moeten lopen. Maar de beste kans voor Zeerobben in de eerste helft was al na een minuut of 10 toen Marijn Helfferich de paal raakte. “Valt zo’n bal er wel in dan lopen we waarschijnlijk gemakkelijk weg naar een grotere overwinning”, aldus de ook gefrustreerde trainer Arjen Postma na afloop. Daar had hij wel een punt, maar het neemt niet weg dat er daarna nog zoveel meer mogelijk was geweest. Vooral in de tweede helft kreeg Zeerobben nog wel een paar goede kansen, maar ook de beste mogelijkheid voor Dylan Drent, na een overigens schitterende aanname, werd te gehaast en onbesuisd over geschoten. En voor het overige bleek Zeerobben gewoon niet bij machte de muur te slechten. De irritaties namen toe, het spel werd nog onnauwkeuriger en het leidde tot niets, behalve gele kaarten, waarvan Kristiaan Feenstra er zelfs 2 pakte. De laatste 10 minuten moest Zeerobben dus ook nog met 10 man verder. Niet dat het veel aan het spelbeeld veranderde, maar het hielp ook niet echt in positieve zin om het zo maar eens uit te drukken. Grootegast dacht misschien zelfs nog aan het stiekem mee snoepen van de volle winst, maar daarvoor behoedde keeper Jacob de Vries de thuisclub dan in ieder geval nog.

Al met al een hele vervelende middag voor Zeerobben dat de goede oefencampagne helaas geen goed vervolg in de competitie wist te geven. Het thuispubliek droop teleurgesteld af en zal minimaal 2 weken moeten wachten voor het Zeerobben weer op het eigen sportpark aan het werk kan zien, want er volgen nu twee lastige uitwedstrijden tegen Tonego en De Wâlde. Ook degradatiekandidaten, dus naar alle verwachting meer van hetzelfde. Daar zal Zeerobben iets op moeten gaan vinden.

 


 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Wintercompetitie Waddenrobkes

29-01-2017

HARLINGEN - Afgelopen donderdag vond alweer de laatste speelronde plaats voor de Waddenrobkes van Zeerobben.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Visie Events Visie Events HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Almamater Almamater Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hema Harlingen Hema Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas VVV Harlingen VVV Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Karsten Wonen Karsten Wonen
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Almamater Almamater Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad