Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Zeerobben neemt via Meppel de volgende horde

01-05-2017

HARLINGEN - Winnen van FC Meppel was van belang om de gasten uit te schakelen voor de strijd om de derde periode, da’s waar.

Zeerobben neemt via Meppel de volgende horde Het was soms vallen en opstaan voor de spits van FC Meppel die tegenover de onverzettelijke Marc Reussing geen schijn van kans had. Foto: Frans Bode.

Maar veel belangrijker was voor Zeerobben het hogere doel: weer een wedstrijd afvinken en in houders hand blijven in de titelrace. Een niet groots, maar uiterst effectief Zeerobben slaagde in beide missies. Meppel werd met 6-0 gedecideerd naar de slachtbank geleid en ondanks de overwinningen van zowel Be Quick Dokkum als ook Hardegarijp, behield Zeerobben daarmee ook automatisch de koppositie. De geweldig boeiende competitie in de tweede klasse I lijkt daarmee af te stevenen op een ongemeend spannend slot.

Maar vooruit kijken naar het vervolg was er voor Zeerobben niet bij. Eerst de confrontatie met FC Meppel, dat naar Harlingen was gekomen om te strijden voor haar laatste kans op een prijs. Het klinkt hard, maar die illusie werd de Meppelaars snel ontnomen. Er viel niks te halen in Harlingen, zoveel maakte Zeerobben in de eerste helft al duidelijk. Nadat eerst nog Kristian Feenstra en Higor da Silva het doel vanuit kansrijke posities niet wisten te vinden, was het binnen een kwartier raak toen de weer goed spelende Marijn Helfferich alleen op de keeper af ging, deze omspeelde, toch de controle over de bal verloor, maar zijn actie desondanks beloond zag met de 1-0. Abdul Boundati schoot hem namelijk te hulp door de bal alsnog in het lege doel te schuiven.

 

Zeerobben was en bleef de bovenliggende partij en had de wedstrijd al heel vroeg in het slot kunnen gooien. Dat dit in de eerste helft nog niet gebeurde was misschien een smetje, maar zou later ruimschoots rechtgezet worden. Meppel wankelde en had al knock out kunnen zijn als Marijn Helfferich bij de tweede paal raak had gekopt uit de fraaie voorzet van Abdul Boundati en/of Higor da Silva even later hetzelfde had gedaan.

 

Zo kwam pas na ruim een half uur spelen de 2-0 op het scorebord, wederom door Abdul Boundati. Maar meer dan de afmaker moeten hier de voorbereider en aangever genoemd worden. Die voorbereider was de deze middag weer onverzettelijke Marc Reussing die na een fraaie actie Dylan Drent wegstuurde. Dylan ging niet voor de soloactie, maar zette loepzuiver voor op Abdul die alleen maar heerlijk tegen de bal aan hoefde te lopen: 2-0. Een goal uit het boekje.
Dylan had zichzelf en zijn ploeg nog voor rust definitief in rustig vaarwater kunnen brengen, maar hij kreeg de gemakkelijkste kans van de hele wedstrijd kennelijk verkeerd op de schoen want de bal verdween over het lege doel. Zo leidde Zeerobben bij rust met 2-0, maar was de wedstrijd nog niet gespeeld.

En het was alsof die gedachte het spel van Zeerobben in het eerste deel van de tweede helft beïnvloedde. Het was rommelig van de kant van de thuisclub en de combinaties wilden maar niet vlotten. Gelukkig wist FC Meppel zich geen enkele kans te creëren tegen de weer uiterst betrouwbare defensie van Zeerobben, waardoor het die moeilijke fase ongeschonden doorkwam. Er moest iets gebeuren om de status quo te doorbreken en wie anders dan Kristian Feenstra zorgde daar voor. Een kansrijke aanval eigenlijk leek te mislukken, maar daar was de kleinste grote jongen van Zeerobben met een kenmerkende streep van buiten de zestien om alsnog de 3-0 op het scorebord te schieten. De wedstrijd was beslist en dat voelde voor Zeerobben als een bevrijding. Met de verse krachten René Cnossen, Allard Sym Sprenger en Frank ten Hoeve voor Albert Beuker, Higor da Silva en Kristian Feenstra, kon Zeerobben alsnog gemakkelijk uitlopen naar de afgetekende 6-0 overwinning. Zo bewees de sterke bank wederom de kracht van de selectie van Zeerobben. Invaller Frank ten Hoeve deed tweemaal van zich spreken, eerst na goed voorbereidend werk van Dylan Drent en even later nog eens uit de rebound. De teller liep op naar 5-0 en daarmee was het nog niet gedaan. De man die nog wel een goaltje verdiende, kreeg zijn beloning. Dylan Drent schoot een vrije trap vanaf een meter of 25 hard en laag langs muur en keeper: 6-0 en daarmee was het klaar.

Gedurende de tweede helft kwamen vanaf de andere velden de berichten al door dat ook de beide nog overgebleven concurrenten geen punten zouden verspelen. Er veranderde dan ook niets aan kop van de ranglijst. Het enige dat deze middag voor de top van de tweede klasse dus opleverde was de wetenschap dat het kampioenschap hoe dan ook volgende week niet beslist kan worden. Het komt allemaal aan op de laatste wedstrijd en wie weet zelfs meer, want ook dat behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Nog minimaal 2 weken sidderen dus in Dokkum, Hardegarijp en Harlingen. Daarover werd na afloop nog veel nagepraat, gerekend en gefilosofeerd. De wedstrijd van volgende week tussen Hardegarijp en Be Quick Dokkum wordt cruciaal voor wat betreft de apotheose een week later, zoveel is wel duidelijk. Het zijn mooie tijden!

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Volleybal Vereniging Harlingen zet vol in op het aantrekken van jongens

01-05-2017

HARLINGEN - De afgelopen jaren loopt het aantal jongens dat begint met volleybal bij VVH meer en meer terug.

fc Harlingen na zege bijna veilig

01-05-2017

NIEUWEHORNE - Met de wetenschap dat Nicator het over te spelen duel tegen Geel Wit won en fc Harlingen met winst vijf punten los van 'de streep' zou komen, reisden de ouwe seunen af naar Nieuwehorne voor het duel tegen UDIROS.

Je huis schilderen, dat doe je met HUBO Faber

01-05-2017

HARLINGEN - Goed schilderwerk is het behoud van je huis.

Reacties

Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Almamater Almamater Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hema Harlingen Hema Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Atelier de Groot Atelier de Groot
Vogelaar Audio Vogelaar Audio Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zensa Moda Zensa Moda ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier de Groot Atelier de Groot