CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Zeerobben neemt via Meppel de volgende horde

01-05-2017

HARLINGEN - Winnen van FC Meppel was van belang om de gasten uit te schakelen voor de strijd om de derde periode, da’s waar.

Zeerobben neemt via Meppel de volgende horde Het was soms vallen en opstaan voor de spits van FC Meppel die tegenover de onverzettelijke Marc Reussing geen schijn van kans had. Foto: Frans Bode.

Maar veel belangrijker was voor Zeerobben het hogere doel: weer een wedstrijd afvinken en in houders hand blijven in de titelrace. Een niet groots, maar uiterst effectief Zeerobben slaagde in beide missies. Meppel werd met 6-0 gedecideerd naar de slachtbank geleid en ondanks de overwinningen van zowel Be Quick Dokkum als ook Hardegarijp, behield Zeerobben daarmee ook automatisch de koppositie. De geweldig boeiende competitie in de tweede klasse I lijkt daarmee af te stevenen op een ongemeend spannend slot.

Maar vooruit kijken naar het vervolg was er voor Zeerobben niet bij. Eerst de confrontatie met FC Meppel, dat naar Harlingen was gekomen om te strijden voor haar laatste kans op een prijs. Het klinkt hard, maar die illusie werd de Meppelaars snel ontnomen. Er viel niks te halen in Harlingen, zoveel maakte Zeerobben in de eerste helft al duidelijk. Nadat eerst nog Kristian Feenstra en Higor da Silva het doel vanuit kansrijke posities niet wisten te vinden, was het binnen een kwartier raak toen de weer goed spelende Marijn Helfferich alleen op de keeper af ging, deze omspeelde, toch de controle over de bal verloor, maar zijn actie desondanks beloond zag met de 1-0. Abdul Boundati schoot hem namelijk te hulp door de bal alsnog in het lege doel te schuiven.

 

Zeerobben was en bleef de bovenliggende partij en had de wedstrijd al heel vroeg in het slot kunnen gooien. Dat dit in de eerste helft nog niet gebeurde was misschien een smetje, maar zou later ruimschoots rechtgezet worden. Meppel wankelde en had al knock out kunnen zijn als Marijn Helfferich bij de tweede paal raak had gekopt uit de fraaie voorzet van Abdul Boundati en/of Higor da Silva even later hetzelfde had gedaan.

 

Zo kwam pas na ruim een half uur spelen de 2-0 op het scorebord, wederom door Abdul Boundati. Maar meer dan de afmaker moeten hier de voorbereider en aangever genoemd worden. Die voorbereider was de deze middag weer onverzettelijke Marc Reussing die na een fraaie actie Dylan Drent wegstuurde. Dylan ging niet voor de soloactie, maar zette loepzuiver voor op Abdul die alleen maar heerlijk tegen de bal aan hoefde te lopen: 2-0. Een goal uit het boekje.
Dylan had zichzelf en zijn ploeg nog voor rust definitief in rustig vaarwater kunnen brengen, maar hij kreeg de gemakkelijkste kans van de hele wedstrijd kennelijk verkeerd op de schoen want de bal verdween over het lege doel. Zo leidde Zeerobben bij rust met 2-0, maar was de wedstrijd nog niet gespeeld.

En het was alsof die gedachte het spel van Zeerobben in het eerste deel van de tweede helft beïnvloedde. Het was rommelig van de kant van de thuisclub en de combinaties wilden maar niet vlotten. Gelukkig wist FC Meppel zich geen enkele kans te creëren tegen de weer uiterst betrouwbare defensie van Zeerobben, waardoor het die moeilijke fase ongeschonden doorkwam. Er moest iets gebeuren om de status quo te doorbreken en wie anders dan Kristian Feenstra zorgde daar voor. Een kansrijke aanval eigenlijk leek te mislukken, maar daar was de kleinste grote jongen van Zeerobben met een kenmerkende streep van buiten de zestien om alsnog de 3-0 op het scorebord te schieten. De wedstrijd was beslist en dat voelde voor Zeerobben als een bevrijding. Met de verse krachten René Cnossen, Allard Sym Sprenger en Frank ten Hoeve voor Albert Beuker, Higor da Silva en Kristian Feenstra, kon Zeerobben alsnog gemakkelijk uitlopen naar de afgetekende 6-0 overwinning. Zo bewees de sterke bank wederom de kracht van de selectie van Zeerobben. Invaller Frank ten Hoeve deed tweemaal van zich spreken, eerst na goed voorbereidend werk van Dylan Drent en even later nog eens uit de rebound. De teller liep op naar 5-0 en daarmee was het nog niet gedaan. De man die nog wel een goaltje verdiende, kreeg zijn beloning. Dylan Drent schoot een vrije trap vanaf een meter of 25 hard en laag langs muur en keeper: 6-0 en daarmee was het klaar.

Gedurende de tweede helft kwamen vanaf de andere velden de berichten al door dat ook de beide nog overgebleven concurrenten geen punten zouden verspelen. Er veranderde dan ook niets aan kop van de ranglijst. Het enige dat deze middag voor de top van de tweede klasse dus opleverde was de wetenschap dat het kampioenschap hoe dan ook volgende week niet beslist kan worden. Het komt allemaal aan op de laatste wedstrijd en wie weet zelfs meer, want ook dat behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Nog minimaal 2 weken sidderen dus in Dokkum, Hardegarijp en Harlingen. Daarover werd na afloop nog veel nagepraat, gerekend en gefilosofeerd. De wedstrijd van volgende week tussen Hardegarijp en Be Quick Dokkum wordt cruciaal voor wat betreft de apotheose een week later, zoveel is wel duidelijk. Het zijn mooie tijden!

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Volleybal Vereniging Harlingen zet vol in op het aantrekken van jongens

01-05-2017

HARLINGEN - De afgelopen jaren loopt het aantal jongens dat begint met volleybal bij VVH meer en meer terug.

fc Harlingen na zege bijna veilig

01-05-2017

NIEUWEHORNE - Met de wetenschap dat Nicator het over te spelen duel tegen Geel Wit won en fc Harlingen met winst vijf punten los van 'de streep' zou komen, reisden de ouwe seunen af naar Nieuwehorne voor het duel tegen UDIROS.

Je huis schilderen, dat doe je met HUBO Faber

01-05-2017

HARLINGEN - Goed schilderwerk is het behoud van je huis.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier de Groot Atelier de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Vogelaar Audio Vogelaar Audio Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hema Harlingen Hema Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Visie Events Visie Events Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Almamater Almamater Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant
Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Vogelaar Audio Vogelaar Audio