Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Zeerobben met gemak langs jubilerend VEV’67

01-10-2017

HARLINGEN - Je komt met gemengde gevoelens naar Leek om tegen de jubilaris te spelen.

Zeerobben met gemak langs jubilerend VEV’67 Yander Zandbergen opende opnieuw de score voor Zeerobben in Leek. Tegen VEV ’67 werd er overtuigend met 0-3 gewonnen. Foto: Bert Drent.

Eigenlijk mag je zo’n pot niet winnen. Als bezoeker op een vijftigste verjaardag moet de gunfactor wel hoog zijn. In opperbeste stemming en vol goede moed werd dan ook gestart door de gastheren, maar al snel bleek de spirit bij VEV’67 afwezig en liepen ze de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Een feestje-ok-, maar niet ten koste van Zeerobben, zo hebben de mannen van duo Postma/Attema gedacht. Een gedreven collectief behaalde een meer dan verdiende 3 – 0 overwinning, die zeker niet geflatteerd is te noemen gezien de kansen in de tweede helft.

 

Sterke eerste helft

De thuisclub begon fanatiek aan de wedstrijd en Zeerobben moest terug. Misschien ook wel onder de indruk van de entourage en de sterk geachte tegenstander startten de bezoekers timide en zeer behouden. De bescheidenheid maakte plaats voor bravoure, toen Zeerobben meer grip op het middenveld kreeg en de tweede bal met grote regelmaat gewonnen werd. Uit een dergelijke spelsituatie kreeg Yander Zandbergen vrije doorgang tot keeper Mensink. Met twee vuisten bracht hij redding. Toch kreeg de hardwerkende Yander zijn doelpunt. Vanaf links leek de bal over de zijlijn te gaan, maar met een laatste krachtinspanning wist de foutloos spelende Pim Bleichrodt  Higor da Silva te bereiken. Met een vrij veld voor zich stormde hij op Mensink af, zette voor en in een scrimmage scoorde Yander Zandbergen de 0 – 1. Zeerobben bleef aandringen en de defensie van de VEV werd onder druk gezet met als gevolg, dat er regelmatig foutieve passes werden gegeven. Dylan Drent veroverde de bal na een slecht verwerkte dieptepass van Kristian Feenstra. Op inzet was Drent keeper Mensink te slim af. De rebound  werd alsnog in het verlaten doel gedeponeerd. Deze 0 – 2 was geheel in overeenstemming met de verhoudingen op het veld in de eerste helft.

 

Overwinning kwam niet meer in gevaar

Na de thee verwacht je een ontketend VEV, dat wel even orde op zaken zou gaan stellen. Niets is minder waar. Zeerobben ging verder waar ze de eerste helft waren gebleven.  Gemakkelijk voetballend en de tegenstander aftroevend lieten de bezoekers geen twijfel bestaan, dat een overwinning aanstaande was.  Yander  alleen op de keeper af, ging voor eigen succes. Zijn schot werd tot corner verwerkt. Met een rush vanaf eigen helft kwam Kristian Feenstra oog in oog met de doelman , schot geblokkeerd. Uit een corner van Drent was Pieter Westra kansrijk, maar een woud van benen voorkwam een treffer. Marijn Helfferich had zijn team en zichzelf een dienst kunnen bewijzen door een open kans te benutten, om onbegrijpelijke reden naast geschoten. Dan begin je te vrezen voor een opleving van VEV. Albert Beuker kwam voor Higor da Silva ( gele kaart ) om de met krachten gesmeten hebbende Marcel Visser te ondersteunen op het middenveld. In de slotfase bewees Albert bovendien als aanvaller zijn waarde voor het team. Met nog een kleine 10 minuten te spelen heroverde Jan Dirk van Looy de bal en met een bekeken pass stuurde hij Albert Beuker de diepte in. Met overzicht speelde Albert  de bal breed op de inkomende Kristian Feenstra, die de keeper omspeelde en  simpel de zege veilig stelde met deze 0 – 3. De mogelijkheden op meer dienden zich aan, daar VEV allang één op één speelde achterin. Een grotere afstraffing  bleef de equipe van trainer Nijboer bespaard. Het prima leidende arbitrale trio maakte de weg vrij voor een groots opgezet jubileumfeest , met toch wel een kleine domper.

 

Tevredenheid troef

Die punten nemen ze ons niet meer af, aldus een tevreden voorzitter Johannes Woudstra. Je kunt inderdaad slechter beginnen als debutant. Maar hosanna wordt er nog niet geroepen natuurlijk. Zo realistisch denkt men wel bij Zeerobben. In alle bescheidenheid blijft handhaving de doelstelling van dit eerste jaar in de eerste klasse E. Met de vertoning tegen VEV in Leek mag je als team best trots zijn. De contouren van een hecht collectief beginnen vorm te krijgen en zonder de rest te kort te doen, was de inzet  van aanvoerder Marcel Visser exemplarisch voor het gehele team. Volgende week maar weer en dan thuis tegen Oranje Nassau Groningen.

 

Scoreverloop: 0 – 1 Yander  Zandbergen (25 m.) ; 0 – 2 Dylan Drent (40 m.) ; 0 – 3 Kristian Feenstra (83 m.)

Zeerobben: Theo Nota; Pim Bleichrodt; Marc Reussing; Pieter Westra; Jan Dirk van Looy; Kristian Feenstra (83 m. Steven Beuker); Dylan Drent; Marcel Visser; Yander Zandbergen; Marijn Helfferich (75 m. Frank ten Hoeve); Higor da Silva (70 m. Albert Beuker)

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Casco Montage VVH heren 1 grijpt eerste plek in Tweede divisie A

01-10-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma voor de mannen van trainer Richard Kumbangsila.

Stânfries dames 1 nog te sterk voor V.V.H. dames 1

01-10-2017

HARLINGEN - Afgelopen weekend stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma.

De Waddenrobkes van Zeerobben

01-10-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd de 2e speelronde gespeeld bij de Waddenrobkes.

Reacties

Hema Harlingen Hema Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats VVV Harlingen VVV Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën ForHim Menswear ForHim Menswear Zensa Moda Zensa Moda Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Atelier de Groot Atelier de Groot Vogelaar Audio Vogelaar Audio Visie Events Visie Events Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Almamater Almamater
Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam De Lichtboei De Lichtboei Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zensa Moda Zensa Moda Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen