Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Zeerobben weer met beide benen op de grond

27-11-2016

HARLINGEN - In de euforie van de afgelopen wedstrijden dacht Zeerobben het varkentje in Meppel ook wel even te wassen.

Zeerobben weer met beide benen op de grond Zeerobben staat weer met beide benen op de grond na de 4-1 nederlaag tegen FC Meppel en maakt zich op voor de topper van zaterdag a.s. tegen Veenwouden. Foto: Bert Drent.

Met een mooie klassering de winterstop in gaan lag in het verschiet. Met nog twee wedstrijden tegen de medekoplopers Veenwouden en Hardegarijp was  Meppel eigenlijk een tussenstation, waarbij de drie punten al ingecalculeerd waren. Dat was gezien de wedstrijd en de kwaliteiten beslist ook wel mogelijk geweest. Het verloop zorgde voor andere wending in het voordeel van de thuisclub.

 

Kansen niet verzilverd

Al in minuut één had Jeffrey Draaisma na goed doorzetten van Dylan Drent de voorsprong op de schoen, uitblinker keeper Stijn Koch voorkwam een zeker doelpunt. Een onschuldig vrije trap in de middencirkel leidde de 1 – 0 in. Pim Bleichrodt verloor Hans Mansveld uit het oog en zijn perfecte voorzet werd eveneens geweldig afgemaakt door Nick Smilde. Meteen herpakte Zeerobben zich en ging Dylan Drent alleen op Koch af, schot over. De druk op de defensie van de tegenpartij bleef aanwezig. Maar  een snelle omschakeling bracht  de linksback opnieuw in verlegenheid. Een gele kaart en een strafschop was het gevolg. Pim de Kam schoot de gastheren naar een 2 – 0 voorsprong. Nog geen minuut later lag de bal opnieuw op de stip. Dit maal aan de overzijde, na een overtreding op Jeffrey Draaisma. Jordy Torenbeek verkleinde de marge naar 2 – 1. Hierna hadden de bezoekers door moeten drukken. Kansen voor Jeffrey,  Dylan en Higor da Silva werden niet verzilverd. Waar iedereen verwachtte, dat voor de rust de gelijkmaker zou vallen, daar viel uit het niets de 3 – 1. Een totaal onnodige overtreding, gemakkelijk gegeven door de scheidsrechter, bezorgde Zeerobben een nog grotere achterstand. Dave Knipmeijer kogelde van 30 meter dwars door de slecht opgestelde muur langs de kansloze Jacob de Vries. Er ontstonden in de slotminuten van de eerste helft nog mogelijkheden aan beide kanten. De irritaties in het veld namen toe en de gasten lieten zich te gemakkelijk provoceren in plaats van rustig hun spelletje te spelen.

 

Geen aansluitingstreffer

In de tweede helft werd Pim Bleichrodt, met al een gele kaart op zak, gewisseld voor Allard Sym Sprenger. Maar de beste man op het veld Hans Mansveld was ook een aantal keren Sprenger te slim af. De talrijke supporters uit Harlingen hadden nog wel alle vertrouwen in een goede afloop. En niet geheel ongegrond. Dylan Drent net naast geschoten in vrije positie. Abdul Boundati, ingevallen voor Kristian Feenstra, zag zijn inzet buitenkantje rechts gepareerd door Koch. Na ruim een kwartier wipte Boundati de bal over het verdedigingsblok en kwam Marcel Visser oog in oog met de doelman van Meppel. De meest fans uit Harlingen zagen een strafschop in de botsing die volgde.  De arbiter zag geen opzet van keeper Koch. Cruciaal ogenblik om de aansluitingstreffer te realiseren. Hierna verloor Zeerobben de wedstrijd, passes kwamen niet meer aan en kansen werden er niet meer gecreëerd. Om de kentering te bewerkstelligen wisselde trainer Postma offensief. Met nog twintig minuten te gaan kwam Frank ten Hoeve voor Jordy Torenbeek. Een logische zet, die echter toch verkeerd uitpakte. Het verwachte offensief kwam er weliswaar, maar leverde niets op. Integendeel, de counters van Meppel waren zeer scherp. Kon Jacob de Vries in samenwerking met Allard Sym Sprenger in eerste instantie  een tegendoelpunt nog voorkomen. Een misverstand leverde toch de genadeklap op. Wie anders dan Hans Mansveld deed deur met een klap dicht, De Vries kon zijn schuiver niet keren met als eindresultaat 4 – 1. Daarna bezorgde referee Schulte zich nog een paar moeilijke slotminuten. Hij stuurde Bas Kaldenberg volledig onterecht met  rood van het veld, terwijl de strijd allang gestreden was. Hij onderschreef hiermee zijn minder sterke optreden.

 

Niet altijd top

Je kunt als team altijd tegen een dergelijke nederlaag op lopen. Efficiëntie wordt ook  in de voetbalsport met hoofdletters geschreven. FC Meppel heeft dat deze middag beter begrepen dan Zeerobben. Het verhaal van als……, dan…… wordt als verweer gegeven. Maar de Harlingers hebben zich in Meppel in hun eigen voet geschoten. Waar kon je deze week ook al weer horen, dat je niet altijd top kunt zijn? Dat is zeker van toepassing op dit teleurstellend optreden in de kou en mist in Meppel. Als pleister op de wonde, ook koploper Veenwouden liet punten liggen.

 

Voor Zeerobben: Jacob de Vries, Jordy Torenbeek (70 min. Frank ten Hoeve), Albert Beuker, Dylan Drent, Marcel Visser, Jeffrey Draaisma, Kristian Feenstra (55 min. Abdul Boundati), Higor da Silva, Pieter Westra, Marc Reussing.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Sint tip voor Ouwe Seunen

27-11-2016

HARLINGEN - De originele Harlinger caps met verskillende teksten bin nou verkrijgbaar bij de VVV aan de Grote Bredeplaats.

Zondag 27 november: HEMA Harlingen open!

27-11-2016

HARLINGEN - HEMA Harlingen is vandaag open van 12.00 -17.00 uur!

Reacties

Hema Harlingen Hema Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant BENG Evenementen BENG Evenementen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Copini Opticiëns Copini Opticiëns Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zensa Moda Zensa Moda Ons Food&Wine Ons Food&Wine ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Almamater Almamater VVV Harlingen VVV Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Plus Lunenborg Plus Lunenborg
De Lichtboei De Lichtboei Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier de Groot Atelier de Groot Vogelaar Audio Vogelaar Audio Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Dio Jurien Dio Jurien