CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Zeerobben laat zich de kaas van het brood eten

22-10-2017

HARLINGEN - Je kan dan wel beter zijn en de meeste kansen creëren, maar de doelpunten tellen en zoals de stand aangeeft heeft PKC dat in ieder geval beter gedaan.

Zeerobben laat zich de kaas van het brood eten Foto: Frans Bode.

En die doelpunten leveren na 90 minuten drie punten op voor de bezoekers uit Groningen, die daarmee enorm blij waren en daardoor langzaam naar de koplopers toe sluipen. Zeerobben moet een pas op de plaats maken, maar zal gezien het vertoonde spel daarover in ieder geval niet ontevreden zijn.

 

Zeerobben vergeet afstand te nemen

De begin fase was voor de bezoekers met drie vrije trappen op kansrijke posities, maar het leverde geen gevaar op. Na een klein kwartier veroverde Zeerobben het middenveld en in de omschakeling kreeg Dylan Drent op een heerlijke steekpass van Kristian Feenstra een vrije doorgang naar doelman Meedendorp. In plaats van zelf zou hij de kans aan de meegekomen Higor da Silva geven. Het was achteraf verstandiger geweest om voor eigen succes te gaan, want Higor werd goed afgedekt. De thuisclub drong verder aan en rook mogelijkheden. Uit en corner van Feenstra kopte Marc Reussing naar de hoek, uit de rebound zorgde Marijn Helfferich met een droge knal voor de 1 – 0. Nog geen tien minuten later had de 2 – 0 gemaakt moeten worden. Uit een gave voorzet van Dylan probeerde Marijn met zijn voet in moeilijk positie te scoren. Wat hij niet wist, dat Higor achter hem klaar stond om koppend het doel te treffen, jammer weg kans. En dan valt uit het niets de 1 – 1. Vrije trap halverwege de Zeerobben helft, de geheel vrijstaande Nikky Goguadze knikte de bal in de verre hoek buiten het bereik van Theo Nota. In de slotminuten van de eerste helft kregen de Harlingers nog 3 corners en uit één daarvan kogelde Dylan Drent hard voorlangs, met een beetje geluk was via een kluts de bal er alsnog in gegaan.

 

Zeerobben de kansen, PKC het winnende doelpunt

De tweede helft was nog geen minuut oud, of Yander Zandbergen verscheen vrij voor de keeper van PKC. In ideale scoringspositie schoot hij onfortuinlijk over. Het betere spel was voor de gastheren en kleine mogelijkheden werden niet verder goed uitgewerkt. Opnieuw uit een standaardsituatie, corner, scoorde de tegenstander de 1 – 2. Slecht wegwerken van de defensie gaf Simon Schreiber de gelegenheid om via een woud van benen doel te treffen. Met nog ruim een half uur te gaan, leek er nog geen man over boord, zeker gezien de spelopvatting van de Groenwitten. Marcel Visser plaatste vijf minuten later uit een vrije trap de bal op het hoofd van Marijn Helfferich. Meedendorp kon ternauwernood redding brengen. Kort daarop Yander Zandbergen breekt door over rechts, omspeelt de keeper en zijn voorzet wordt door Higor da Silva in vrije positie over gekopt. Uit een scherpe voorzet van Drent mocht Marijn Helfferich vrij inkoppen, 100 % kans maar wel over. De druk bleef op het doel van de Groningers. Met blessures en vertragingstactiek haalde PKC het tempo uit de wedstrijd. Uit de derde kans van de wedstrijd voor de gasten, uitbraak na een doorgeschoten bal, wist Pieter Westra erger te voorkomen. Met twee goals uit drie kansen waren de bezoekers koopman voor deze middag, want ondanks aandringen werd er niet meer gescoord.

 

Kater

De ervaren ploeg uit Groningen had deze middag ook het geluk mee, of misschien had Zeerobben de pech het vizier niet op scherp te hebben. Het is maar net hoe je het bekijkt. Feit is, dat de thuisclub aan het eind van de rit met lege handen staat en voordat het “Oktoberfest” in de kantine losbarstte al met een enorme kater rond liep. Op de inzet van de jongens is niets aan te merken, volledig leeg gespeeld. Als er iets te verwijten valt, dan is dat het ontbreken van nodige doelpunten om de verdiende drie punten in Harlingen te houden. Volgende week thuis tegen Be Quick Dokkum is dat een verbeterpuntje.

 

Zeerobben: Theo Nota; Albert Beuker (45e m. Jan Dirk van Looy); Pieter Westra; Marc Reussing; Pim Bleichrodt (65e m. Frank ten Hoeve); Kristian Feenstra; Marcel Visser; Yander Zandbergen; Dylan Drent; Marijn Helfferich; Higor da Silva.

 

Scoreverloop: Marijn Helfferich 1 – 0 (17e m.); Nikky Goguadze 1 – 1 (28e m.); Simon Schreiber 1 – 2 (55e m.)

 

  • Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Snelle Brandarisrace 2017

22-10-2017

HARLINGEN - De 24ste Kuiper Brandarisrace had maar liefst 63 deelnemers aan de start.

Vierhonderd kilo paling in zee gezet bij SAS-steiger in Harlingen

22-10-2017

HARLINGEN - Diverse "Harlingers" hebben zaterdag vierhonderd kilo paling vanaf de SAS-steiger in de haven van Harlingen uitgezet.

Koninklijke Onderscheiding op Hulpverleningsdag

22-10-2017

HARLINGEN – Afgelopen zaterdag 21 oktober werd voor Anne Bouma, van de Harlinger EHBO vereniging een bijzondere dag.

Reacties

Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Fotografie Dorus Fotografie Dorus Vogelaar Audio Vogelaar Audio HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hema Harlingen Hema Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Almamater Almamater Hubo-Faber Hubo-Faber Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda VVV Harlingen VVV Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear De Lichtboei De Lichtboei Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje