Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Zeerobben laat zich aftroeven door slim Noordscheschut

29-01-2018

HARLINGEN - De vroege voorsprong, verkregen in een sterke start van de thuisclub, kon niet over de eindstreep worden getrokken.

Zeerobben laat zich aftroeven door slim Noordscheschut Zeerobben liet zich aftroeven door Noordscheschut en bleef met lege handen achter op het Oostersportpark. Foto: Frans Bode.

Een fysiek en mentaal volwassener Noordscheschut wist  de aanvalsdriften van hun opponent te beteugelen en op het juiste moment zelf de trekker over te halen. Was de gelijkmaker een mazzeltje, de winnende treffer kwam voort uit een snelle, goed uitgespeelde counter.

 

Turbulente fase leidt de gelijkmaker in

Na 5 minuten kwamen de Harlingers al op voorsprong. De 1 – 0 werd keurig afgerond door Frank ten Hoeve op aangeven van Higor da Silva. Hierna kwamen de Drenten  sterk terug, soms op het randje van het toelaatbare. Scheidsrechter Lips volstond in deze turbulente fase met geel voor Bouwman van Noordscheschut en Marcel Visser en ernstige vermaningen richting ander opgewonden standjes. Het hielp in zoverre, dat de gastheren niet meer in hun spel kwamen en Noordscheschut de druk opvoerde op het doel van Jacob de Vries. Uit een afgeslagen corner werd de nieuwe  inzet door Jos Kroezen met enig geluk verlengd en was De Vries kansloos uit positie gespeeld. Zeerobben herpakte zich en creëerde kansen. Maar Da Silva werd de voet dwars gezeten door een sterk optredende doelman Zinger en Marcel Visser zag zijn opmars niet beloond met een doelpunt, hij mikte in de handen van de sluitpost van de bezoekers.

 

Aderlating was te veel voor knokkend Zeerobben

Met de toenemende wind in de rug probeerde Zeerobben een voorsprong te forceren in de tweede helft. Het leidde niet verder dan een paar mogelijkheden. Na een kwartier spelen kreeg  Yander  Zandbergen, na een prima aanval opgezet door Kristian Feenstra en Albert Beuker, in ideale positie de gelegenheid om het lichte overwicht in een doelpunt uit te drukken. Zijn inzet miste kracht en was een gemakkelijke prooi voor Zinger. Ook de gasten kwamen gevaarlijk door uit een snelle omschakeling, maar voorlopig bleef het bij een speldenprik. Met nog twintig minuten te spelen nam, opnieuw na een omschakeling, de bezoekers een 1 – 2 voorsprong. Bal verlies op de middenlijn bracht de linker verdediger in verlegenheid en dus kon Nick Koster doorstoten tot de achterlijn. Zijn voorzet werd eenvoudig binnen getikt door Melvin Mol. Kort hierop moest Zeerobben ook nog stellen zonder Pieter Westra en Abdul Boundati.  Na deze aderlating werd het wel zeer moeilijk om de bakens te verzetten. De pijp was leeg en Noordscheschut kreeg nog een tweetal opgelegde kansen, maar Jacob de Vries was een sta-in-de-weg.  In de slotseconden had Marcel Visser nog voor een misschien toch wel verdiend punt kunnen zorgen, vanaf rand strafschopgebied kogelde hij over na een strakke hoekschop van Kristian Feenstra.

 

Geringe krachtsverschillen

De euforie na de start van de competitie krijgt na de winterstop niet het gehoopte vervolg. Een slimmer Noordscheschut pikt de drie punten mee. De middenmoot in de eerste klasse E groeit naar elkaar toe. De tegenstander van vandaag nadert op één punt. En aanstaande zaterdag zal Balk in een uitwedstrijd bestreden moeten worden, zij staan slechts twee punten onder  Zeerobben. De krachtsverschillen zijn klein en de wedstrijden worden op de details beslist. 

 

Scoreverloop: 5e m. Frank ten Hoeve 1 – 0; 30e m. Jos Kroezen 1 – 1; 71e m. Melvin Mol  1 - 2.

Zeerobben: Jacob de Vries; Pim Bleichrodt; Pieter Westra (72e m. Marcel Amels); Marc Reussing; Brent de Groot; Albert Beuker; Marcel Visser; Kristian Feenstra; Frank ten Hoeve (46e m. Abdul Boundati  - 73e  m. Frank Pietersma); Yander Zandbergen; Higor da Silva.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Trekken en duwen

29-01-2018

HARLINGEN - Het is weer tijd voor de verkiezingslijsten voor de gemeenteraad.

Tegel eruit, Boom erin

29-01-2018

HARLINGEN - Dinsdagmiddag 23 januari heeft de CDA-fractie van de gemeente Harlingen een initiatiefvoorstel “Tegel eruit, Boom erin” aangeboden aan burgemeester Roel Sluiter.

Te jong fc Harlingen te zwak voor het Groninger Helpman

29-01-2018

HARLINGEN - Gezien de uitslagen in de derde klasse A van dit weekend zou je de conclusie kunnen trekken dat de ploegen uit Groningen en Drenthe het veel beter doen dan de Friese, ook kijkend naar de ranglijst.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 VVV Harlingen VVV Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Hema Harlingen Hema Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Vogelaar Audio Vogelaar Audio De Lichtboei De Lichtboei Dio Jurien Dio Jurien Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Hema Harlingen Hema Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Almamater Almamater Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen