Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Zeerobben kansloos ten onder

05-11-2017

HARLINGEN - Een wedstrijd, die na 20 minuten gespeeld was.

Zeerobben kansloos ten onder Zeerobben kwam in de topper tegen Drachtster Boys niet verder dan tegenhouden. De koploper uit Drachten was duidelijk een maatje te groot voor Zeerobben. Foto: Bert Drent.

Door een  foutenfestival keek  Zeerobben in de 21e  minuut al tegen een onoverbrugbare 3 – 0 achterstand aan. Goudhaantje met een zuiver hattrick was Rob Schokker. De gasten stelden nauwelijks iets hier tegenover, in tegendeel zelfs. De linksbuiten Higor da Silva moest met regelmaat zijn defensie te hulp schieten en dat deed hij wel met verve, zoals het gehele team niets te verwijten valt wat betreft de inzet en strijdlust, met name na rust.

 

Na rood en 3 – 0 geen wedstrijd meer

Waren de eerste minuten nog in evenwicht en werd er aan beide kanten veel balverlies geleden, de ommekeer kwam na het eerste doelpunt. Niet goed wegwerken in de zestien leidde tot de 1 – 0. Rob Schokker mocht in het doelgebied de bal ongehinderd aannemen en terugleggen op Jan Stoker. Diens pegel werd nog wel gepareerd door Jacob de Vries, maar wel voor de voeten van diezelfde Schokker. Hard en hoog en dus onhoudbaar. Nog geen tien minuten later stond de 2 – 0 al op het scorebord. Een ongelukkige actie van Jan Dirk van Looy zorgde ervoor dat Schokker de bal op een presenteerblaadje kreeg en simpel kon scoren. Op een diepte pass anticipeerden de gastheren  beter en dat noopte aanvoerder Albert Beuker om de doorgebroken speler af te remmen door aanzijn shirtje te trekken. Scheidsrechter Souhuwat stond er boven op en was zeer gedecideerd, penalty en rood voor Beuker. Misschien iets te streng beoordeeld, want én met tien man verder én met 3 – 0 achter en bovendien 2 wedstrijden schorsing. Rob Schokker tekende onberispelijk  voor zijn hattrick. Het restant van de eerste helft leverde nog grote kansen op voor de thuisclub. Goed keeperswerk en met kunst en vliegwerk bleef het gelukkig bij deze tussenstand.

 

Schade bleef beperkt

Even leek het erop, dat Zeerobben iets zou terug doen. Scherp dekken en met enorme werklust kwamen de Harlingers tot iets, dat op aanvallen leek zonder dat er daadwerkelijk kansen werden gecreëerd. Drachtster Boys leek wat gas terug te nemen, maar bleef met gevarieerd  aanvallen de baas op het veld. Mede dankzij het falen in de afwerking bleef het voorlopig bij de draaglijke 3 – 0. Het leek zelfs erop, dat de bezoekers terug zouden komen in de wedstrijd door een doelpunt van Dylan Drent. Higor da Silva bekroonde een individuele actie met een schot op doelman Strijker. De enige keer, dat hij in actie moest komen leverde hem echter wel een vervelende handblessure op. Hij tikte de bal uit de hoek voor de voeten van de instormende Drent, onbedoeld raakte hij de hand zodanig, dat Strijker gewisseld moest worden. Het doelpunt werd op aangeven van de grensrechter wegens buitenspel geannuleerd. Hierna nam Drachtster Boys het heft weer in handen. Maar opnieuw bleken paal en doelman De Vries een verdere uitbreiding in de weg te staan. Een snelle counter leek kansrijk, maar zoals de gehele middag al was ook de pass van Higor op Dylan niet op maat, terwijl  er een vrij veld voor beiden lag. Met nog 20 minuten te spelen kwam dan toch de 4 – 0 tot stand uit een korte corner. Uitblinker en aanvoerde Said Hassan plaatste de bal loepzuiver op het hoofd van de vrijstaande Jan Stoker. Dat was tevens het laatste noemenswaardige wapenfeit, mits het aantal aanvoerders bij Zeerobben dat in deze wedstrijd op liep tot het onwaarschijnlijk aantal van vijf als noemenswaardig beschouwd mag worden. Marcel Visser had de aanvoerdersband al overgedragen aan Albert Beuker (rood), Dylan Drent (wissel), Marijn Helfferich (wissel) en Yander Zandbergen mocht als laatste aanvoerder de leidsman na afloop bedanken voor de leiding.

 

Leermoment

“Een klasse beter” en een “maatje te groot” zijn toepasbaar in deze ongelijke strijd deze  middag. Zeerobben  is eigenlijk geen moment in de wedstrijd geweest en mag de tegenstander dankbaar zijn voor hun clementie in de afronding. De score had veel groter kunnen uitvallen. Natuurlijk speelt het wegsturen van aanvoerder Beuker een belangrijke rol in dit verhaal, bovendien deed het gemis van de geblesseerde Marcel Visser zich gelden. Maar je zou de koploper van de eerste klasse te kort doen om dit als excuus aan te voeren. Verliezen van een vanmiddag superieur Drachtster Boys is geen schande en voor de bezoekers ook een belangrijk leermoment. In de eerstvolgende wedstrijd in de Beker thuis tegen Leovardia mag de equipe van trainer Arjen Postma zich revancheren.

 

Scoreverloop: 9e; 18e en 21e minuut 3 – 0 Rob Schokker; Jan Stoker 4 – 0 (70e min.)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Pim Bleichrodt; Marc Reussing; Pieter Westra; Jan Dirk van Looy; Albert Beuker; Kristian Feenstra (75 min. Frank ten Hoeve); Yander Zandbergen; Higor da Silva; Dylan Drent (62e min. Brent de Groot); Marijn Helfferich (75 min. Frank Pietersma).

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Oudpapiergeld nuttig besteed op ikc het Noorderlicht

05-11-2017

HARLINGEN - Afgelopen week stond er in de HC een artikel over het inzamelen van oud papier door de Stedelijke Muziekvereniging.

33ste uitgave Oud Harlingen magazine gepresenteerd.

05-11-2017

HARLINGEN - Donderdag 2 november presenteerde de Vereniging Oud Harlingen in het Hannemahuis het nieuwe magazine.

De Meiden van Zeerobben

05-11-2017

HARLINGEN – Drie wedstrijden uit en twee wedstrijden thuis.

Reacties

ForHim Menswear ForHim Menswear Atelier de Groot Atelier de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Almamater Almamater De Lichtboei De Lichtboei VVV Harlingen VVV Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Vogelaar Audio Vogelaar Audio Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant IJssalon Min12 IJssalon Min12
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Dio Jurien Dio Jurien Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam