Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Zeerobben kansloos onderuit in Groningen

19-02-2018

HARLINGEN - Oranje Nassau Groningen – Zeerobben 4 – 1

Zeerobben kansloos onderuit in Groningen Opnieuw liep Zeerobben tegen een nederlaag aan in de competitie. In Groningen verloor het met 4-1 van Oranje Nassau. Foto Bert Drent.

Je kunt het de mannen van trainer Arjen Postma niet kwalijk nemen. Ze hebben gestreden voor wat ze waard waren en hebben delen van de wedstrijd goed partij gegeven, maar tegen de superieure Groningers hadden de Harlingers  niets tot weinig in te brengen. Misschien een goedkoop excuus, maar daarom niet minder waar, met knip en plak werk een team samenstellen, daar red je het niet mee in de eerste klasse. Zonder alle invallers te kort te doen, in deze samenstelling kom je kwaliteit te kort.

 

Pech

De wedstrijd kwam maar langzaam opgang. Beide partijen tastten elkaar af. Het eerste wapenfeit vond na bijna een kwartier plaats. Uit een corner moest Jacob de Vries handelend optreden om een kopbal onschadelijk te maken.  De dreiging was er wel, maar echt gevaarlijk was dit nauwelijks. Een aanval over links leek onschadelijk gemaakt te worden door Marcel Visser. Hij had de pech , dat de bal te ver van zijn borst af stuitte en in een laatste poging de bal uit het doel te houden, schoot hij snoeihard de 1 – 0 voor de tegenstander binnen. Een bittere tegenslag, maar het team rechtte zijn rug en zowaar, uit de eerste goed lopende aanval, Albert Beuker speelde Higor in de dekking aan en met een subtiel steekpassje  stuurde hij Armando Zwart de zestien binnen. Met een harde, diagonale schuiver liet hij doelman Heidekamp kansloos, na een half uur 1 – 1. Te kort kon Zeerobben genieten van deze meevaller, nog geen vijf minuten later kwamen de gastheren al weer op voorsprong. Michel Koopman kreeg alle gelegenheid aan te leggen van de zestien en liet De Vries geen schijn van kans. In de slotfase van de eerste helft mochten de bezoekers niet klagen over geluk. In een scrimmage in het doelgebied verdween de bal over het doel, wat in feite moeilijker was dan binnen de palen te plaatsen.

 

IJdele hoop

Het begin na de thee waren beide partijen op zoek naar het doelpunt om dichterbij te komen of juist meer afstand te nemen. Hierin bleef de thuisploeg de bovenliggende partij. Een pegel op de paal luidde het definitieve verlies  in voor de gasten. Het was uitstel van executie. Na een uur spelen mocht ON Groningen een vrije trap neem ter hoogte van het strafschopgebied. Ruud Grol verlengde de bal met zijn hoofd en zorgde voor 3 – 1. Om nog iets van deze achterstand af te snoepen wisselde Postma  Drent en Ten Hoeve voor Frank Pietersma en debutant Jurre Baarsma, maar ook zij konden Zeerobben niet onder de druk uit spelen. Met nog een kwartier te spelen maakte Niels Stenekes aan alle hoop een einde. Vanaf de rand van het strafschopgebied kogelde hij de bal in de bovenhoek, 4 – 1. De kans, dat Oranje Nassau G op 5 – 1 zou komen was groter dan dat Zeerobben de marge zou verkleinen. Scheidsrechter Pleiter maakte een einde aan dit overigens zeer  sportieve duel.

 

Een moeilijke fase

Eigenlijk moet je het gehele team een compliment maken. Zonder over de schreef te gaan hebben ze zich heldhaftig geweerd. De debutanten en de vaste waarden hebben zich leeg geknokt, meer zat er vanmiddag niet in. Woensdagavond  opnieuw proberen de trein weer op de rails te krijgen thuis tegen zondag eerste klasser Hoogeveen in de kwartfinale van het bekertoernooi.

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Pim Bleichrodt; Marc Reussing; Marcel Visser; Godert Attema; Dylan Drent (70 m. Frank Pietersma); Albert Beuker; Armando Zwart (80 m. Sander Hartogs); Frank ten Hoeve (70 m. Jurre Baarsma); Higor da Silva; Yander Zandbergen.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

RSG Simon Vestdijk behaalde 3e plaats tijdens de Techansium Brandweer Award

19-02-2018

HARLINGEN - RSG Simon Vestdijk behaalde afgelopen vrijdag in Assen een fraaie 3e plaats tijdens de Techansium Brandweer Award.

F1-dag Jumbo Olaf Hermus trekt veel bekijks in Harlingen

19-02-2018

HARLINGEN - Op het parkeerterrein van de Jumbo Olaf Hermus was het zondag een drukte van belang bij de Jumbo F1-dag.

Speciale 11fountains-bus nu al te bewonderen in Friese landschap

19-02-2018

FRYSLÂN - Arriva verbindt 11fountains met Friesland, Nederland én Europa.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Hema Harlingen Hema Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Ons Food&Wine Ons Food&Wine Almamater Almamater Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Vogelaar Audio Vogelaar Audio
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Almamater Almamater Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe