Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Zeerobben in de positieve cijfers door ruime overwinning

09-04-2018

HARLINGEN - Een furieuze start van Zeerobben leverde wel de kansen op maar niet de doelpunten.

Zeerobben in de positieve cijfers door ruime overwinning Wederom is Yander Zandbergen de verdedigers van VEV ’67 te snel af. Hij was afgelopen zaterdag de gevierde bij Zeerobben. Hij nam maar liefst 5 van de 6 treffers voor zijn rekening. Foto: Frans Bode.

Dat doelpunt aan de andere kant kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen. Toch nam de thuisclub na deze tegenslag weer het heft in handen en draaide nog voor rust de rollen om. Al had de aanval de marge groter mogen maken gezien de kansen. In de tweede helft liet Zeerobben er geen twijfel over bestaan en een cruciale handsbal van keeper Blaauwwiekel buiten de zestien hielp daarbij een handje.

 

Zeerobben komt sterk terug na vroege achterstand

Al in de tweede minuut leverde Higor da Silva de bal in het strafschopgebied in bij Marcel Visser, in kansrijke positie werd zijn inzet gesmoord. Kort daarop werd een doelpunt van Higor da Silva afgekeurd na een doorbraak van Dylan Drent, misschien had hij hier wel voor eigen succes mogen gaan. In de omschakeling kreeg rechtsbuiten Jeffrey Visser alle vrijheid en zijn voorzet belandde met enige fortuin over De Vries in één keer in het doel, 0 – 1. Energiek herpakte Zeerobben zich en tot opluchting van de talrijke supporters liet de 1 – 1 niet lang op zich wachten. Vanaf links speelde Abdul Boundati Da Silva aan. Zijn schot werd nog gekeerd, maar in de rebound was Godert Attema er als de kippen bij om zich op de lijst van schutters te schieten met zijn eerste doelpunt voor het vlaggenschip. De druk op de defensie van de gasten bleef en met kunst en vliegwerk hield VEV de achterstand nog tegen. Uit een strakke corner van Dylan Drent leek Pieter Westra te scoren, maar met een katachtige reactie tikte Blaauwwiekel de bal nog corner. Toch was dit uitstel van executie. Higor da Silva gaf de bal in de loop mee aan Godert Attema, Marcel Visser was het volgende station. Zijn poging werd nog gekeerd, maar de rebound was voor Yander Zanderbergen. 2 – 1. Een misschien wel beslissend ogenblik in de wedstrijd was de handsbal van Blaauwwiekel buiten het strafschopgebied, toen Yander eerder bij de bal was dan de goalie. Rood was het logische gevolg van de goed leidende scheidsrechter Souhuwat.

 

Yander Zandbergen met vier doelpunten de grote man

De tweede helft was koud begonnen of Higor soleerde langs een paar verdedigers en omspeelde de keeper, hij zou zijn verdiende goaltje hebben gemaakt, als niet een verdediger de bal van de lijn wist te schieten. Een combinatie van Dylan Drent en Abdul Boundati leverde een kans op voor Yander, zijn inzet werd in een mêlée van spelers gesmoord. Toch leek het vergroten van de marge eigenlijk onvermijdelijk. Opnieuw was het Higor die een  beslissend hakballetje gaf op Marc Reussing. Vanaf de achterlijn ging zijn voorzet nog  voorbij de doorgelopen Da Silva, maar de inlopende  Dylan Drent maakte eenvoudig 3 – 1. De definitieve tik werd uitgedeeld door Yander Zandbergen. De ingevallen doelman van VEV’67 ging opzichtig in de fout, door buiten de zestien een aanval te onderscheppen, maar daarna dacht mee te moeten voetballen. Wederom Zandbergen die vanuit  een niet gemakkelijke positie toch het net wist te vinden, 4 – 1. Binnen tien minuten tilde dezelfde Zandbergen die stand naar een comfortabele 6 – 1 met een zuivere hattrick + 1. Het was voor trainer Postma het sein om zijn wissels  in te zetten. Ondanks de kansen en het “Open Huis” bij de tegenstander bleef het bij bovenstaande eindstand.

 

Mooi resultaat, maar kaarten zijn nog lang niet geschud

Een afgetekende overwinning dus drie verdiende punten en door deze score bovendien een positief doelsaldo, toverde een tevreden glimlach om de mond bij de staf en het bestuur van de thuisclub. Maar dat deze uitslag reden zou zijn om je veilig te wanen is een misvatting. Natuurlijk blij met een zesde plaats op de ranglijst. Nader bekijken van deze lijst leert, dat er niet minder dan 5 ploegen met 27 punten zijn, waaronder Zeerobben. Ook dit duel toont weer aan, dat de Harlingers uit de vele kansen nog te weinig scoren, al zou je dat met deze uitslag niet zeggen. Gelukkig stond Yander Zandbergen vaak op juiste plek om zich op de topscoorderlijst van de eerste klasse te schieten. Volgende week weer een "zespunten" wedstrijd uit tegen Noordscheschut.

 

Scoreverloop: 0 – 1 Jeffrey Visser (5 m.); 1 – 1 Godert Attema (15 m.); 2 – 1 Yander Zandbergen (37 m.); 3 – 1 Zandbergen (50 m.); 4 – 1 Zandbergen (56 m. ); 5 – 1 Zandbergen (60 m.); 6 – 1 Zandbergen (66 m.)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Godert Attema; Marc Reussing; Pieter Westra; Brent de Groot; Albert Beuker (70 m. Armando Zwart); Marcel Visser; Dylan Drent; Abdul Boundati (70 m. Frank ten Hoeve); Higor da Silva; Yander Zandbergen (78 m. Frank Pietersma).

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Giraffe knuffel winnen?

09-04-2018

HARLINGEN - Wil jij deze mega giraffe knuffel winnen?

Decadentia in Trebol: theatraal en stijlvol

09-04-2018

HARLINGEN - Het door het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) onder de paraplu van Friejam georganiseerde concert van salon- en dansorkest Decadentia op zondag 8 april in Harlinger Stadsschouwburg Trebol laat zich het beste omschrijven als theatraal en stijlvol.

Spijkerstad zoekt vrijwilligers

09-04-2018

HARLINGEN - De inschrijving van de kindervakantieweek Spijkerstad “Verhalen van de woeste waterwereld” is geweest.

Reacties

De Lichtboei De Lichtboei Almamater Almamater BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt ForHim Menswear ForHim Menswear Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe VVV Harlingen VVV Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hema Harlingen Hema Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Dio Jurien Dio Jurien Vogelaar Audio Vogelaar Audio Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant
Atelier de Groot Atelier de Groot HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje VVV Harlingen VVV Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Almamater Almamater ForHim Menswear ForHim Menswear Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe