Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Zeerobben boekt klinkende overwinning

26-03-2017

HARLINGEN - Na 45 minuten met 2 – 1 leiden en dan uitlopen naar 5 – 1, daarop had niemand durven inzetten, de eerste helft in ogenschouw nemend.

Zeerobben boekt klinkende overwinning Pieter Westra was niet alleen belangrijk in de verdediging maar ook aanvallend. Tegen VVI kopte hij bij de 2e paal een voorzet van Dylan Drent fraai binnen waardoor Zeerobben vlak voor rust de leiding nam tegen VVI. Zeerobben won uiteindelijk met 5-1 en pakte de koppositie. Foto: Frans Bode.

Toch mag je  na het laatste fluitsignaal van de uitstekende referee Baar gerust vaststellen, dat het een verdiende en geenszins geflatteerde zege is op een goed spelend VVI. Als je in je team de beschikking hebt over een speler, die de wedstrijd over een dood punt heen kan tillen, dan prijs je je gelukkig dat hij niet de enige is. Na een 0 – 1 achterstand tegen een op dat moment minimaal gelijkwaardige tegenstander binnen 4 minuten een 2 – 1 voorsprong nemen. Kristian Feenstra, briljante vrije trap van 35 meter  in de kruising en een strakke vrije trap van Dylan Drent binnengekopt door Pieter Westra zorgden voor de kentering.

 

Weer op achterstand

Al in de derde minuut had Zeerobben op voorsprong kunnen komen. Na een prima opgezette aanval belandde de inzet van Abdul Boundati op de binnenkant paal. Kort daarop kwamen de gastheren goed weg na een gericht schot van Johannes Lindeboom. Op het middenveld ontstond een voetbalgevecht, met niet altijd even oogstrelend voetbal. Veel foutieve passes met toch wel de meeste dreiging over rechts van Zeerobben. Halverwege de eerste helft nam VVI verrassend de leiding. Uit een corner werd de bal niet rigoureus weggemaaid en in de scrimmage was het ex-Zeerobbenspeler Daniël Kleiterp, die voor 0 – 1 zorgde. De thuisclub leek hierna de bakens te verzetten, maar de grootste kans was toch weer aan de andere kant, Sido Oosterhof schoot echter voorlangs. Echt doorbreken tot in het vijandelijke doelgebied lukte nog niet en de defensie moest op z’n qui-vive blijven om niet nogmaals tegen een treffer van VVI op te lopen.

 

Vrije trap van de buitencategorie

Een terecht toegekende vrije trap op 35 meter van het doel van Piersma werd op magistrale wijze met een streep door Kristan Feenstra in de linker bovenhoek gejaagd. Vlak na deze 1 – 1 was het wederom uit vrije trap, dat Zeerobben de 2 – 1 op het scorebord zette. Dylan Drent plaatste met een harde trap de bal bij de tweede paal en daar dook Pieter Westra op om binnen 4 minuten de achterstand om te buigen in een voorsprong. Een prettige tussenstand om de rust in te gaan.

 

Sterke tweede helft

Een licht overwicht van de gasten uit Idskenhuizen bracht de weer sterk acterende defensie niet uit balans en natuurlijk hebben we altijd nog Jacob de Vries. Toch was de magere marge niet geruststellend en de gelijkmaker hing in de lucht. Maar dan toont Higor da Silva zijn klasse. Vanaf rechts slalomt hij langs twee verdedigers en met links legt hij de bal loepzuiver in de hoek, Piersma stond als aan de grond genageld. De bezoekers probeerden met de moed der wanhoop de marge weer te verkleinen. Higor da Silva maakte van de hierdoor verkregen ruimte optimaal gebruik. Hij soleerde richting doel en werd onreglementair gestuit. Kristian Feenstra belastte zich opnieuw met de toegekende vrije trap. Uit de rebound  reageerde Dylan Drent als eerste, maar de doelman stond in de baan van zijn schot. De meegekomen Jordy Torenbeek wist het net wel te vinden. Met nog 25 minuten te spelen en een riante 4 – 1 trakteerde de equipe van Arjen Feenstra het talrijke publiek op soms heerlijke combinaties. Zowel over links als rechts werd VVI overlopen. Uit een vloeiende combinatie tussen Allard Sym Sprenger en Albert Beuker, wist de aanvoerder de vrijstaande Drent te vinden. Diens snoeiharde volley kletste tot opluchting van de keeper op de paal. Met nog een kwartier te gaan maakte Marijn Helfferich  een einde aan de wellicht nog aanwezige illusie in een beter resultaat. Hij kapte zijn directe tegenstander uit en leek te scoren, maar werd van achter aangeraakt. Scheidsrechter Baar stond er bovenop en wees gedecideerd naar de stip. Marijn zelf voltrok onberispelijk het vonnis en bepaalde daarmee de eindstand op 5 – 1.

 

Onverwacht koploper

Zeerobben behaalde een terechte, ruime overwinning op een zich hevig verzettend VVI. Het scoreverloop was in het voordeel van de thuisclub en dat geluk dwing je dan toch af als team. Met name in de tweede helft viel er voor het thuispubliek veel te genieten. De vreugde van de zege werd nog vergroot door de uitslagen elders in de provincie. Door de thuisnederlagen van Hardegarijp  en Veenwouden hebben de Harlingers zelfs de koppositie overgenomen. Een compliment voor de enorme inzet  van het gehele team negentig minuten lang. Toch zijn de verschillen te gering om hoog van de toren te blazen, nog drie keer uit en thuis. En in deze competitie kan iedereen van iedereen winnen.  Zaterdag aanstaande in Damwoude tegen Broekster Boys  ligt de volgende uitdaging.

 

Zeerobben: Jacob de Vries, Pim Bleichrodt, Jordy Torenbeek, Pieter Westra ( 75 min. René Cnossen), Marc Reussing, Albert Beuker, Dylan Drent, Kristian Feenstra, Marijn Helfferich,  Higor da Silva (70 min. Allard Sym Sprenger), Abdul Boundati (70 min. Frank ten Hoeve).

 

 

  • Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Mooie afsluiting Hosanna bij Championships Eindhoven

26-03-2017

HARLINGEN - Op de laatste dag van de wintertijd hebben de Color Guards van Hosanna het Winterguardseizoen met een mooie zevende plaats van de vijftien deelnemende teams afgesloten tijdens de CGN Championships in Eindhoven.

Laatste Proms in Concert by Jack Heaven geëerd met de Harlinger draagspeld

26-03-2017

HARLINGEN - Proms in Concert by Jack Heaven wederom een enorm succes!

Geen Nova Zembla Experience op de Willemshaven

26-03-2017

HARLINGEN - De gemeente Harlingen werkt niet langer samen met de initiatiefnemers van de Nova Zembla Experience.

Reacties

Visie Events Visie Events Hema Harlingen Hema Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber VVV Harlingen VVV Harlingen Dio Jurien Dio Jurien BENG Evenementen BENG Evenementen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Almamater Almamater Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën IJssalon Min12 IJssalon Min12 HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie VVV Harlingen VVV Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen