Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Zeerobben actief het nieuwe jaar in

10-01-2017

HARLINGEN - “Never a dull moment; zo denken we graag”, aldus voorzitter Johannes Woudstra afgelopen zaterdag tijdens de druk bezochte nieuwjaarsreceptie in clubhuis De Robbenplaat op het Oostersportpark.

Zeerobben actief het nieuwe jaar in Voorzitter Johannes Woudstra spreekt de aanwezigen toe op de nieuwjaarsreceptie van Zeerobben die ook dit jaar weer goed bezocht werd. Foto: Frans Bode.

Zelf was hij in de nacht voor de receptie met de spelers, staf sponsoren en enkele vrijwilligers teruggekeerd van het trainingskamp in Spanje. Het derde in successie en ook nu weer kon worden teruggekeken op een geslaagde missie. Een mooie balans tussen sportieve inspanning (trainen en een oefenwedstrijd tegen de semiprofs van cf de Denia) enerzijds en ontspanning anderzijds. En dat alles onder perfecte weersomstandigheden. Een verslag en maar liefst een kleine 400 foto’s zijn te lezen en te zien op de vernieuwde website www.zeerobben.nl. Die nog altijd zeer druk bezochte site bleek in december onherstelbaar te zijn geïnfecteerd en Woudstra sprak dan ook zijn bewondering uit voor Dirk Bouma die in no time een nieuwe site uit de grond stampte met behoud van de goede en gewaardeerde functies van de oude site. Zo konden de belevenissen van de A-selectie in Spanje via die site en het twitter account van Zeerobben dan ook bijna live gevolgd worden.

 

Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie werd op het Oostersportpark het jaarlijkse Appelflappentoernooi gehouden. Met ruim 70 voetballers was de deelname weer prima te noemen en kort voordat de receptie van start ging konden Wiebe Attema en Richard van der Kooi de door Bakkerij Overzet gesponsorde Appelflappen uitreiken aan de winnaars.

Daarna was de beurt aan de voorzitter om het jaar in te leiden en vooruit te blikken op wat Zeerobben in 2017 zoal te wachten staat. In ieder geval “never a dull moment” dus, want na de al genoemde eerste activiteiten dendert Zeerobben op 14 januari alweer door met het Darts Toernooi. Ook blikte Woudstra vooruit op een sprekersavond op 1 maart in De Robbenplaat. Dan komt presentator en sportcommentator Geert van Tuinen van Omrop Fryslân op uitnodiging van de Businessclub en de Vriendenclub van Zeerobben naar Harlingen. Vast en zeker met een koffer vol anekdotes en belevenissen langs de vele stadions en sportvelden in Nederland.

 

In de maand maart zal Zeerobben ook weer een Doelpuntactie houden in een poging het grote succes van vorig seizoen nog te overtreffen. Woudstra wees daarbij op de noodzaak van het houden van acties om zo de exploitatie van een actieve club als Zeerobben rond te krijgen.

Natuurlijk bleef ook de kunstgrasproblematiek niet onvermeld. Zeerobben is blij en opgelucht over de positieve uitkomsten van het RIVM onderzoek, maar blijft natuurlijk waakzaam op vervolgonderzoeken die nog zullen plaatsvinden. In dit verband wees Woudstra ook op het belang van gezamenlijk optreden met de Gemeente en de fc Harlingen in kwesties als deze.

 

En er was nog een issue waarbij de voorzitter nadrukkelijk de aanwezige vertegenwoordigers van de Gemeenteraad en het College aansprak. De zeer waarschijnlijk compleet nieuwe opzet van het Pupillenvoetbal vanaf het seizoen 2017/2018. Dat gaat al in augustus 2017 spelen en de voorbereidingstijd vanaf het beslismoment naar de definitieve invoering is dus zeer kort. Belangrijkste wijziging is wel de indeling op basis van geboortejaar. Pupillen spelen daardoor altijd tegen leeftijdgenoten en het soms oneerlijke verschil tussen “eerstejaars” en “tweedejaars” is daarmee verleden tijd. Daarnaast gaan pupillen in kleinere teams en op kleinere veldjes 4 tegen 4, 6 tegen 6 en 8 tegen 8 spelen, met kleinere doelen en aangepaste spelregels.
Het gevolg laat zich raden: meer teams, meer leiders/trainers, meer wedstrijden, meer scheidsrechters. En voor wat betreft de accommodatie meer benodigde kleedruimtes, aanvullende belijning op de velden, meer (verplaatsbare) doeltjes en spelmaterialen. Het zal weer het nodige vragen van de organisatie van de vereniging, maar vooral ook effect hebben op de infrastructuur op het sportcomplex en dat is dan met name het aspect waar ondersteuning door de Gemeente om de hoek komt kijken. De Harlinger politiek is gewaarschuwd.

In 2016 heeft Zeerobben de eerste schreden gezet op weg naar de gezonde kantine. Dat project wordt in 2017 verder opgepakt, ook in combinatie met de zogenaamde Teamboxen, waarbij jeugdspelers na de wedstrijd gezond fruit krijgen aangeboden om hen zo te proberen af te houden van de aanschaf van suikerrijke etenswaren en/of dranken. Dit project gaat in samenwerking met de KNVB uitgevoerd worden door de groothandels van de Sligro, met uiteraard als leverancier niet toevallig Zeerobben’s hoofdsponsor Smeding Groenten en Fruit.

Tot slot blikte Woudstra vooruit op de sportieve verwachtingen en hij deed dat met name door ook in te zoomen op de reeds gestarte voorbereidingen op de invulling van de technische staf voor het nieuwe seizoen 2017/2018, zowel bij de senioren als ook bij de jeugdafdeling. Zeerobben heeft daarop een duidelijke visie op weg naar 2020 en dat zal ook zijn weerslag hebben op de verdere ontwikkeling van de trainersstaf en de aanpak van de jeugdopleiding. Binnenkort is meer nieuws daaromtrent te verwachten.

Kortom, ook in 2017 “never a dull moment” bij het altijd bruisende Zeerobben.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Vakantie en weekendwerk op de Waddeneilanden bij WestCord Hotels!

10-01-2017

HARLINGEN - Kijk jij ook al zo uit naar de lente en de zomer, wij wel!

Oproep aan alle Harlingers: ‘Harlingen Loeit’

10-01-2017

HARLINGEN - Afgelopen jaarwisseling viel het Liesbeth Meijer weer op, het gemis van het geluid van de scheepshoorns bij de overgang van het oude naar het nieuwe jaar.

Huldiging prijswinnaars P.V. Ons – Genoegen 2016

10-01-2017

HARLINGEN - De feestelijke afsluiting van het P.V. Ons - Genoegen vliegseizoen '16 werd ook dit jaar gecombineerd met de Nieuwjaarsreceptie op zaterdagmiddag 7 januari in het clubgebouw aan de Vormer.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Vogelaar Audio Vogelaar Audio De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Almamater Almamater Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats VVV Harlingen VVV Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn
Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 VVV Harlingen VVV Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Hema Harlingen Hema Harlingen