Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Zeerobben – Be Quick Dokkum: 3 – 2

19-02-2017

HARLINGEN - Op een nog licht mistig Oostersportpark ontving Zeerobben op zaterdag 18 februari Be Quick (BQD) uit Dokkum.

Zeerobben – Be Quick Dokkum: 3 – 2 Foto: Frans Bode.

Waar BQD na de wintertop al drie ruime overwinningen had behaald, had Zeerobben slechts een schamele 0-0 tegen Grootegast staan en daarna twee afgelaste wedstrijden tegen Tonego en De Walde. Met evenveel verliespunten als BQD maar twee wedstrijden minder gespeeld en in Veenwouden de andere topper in de 2e klasse I tussen Veenwouden en Hardegarijp, restte zowel Zeerobben als BQD vanmiddag niets anders dan voor de volle drie punten te spelen.

 

Voor keeper Jacob De Vries stonden vanmiddag Pim Bleichrodt, Jordy Torenbeek, Pieter Westra en Marc Reussing in de verdediging. Op het middenveld was door de schorsingen van Albert Beuker en Kristian Feenstra een basisplaats vrijgekomen voor Abdul Boundati en René Cnossen naast de op links staande Allard Sym Sprenger. Voorin van links naar rechts Higor Da Silva, Marijn Helfferich en Dylan Drent. Op de bank zaten naast reservekeeper Theo Nota de wissels Jeffrey Draaisma, Frank Ten Hoeve en Steven Beuker.

 

Het was voor beide ploegen in het begin van de wedstrijd duidelijk even aftasten en het was BQD die meer balbezit had, maar directe mogelijkheden leverde dit niet op. In de 13e minuut is het dan Dylan Drent die door Pieter Westra niet voor het laatst deze wedstrijd de diepte ingestuurd wordt en Dylan zoekt niet de achterlijn maar zet de bal direct strak, hard en laag voor op de vanaf links inkomende Higor Da Silva. Higor besluit om eerst nog even zijn directe tegenstander en de keeper op het verkeerde been te zetten, alvorens hij de 1-0 voor Zeerobben aantekent. Dit is gelijk ook een voorbeeld van het concept waar Zeerobben de hele wedstrijd gevaarlijk mee blijkt te zijn: snelle aanvallen via de buitenspelers Higor Da Silva en Dylan Drent. Het enige wapenfeit wat BQD daar in de 1e helft tegenover kan zetten is een gevaarlijk afstandschot van Tjalling de Boer, welke door de solide keepende Jacob de Vries vakkundig uit de bovenhoek geplukt wordt. In de 22e minuut wordt het dan 2-0 via deze keer een aanval over de linkervleugel. Allard Sym stuurt Higor de diepte in en loopt zelf door het 16-meter gebied in en tikt de voorzet van Higor, nadat Marijn bij de 1e paal probeerde om de bal achter het standbeen binnen te werken, simpel binnen. Het zijn Marijn en Abdul die zich afwisselend in laten zakken om de hardwerkende René te ondersteunen en vanaf daar de aanvallen op te zetten. Zeerobben verzuimt in de slotfase van de 1e helft afstand te nemen van BQD.

 

De 2e helft is nog geen minuut oud of Dylan wordt op rechts de diepte ingestuurd, maar Dylan is vanmiddag beter in het geven van assists dan in afronden en deze kans wordt dus gemist. Een paar minuten later wordt Dylan wederom de diepte ingestuurd door Marijn en nu geeft Dylan identiek aan de 1-0 een strakke, harde en lage voorzet en deze keer is het Abdul die de 3-0 in het dak van het doel jaagt. Dan lijkt de wedstrijd gespeeld maar komt BQD middels een doelpunt van Wiebe Aardema in de 62e minuut toch onverwacht op 3-1. Vijf minuten later kan Abdul de wedstrijd alsnog in het slot gooien wanneer hij alleen op keeper Eelke Kooistra afkomt, maar zijn stift/lob verdwijnt net naast de goal. Dan wordt in de 74e minuut de spanning weer volledig terug in de wedstrijd gebracht wanneer Marten Hoeksma alle tijd krijgt van de verdediging van Zeerobben, die overigens voor het grootste gedeelte van de wedstrijd de gevaarlijke maar grillige buitenspelers van BQD volledig in de tang hadden, om de bal met rechts in de verre hoek te plaatsen: 3-2. Zeerobben trainer Arjen Postma wisselt achtereenvolgens Jeffrey Draaisma voor Abdul Boundati, Steven Beuker voor René Cnossen en Frank Ten Hoeve voor Dylan Drent om zo met deze verse krachten de overwinning toch binnen te slepen. Het verwachte slotoffensief van BQD kenmerkt zich vooral door corners, vrije trappen en lange ballen van achteruit die de 16 ingepompt worden, hopende dat de bal een keertje goed valt. Dat leverde kort voor tijd nog een scrimmage situatie op met keeper Jacob De Vries als winnaar.

 

Tegen de klok van vijf uur was de mist volledig opgetrokken en stond er een meer dan terechte 3-2 overwinning voor Zeerobben op het scorebord. Door het verlies van Veenwouden worden de verschillen in de top weer wat kleiner, maar dat verlies zal pas waarde krijgen wanneer Zeerobben in de komende twee weken de twee lastige uitwedstrijden tegen Tonego en De Walde in winst omzet en Veenwouden in de komende twee weken nog meer punten gaat verspelen in eveneens lastige uitwedstrijden tegen De Walde en Joure. Allemaal mooie beschouwingen, maar Zeerobben zal van eigen krachten uit moeten gaan en het sterke spel van vandaag een vervolg willen geven volgende week uit tegen Tonego.

 

 

  • Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Waddenrobkes Zeerobben

19-02-2017

HARLINGEN - Zaterdag a.s. gaat de voorjaarscompetitie voor de jeugdteams bij Zeerobben weer van start.

Ronde Tafel 101 zet zich in met Stichting Zonnebloem

19-02-2017

HARLINGEN - Bijna 200 ouderen hebben de afgelopen weken tijdens verschillende middagen mogen genieten van een geheel verzorgde middag, georganiseerd door de Ronde Tafel 101 en Stichting Zonnebloem.

Reacties

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Vogelaar Audio Vogelaar Audio VVV Harlingen VVV Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Almamater Almamater Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hema Harlingen Hema Harlingen
Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Atelier de Groot Atelier de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen