Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Zeerobben – Be Quick Dokkum: 3 – 2

19-02-2017

HARLINGEN - Op een nog licht mistig Oostersportpark ontving Zeerobben op zaterdag 18 februari Be Quick (BQD) uit Dokkum.

Zeerobben – Be Quick Dokkum: 3 – 2 Foto: Frans Bode.

Waar BQD na de wintertop al drie ruime overwinningen had behaald, had Zeerobben slechts een schamele 0-0 tegen Grootegast staan en daarna twee afgelaste wedstrijden tegen Tonego en De Walde. Met evenveel verliespunten als BQD maar twee wedstrijden minder gespeeld en in Veenwouden de andere topper in de 2e klasse I tussen Veenwouden en Hardegarijp, restte zowel Zeerobben als BQD vanmiddag niets anders dan voor de volle drie punten te spelen.

 

Voor keeper Jacob De Vries stonden vanmiddag Pim Bleichrodt, Jordy Torenbeek, Pieter Westra en Marc Reussing in de verdediging. Op het middenveld was door de schorsingen van Albert Beuker en Kristian Feenstra een basisplaats vrijgekomen voor Abdul Boundati en René Cnossen naast de op links staande Allard Sym Sprenger. Voorin van links naar rechts Higor Da Silva, Marijn Helfferich en Dylan Drent. Op de bank zaten naast reservekeeper Theo Nota de wissels Jeffrey Draaisma, Frank Ten Hoeve en Steven Beuker.

 

Het was voor beide ploegen in het begin van de wedstrijd duidelijk even aftasten en het was BQD die meer balbezit had, maar directe mogelijkheden leverde dit niet op. In de 13e minuut is het dan Dylan Drent die door Pieter Westra niet voor het laatst deze wedstrijd de diepte ingestuurd wordt en Dylan zoekt niet de achterlijn maar zet de bal direct strak, hard en laag voor op de vanaf links inkomende Higor Da Silva. Higor besluit om eerst nog even zijn directe tegenstander en de keeper op het verkeerde been te zetten, alvorens hij de 1-0 voor Zeerobben aantekent. Dit is gelijk ook een voorbeeld van het concept waar Zeerobben de hele wedstrijd gevaarlijk mee blijkt te zijn: snelle aanvallen via de buitenspelers Higor Da Silva en Dylan Drent. Het enige wapenfeit wat BQD daar in de 1e helft tegenover kan zetten is een gevaarlijk afstandschot van Tjalling de Boer, welke door de solide keepende Jacob de Vries vakkundig uit de bovenhoek geplukt wordt. In de 22e minuut wordt het dan 2-0 via deze keer een aanval over de linkervleugel. Allard Sym stuurt Higor de diepte in en loopt zelf door het 16-meter gebied in en tikt de voorzet van Higor, nadat Marijn bij de 1e paal probeerde om de bal achter het standbeen binnen te werken, simpel binnen. Het zijn Marijn en Abdul die zich afwisselend in laten zakken om de hardwerkende René te ondersteunen en vanaf daar de aanvallen op te zetten. Zeerobben verzuimt in de slotfase van de 1e helft afstand te nemen van BQD.

 

De 2e helft is nog geen minuut oud of Dylan wordt op rechts de diepte ingestuurd, maar Dylan is vanmiddag beter in het geven van assists dan in afronden en deze kans wordt dus gemist. Een paar minuten later wordt Dylan wederom de diepte ingestuurd door Marijn en nu geeft Dylan identiek aan de 1-0 een strakke, harde en lage voorzet en deze keer is het Abdul die de 3-0 in het dak van het doel jaagt. Dan lijkt de wedstrijd gespeeld maar komt BQD middels een doelpunt van Wiebe Aardema in de 62e minuut toch onverwacht op 3-1. Vijf minuten later kan Abdul de wedstrijd alsnog in het slot gooien wanneer hij alleen op keeper Eelke Kooistra afkomt, maar zijn stift/lob verdwijnt net naast de goal. Dan wordt in de 74e minuut de spanning weer volledig terug in de wedstrijd gebracht wanneer Marten Hoeksma alle tijd krijgt van de verdediging van Zeerobben, die overigens voor het grootste gedeelte van de wedstrijd de gevaarlijke maar grillige buitenspelers van BQD volledig in de tang hadden, om de bal met rechts in de verre hoek te plaatsen: 3-2. Zeerobben trainer Arjen Postma wisselt achtereenvolgens Jeffrey Draaisma voor Abdul Boundati, Steven Beuker voor René Cnossen en Frank Ten Hoeve voor Dylan Drent om zo met deze verse krachten de overwinning toch binnen te slepen. Het verwachte slotoffensief van BQD kenmerkt zich vooral door corners, vrije trappen en lange ballen van achteruit die de 16 ingepompt worden, hopende dat de bal een keertje goed valt. Dat leverde kort voor tijd nog een scrimmage situatie op met keeper Jacob De Vries als winnaar.

 

Tegen de klok van vijf uur was de mist volledig opgetrokken en stond er een meer dan terechte 3-2 overwinning voor Zeerobben op het scorebord. Door het verlies van Veenwouden worden de verschillen in de top weer wat kleiner, maar dat verlies zal pas waarde krijgen wanneer Zeerobben in de komende twee weken de twee lastige uitwedstrijden tegen Tonego en De Walde in winst omzet en Veenwouden in de komende twee weken nog meer punten gaat verspelen in eveneens lastige uitwedstrijden tegen De Walde en Joure. Allemaal mooie beschouwingen, maar Zeerobben zal van eigen krachten uit moeten gaan en het sterke spel van vandaag een vervolg willen geven volgende week uit tegen Tonego.

 

 

  • Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Waddenrobkes Zeerobben

19-02-2017

HARLINGEN - Zaterdag a.s. gaat de voorjaarscompetitie voor de jeugdteams bij Zeerobben weer van start.

Ronde Tafel 101 zet zich in met Stichting Zonnebloem

19-02-2017

HARLINGEN - Bijna 200 ouderen hebben de afgelopen weken tijdens verschillende middagen mogen genieten van een geheel verzorgde middag, georganiseerd door de Ronde Tafel 101 en Stichting Zonnebloem.

Reacties

BENG Evenementen BENG Evenementen Dio Jurien Dio Jurien HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Atelier de Groot Atelier de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Copini Opticiëns Copini Opticiëns Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant VVV Harlingen VVV Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Hema Harlingen Hema Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Almamater Almamater Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen
Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier de Groot Atelier de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën