Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Zeer geslaagde Familie Helvrich Partij

24-08-2017

HARLINGEN - Zaterdag 19 augustus werd de jaarlijkse Familie Helvrich Partij weer gekaatst.

Zeer geslaagde Familie Helvrich Partij Foto: Anja Dijksman-Abma.

Ondanks dat het midden in de bouwvakvakantie was hadden zich toch voldoende deelnemers opgegeven om acht parturen te kunnen formeren. e familie Helvrich partij is een besloten kaatswedstrijd voor leden van de familie en uitgenodigde vrienden van de familie en word al sinds 1990 jaarlijks gehouden. Rond de klok van tien uur stroomden de deelnemers en hun aanhang de er weer perfect bijliggende Arena van de KV Eendracht binnen, waar Jan Nieuwenburg en Age Tichelaar de perken inmiddels voor de familie hadden neergelegd.

 

Nadat oudste neef Jan de familie had verwelkomt en de parturen bekend had gemaakt en ook de reglementen nog even had uitgelegd memoreerde hij hierbij ook even aan het feit dat er diverse paren in de familie goed bezig waren met er voor te zorgen dat er ook op langere termijn nog voldoende aanwas van familieleden voor deze partij was want in het afgelopen jaar werden Pepijn, Lilah, Dave Sven en Bram geboren, maar ook werd er nog even stilgestaan bij het overlijden van tante Catrien die in juni op veel te jonge leeftijd is overleden en waarvoor door de familie dan ook een gepaste minuut stilte werd gehouden.

 

Hierna was het de beurt aan de deelnemers om onder leiding van de wederom weer strenge maar rechtvaardige scheidsrechter Age Tichelaar hun kunsten op de groene mat te vertonen en werd begonnen met de partijen. De acht parturen waren onderverdeeld in twee poules van vier zodat iedere deelnemer in ieder geval drie partijen moest kaatsen. Deze parturen waren door het lot bepaald en ook werden de poules door middel van loting samengesteld.

Doordat er hierdoor op vrijwel gelijke sterkte parturen waren geformeerd waren er diverse zeer spannende partijen die zeer vaak in 5-5, 5-4 en 5-3 eindigden en de beslissing in de eersten vaak op 6-6 viel. Maar ook werden er de nodige kwinkslagen aan elkaar gegeven, want broer wilde natuurlijk niet van broer of zus verliezen, man niet van vrouw en pa en moeke natuurlijk al helemaal niet van hun kiendes.

 

In de A-poule kwamen ondanks dat ze goed verweer boden steeds de parturen 3 (Robert, Linda, Pieter) en 4 (Gerard, Natalja, Arantxa) net te kort om de partijen naar hun toe te trekken en kwamen zo dus net te kort voor de prijzen, maar waren hun punten wel van belang wie er eerste of tweede in deze poule werden. Partuur 2 (Steven, Angela en Cerise) was als eerste uitgekaatst en eindigde met 18 eersten voor en 8 eersten tegen en moest toen afwachten wat partuur 1 tegen partuur 4 ging doen. Maar partuur 1 (Tetze, Tracey en Johan " OSI”) maakte geen foutjes en plaatste zich met 21 eersten voor en 9 tegen voor de finale en restte partuur 2 de strijd om de 3e en 4e plaats.

 

Ook in de B-poule was het ongekend spannend waarbij in de partij van de parturen 5 (Mark, Daniel en Savannah) tegen 6 (Jelle, Petra en Jeanet) alle eersten op 6-6 eindigden en de balans uiteindelijk in het voordeel van partuur 6 uitviel. De parturen 7 (Bobby, Jolan, Tjarda) tegen 8 (Martin, Jurgen, Stefan) maakten het in hun onderlinge partij wel heel erg spannend toen de beslissing pas op 5-5 en 6-4 viel. Na vele spannende partijen werd toch wel enigszins verrassend partuur 6 poulewinnaar en plaatste zich voor de finale, waardoor er voor partuur 5 de strijd om het brons overbleef.

De partij om de 3e en 4e plaats werd in de eersten vaak beslist op 6-6 en doordat partuur 2 hierin het vaak het doeltreffendst was viel op 5-2 en 6-6 de beslissing in hun voordeel.

 

In de finale tussen partuur 1 en partuur 6 werd er ook hard gestreden om de punten en werden de eersten moeizaam binnengehaald, de voor best opslagers aan beide kanten Tracey en Jeanet wisten heel vaak met goed geplaatste ballen het perk te verrassen en voorinse Johan "Osi" van partuur 1 was nog even toek als in zijn beste jaren, en passeerde met slimme ballen menige kaats. Aan de andere kant vrat voorinse "Memsko" de zoden uit het veld want zij was niet van plan om de winst uit handen te geven. De achterinners van beide parturen (Tetze vs. pa Jelle) bestreden elkaar als water en vuur en legden dikke kaatsen, die de ene keer met succes werden verdedigd en de andere keer door een bovenslag verloren gingen. Zo werd het dus een zeer spannende en leuke finale die op 5-2 en 6-6 werd beslist toen Jelle werd verrast door een geplaatste bal van Tracey en de partij werd beëindigd.

 

Na eerst scheidsrechter Age Tichelaar en de sponsoren Plus Lunenborg, sporthuis A.P van der Feer uit Bolsward, Jelle Helvrich administraties, Wiebe van Dijk en KV Eendracht te hebben bedankt kon Jan als oudste neef overgaan tot de prijsuitreiking. Voor hij hiermee begon werden eerst nog aan de winnaars van de wisselbekers van vorig jaar, Sven Helvrich (koning), Tracey Helvrich (talent) en Natalja Helvrich (strijdlustigste kaatser) een herinnering hieraan overhandigd.

 

8e: partuur 8 Martin Helvrich, Jurgen Welles, Stefan Aalders.

7e: partuur 4 Gerard Karre Rutten, Natalja Helvrich, Aranxta Helvrich.

6e: partuur 3 Robert BO Hoek, Linda Teerling, Pieter Wiegersma.

5e: partuur 7 Bobby UB Helvrich, Jolan van der Oord, Tjarda Helvrich.

4e: partuur 5 Mark Helvrich, Savannah Boersma, Daniel Matakupan.

3e: partuur 2 Steven ToyToy Veltman, Angela Helvrich, Cerise Helvrich.

2e: partuur 6 Jelle Helvrich, Petra Helvrich- Miedema, Jeanet Helvrich.

1e: partuur 1 Tetze Helvrich, Tracey Helvrich, Johan OSI Dijksman.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Orkest van Nederlandse Douane en Iris Kroes in Entrepotgebouw

24-08-2017

HARLINGEN - In tegenstelling tot wat er in het programma wordt vermeld, vindt het concert van het Orkest van de Nederlandse Douane met een gastoptreden van Iris Kroes niet plaats op de Grote Bredeplaats maar in het Entrepotgebouw.

Live muziek bij terras De Lachende Koe

24-08-2017

HARLINGEN - Donderdag de 24e augustus kun je weer heerlijk genieten van live muziek bij het terras van De Lachende Koe!

Reacties

Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier de Groot Atelier de Groot Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Almamater Almamater Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Fotografie Dorus Fotografie Dorus VVV Harlingen VVV Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Dio Jurien Dio Jurien Hema Harlingen Hema Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine
Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events