CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Zeer geslaagde Familie Helvrich Partij

24-08-2017

HARLINGEN - Zaterdag 19 augustus werd de jaarlijkse Familie Helvrich Partij weer gekaatst.

Zeer geslaagde Familie Helvrich Partij Foto: Anja Dijksman-Abma.

Ondanks dat het midden in de bouwvakvakantie was hadden zich toch voldoende deelnemers opgegeven om acht parturen te kunnen formeren. e familie Helvrich partij is een besloten kaatswedstrijd voor leden van de familie en uitgenodigde vrienden van de familie en word al sinds 1990 jaarlijks gehouden. Rond de klok van tien uur stroomden de deelnemers en hun aanhang de er weer perfect bijliggende Arena van de KV Eendracht binnen, waar Jan Nieuwenburg en Age Tichelaar de perken inmiddels voor de familie hadden neergelegd.

 

Nadat oudste neef Jan de familie had verwelkomt en de parturen bekend had gemaakt en ook de reglementen nog even had uitgelegd memoreerde hij hierbij ook even aan het feit dat er diverse paren in de familie goed bezig waren met er voor te zorgen dat er ook op langere termijn nog voldoende aanwas van familieleden voor deze partij was want in het afgelopen jaar werden Pepijn, Lilah, Dave Sven en Bram geboren, maar ook werd er nog even stilgestaan bij het overlijden van tante Catrien die in juni op veel te jonge leeftijd is overleden en waarvoor door de familie dan ook een gepaste minuut stilte werd gehouden.

 

Hierna was het de beurt aan de deelnemers om onder leiding van de wederom weer strenge maar rechtvaardige scheidsrechter Age Tichelaar hun kunsten op de groene mat te vertonen en werd begonnen met de partijen. De acht parturen waren onderverdeeld in twee poules van vier zodat iedere deelnemer in ieder geval drie partijen moest kaatsen. Deze parturen waren door het lot bepaald en ook werden de poules door middel van loting samengesteld.

Doordat er hierdoor op vrijwel gelijke sterkte parturen waren geformeerd waren er diverse zeer spannende partijen die zeer vaak in 5-5, 5-4 en 5-3 eindigden en de beslissing in de eersten vaak op 6-6 viel. Maar ook werden er de nodige kwinkslagen aan elkaar gegeven, want broer wilde natuurlijk niet van broer of zus verliezen, man niet van vrouw en pa en moeke natuurlijk al helemaal niet van hun kiendes.

 

In de A-poule kwamen ondanks dat ze goed verweer boden steeds de parturen 3 (Robert, Linda, Pieter) en 4 (Gerard, Natalja, Arantxa) net te kort om de partijen naar hun toe te trekken en kwamen zo dus net te kort voor de prijzen, maar waren hun punten wel van belang wie er eerste of tweede in deze poule werden. Partuur 2 (Steven, Angela en Cerise) was als eerste uitgekaatst en eindigde met 18 eersten voor en 8 eersten tegen en moest toen afwachten wat partuur 1 tegen partuur 4 ging doen. Maar partuur 1 (Tetze, Tracey en Johan " OSI”) maakte geen foutjes en plaatste zich met 21 eersten voor en 9 tegen voor de finale en restte partuur 2 de strijd om de 3e en 4e plaats.

 

Ook in de B-poule was het ongekend spannend waarbij in de partij van de parturen 5 (Mark, Daniel en Savannah) tegen 6 (Jelle, Petra en Jeanet) alle eersten op 6-6 eindigden en de balans uiteindelijk in het voordeel van partuur 6 uitviel. De parturen 7 (Bobby, Jolan, Tjarda) tegen 8 (Martin, Jurgen, Stefan) maakten het in hun onderlinge partij wel heel erg spannend toen de beslissing pas op 5-5 en 6-4 viel. Na vele spannende partijen werd toch wel enigszins verrassend partuur 6 poulewinnaar en plaatste zich voor de finale, waardoor er voor partuur 5 de strijd om het brons overbleef.

De partij om de 3e en 4e plaats werd in de eersten vaak beslist op 6-6 en doordat partuur 2 hierin het vaak het doeltreffendst was viel op 5-2 en 6-6 de beslissing in hun voordeel.

 

In de finale tussen partuur 1 en partuur 6 werd er ook hard gestreden om de punten en werden de eersten moeizaam binnengehaald, de voor best opslagers aan beide kanten Tracey en Jeanet wisten heel vaak met goed geplaatste ballen het perk te verrassen en voorinse Johan "Osi" van partuur 1 was nog even toek als in zijn beste jaren, en passeerde met slimme ballen menige kaats. Aan de andere kant vrat voorinse "Memsko" de zoden uit het veld want zij was niet van plan om de winst uit handen te geven. De achterinners van beide parturen (Tetze vs. pa Jelle) bestreden elkaar als water en vuur en legden dikke kaatsen, die de ene keer met succes werden verdedigd en de andere keer door een bovenslag verloren gingen. Zo werd het dus een zeer spannende en leuke finale die op 5-2 en 6-6 werd beslist toen Jelle werd verrast door een geplaatste bal van Tracey en de partij werd beëindigd.

 

Na eerst scheidsrechter Age Tichelaar en de sponsoren Plus Lunenborg, sporthuis A.P van der Feer uit Bolsward, Jelle Helvrich administraties, Wiebe van Dijk en KV Eendracht te hebben bedankt kon Jan als oudste neef overgaan tot de prijsuitreiking. Voor hij hiermee begon werden eerst nog aan de winnaars van de wisselbekers van vorig jaar, Sven Helvrich (koning), Tracey Helvrich (talent) en Natalja Helvrich (strijdlustigste kaatser) een herinnering hieraan overhandigd.

 

8e: partuur 8 Martin Helvrich, Jurgen Welles, Stefan Aalders.

7e: partuur 4 Gerard Karre Rutten, Natalja Helvrich, Aranxta Helvrich.

6e: partuur 3 Robert BO Hoek, Linda Teerling, Pieter Wiegersma.

5e: partuur 7 Bobby UB Helvrich, Jolan van der Oord, Tjarda Helvrich.

4e: partuur 5 Mark Helvrich, Savannah Boersma, Daniel Matakupan.

3e: partuur 2 Steven ToyToy Veltman, Angela Helvrich, Cerise Helvrich.

2e: partuur 6 Jelle Helvrich, Petra Helvrich- Miedema, Jeanet Helvrich.

1e: partuur 1 Tetze Helvrich, Tracey Helvrich, Johan OSI Dijksman.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Orkest van Nederlandse Douane en Iris Kroes in Entrepotgebouw

24-08-2017

HARLINGEN - In tegenstelling tot wat er in het programma wordt vermeld, vindt het concert van het Orkest van de Nederlandse Douane met een gastoptreden van Iris Kroes niet plaats op de Grote Bredeplaats maar in het Entrepotgebouw.

Live muziek bij terras De Lachende Koe

24-08-2017

HARLINGEN - Donderdag de 24e augustus kun je weer heerlijk genieten van live muziek bij het terras van De Lachende Koe!

Reacties

Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Dio Jurien Dio Jurien Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant ForHim Menswear ForHim Menswear HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Almamater Almamater Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Ons Food&Wine Ons Food&Wine Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Atelier de Groot Atelier de Groot Hema Harlingen Hema Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Visie Events Visie Events Atelier de Groot Atelier de Groot HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hema Harlingen Hema Harlingen Almamater Almamater Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis