Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Wintercompetitie Waddenrobkes

29-01-2017

HARLINGEN - Afgelopen donderdag vond alweer de laatste speelronde plaats voor de Waddenrobkes van Zeerobben.

Wintercompetitie Waddenrobkes De Waddenrobkes hebben afgelopen donderdagmiddag de wintercompetitie afgesloten en gaan zich opmaken voor de voorjaarscompetitie die begin maart alweer van start zal gaan. Foto: Frans Bode.

In december begonnen ze al met hun wintercompetitie en na 8 speelronden konden afgelopen donderdagmiddag onder veel belangstelling van ouders en opa’s en oma’s de prijzen worden uitgereikt. Eigenlijk was iedereen winnaar en dus was er natuurlijk voor iedere deelnemer een mooie medaille.

 

Het is een tijdje rustig geweest met de berichtgeving rond de Waddenrobkes maar rustig was het alleszins voor deze jonge groep talentjes. Acht donderdagmiddagen speelden ze in de Waddenhal een wintercompetitie. Verdeeld over een aantal veldjes konden de kinderen zich uitleven in de heerlijk warme sporthal. Het plezier spatte ervan af. De volgende teams deden mee:

 

Poule 1:

Denemarken: Quinthen de Boer, Ferron Zuiderhof, Jeroen Westra en Jeffrey Dijkstra

Ierland: Wiard Sipma, Quin Amels, Toine Siccama en Dani Mateu vd Schoot

Engeland: Frederick Brouwer, Mitchel Volbeda, Thomas Scheffer en Tycho Wienbelt

Brazilië: Jort Faasse, Jort vd Vlugt, Hidde Wielenga en Stijn Sijbesma

Italië: Jari de Wit, Bhody Soolsma, Maurice Bakker en Kylano Dijkstra

 

Poule 2:

Spanje: Nick Terluin, Remi van Lier en Evy Boonstra

Kroatië: Jurre Schurer, Kenan Yildiz, Wes Brandes en Donny vd Schoot

Nederland: Jaylin Gaasbeek, Stijn de Wit

Uruguay: Alysha vd Krol, Hessel vd Schoot en Nanne Woldring

Zweden: Jorn Balt, Maxim vd Bosch, Yorick Breidenbach en Tycho Mars.

 

En het bleek maar weer eens dat het voetballen op een klein veldje niet altijd even gemakkelijk is. Opvallend was ook hoe snel de kinderen  steeds beter gingen voetballen. Was het de 1e keer keer allemaal nog wat wild en onwennig. De laatste speeldag waren er al leuke en spannende wedstrijdjes te zien door kinderen die de bal steeds meer onder controle wisten te houden. Een groot compliment voor de leiders/trainers die het geduld konden opbrengen om in een ontspannen en gemoedelijke sfeer de kinderen het een en ander te leren. Daar slaagden ze dus uitstekend in. Niet voor niets was er een groot woord van dank van de coordinator van de Waddenrobkes, Elina Brouwer, aan al die coaches. Wekelijks waren er weer genoeg vrijwilligers aanwezig om de kinderen te begeleiden.

 

Er werd dus een competitie gespeeld met maar liefst 10 teams verdeeld over 2 poules. Er waren wekelijks zeer spannende wedstrijden en de strijd was niet zo maar gestreden. Integendeel. Tot aan de laatste speeldag bleef het spannend.

Maar uiteindelijk kan er maar 1 de winnaar zijn. Alhoewel, wie er geweest spreekt alleen maar over winnaars. Steeds maar weer blijft het mooi om te zien hoe deze jonge talentjes op zo’n jonge leeftijd al zo veel plezier hebben met elkaar in de sport. In dit geval voetbal. De medailles zullen ongetwijfeld getoond worden aan juf of meester op school want daar mag je best trots op zijn.

 

De einduitslag:

 

Poule 1:

1ste Denemarken

2de Ierland

3de Brazilië

4de Engeland

5de Italië

 

Denemarken met de spelers Quinthen de Boer, Ferron Zuiderhof, Jeroen Westra, Jeffrey Dijkstra en coach Erik de Boer werd kampioen in poule 1.
Foto: Frans Bode.

 

Poule 2:

1ste Nederland

2de Kroatië

3de Spanje

4de Uruguay

5de Zweden

 

Nederland met de spelers Jaylin Gaasbeek, Stijn de Wit, Jorn Balt en coach Stefan Gaasbeek werd kampioen in poule 2. Foto: Frans Bode.

 

En de wintercompetitie is nog maar net afgesloten of de voorbereidingen op de voorjaarscompetitie zijn alweer in volle gang. Binnenkort starten de Waddenrobkes alweer met de trainingen op het Oostersportpark om straks goed aan de start te verschijnen bij de landencompetitie die begin maart weer begint. Dan zullen er weer nieuwe indelingen gemaakt worden van de teams en kunnen nieuwe Waddenrobkes gemakkelijk instromen om vervolgens onder een heerlijk voorjaarszonnetje elke zaterdagmorgen om 09.00 uur te voetballen in het stadion van de Waddenrobkes. Hoe cool is dat!! Ouders die interesse hebben voor het jeugdvoetbal op jonge leeftijd kunnen contact opnemen met de coordinator Elina Brouwer of kunnen een kijkje nemen op www.zeerobben.nl.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zeerobben niet langs Grootegast

29-01-2017

HARLINGEN - Het is Zeerobben ondanks een voortdurend veldoverwicht niet gelukt de oranje-zwarte muur te slechten die de gasten uit Grootegast optrokken voor hun eigen doelman.

Reacties

Visie Events Visie Events Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Fotografie Dorus Fotografie Dorus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Vogelaar Audio Vogelaar Audio Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Dio Jurien Dio Jurien Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Almamater Almamater Hema Harlingen Hema Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Ons Food&Wine Ons Food&Wine