Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Willem Teuben wint met overmacht Nieuwjaars toernooi Boulegoed

13-01-2017

HARLINGEN - Om klokslag 12.00 uur begon voorzitter Pim Vrolijk aan zijn nieuwjaarstoespraak.

Willem Teuben wint met overmacht Nieuwjaars toernooi Boulegoed Jan Willem feliciteert Willem Teuben met de 1ste prijs.

Hij sprak onder meer over de toekomstplannen van Boulegoed, dat het spelniveau van de leden steeds beter wordt en dat dit komt door de trainingen. Ook blikte hij terug over het groot verlies van Folkert de Graaf die het afgelopen jaar is overleden. De vrijwilligers werden bedankt want zonder vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan. Hierna werd er geproost op het nieuwe jaar en werd door 45 leden en introducés begonnen aan het altijd gezellige Nieuwjaars toernooi.

 

De eerste uitslag was al heel snel binnen Willem Teuben had met twee introducés Alie Burrie (die uut Frankriek) en Thymen van der Ploeg met 13-0 gewonnen. De verliezers van de 13-0 waren Ray Seelaar, Franz Seinen en de oma van Thymen Adrie Visser. Deze was nog helemaal onder de indruk omdat er met volle borst voor haar verjaardag was gezongen. Gezien de uitslagen heeft dat de hele dag geduurd. Adrie eindigde als laatste 0 winst saldo – 26.

 

Na de eerste ronde hadden Frans-Jan Hengst en Annemarie Rietman de overheerlijke snert van slager Marten van der Zee op de juiste temperatuur met roggebrood en katenspek erbij. Gretha Hoekstra en Gerrit Hiemstra hadden achter de wedstrijdtafel inmiddels de tweede ronde geloot zodat bijna iedereen met of tegen een ander team moest spelen.

 

Ook nu weer was het team van Willem Teuben als eerste aan de wedstrijdtafel. Nu was de uitslag 13-1. Willem zijn maten waren Peter Joosten en Leo van der Kruit. Na de tweede ronde waren er maar liefst 13 deelnemers met alle twee gewonnen partijen dus spanning genoeg om het Nieuwjaarstoernooi te winnen.

 

Willem Teuben speelde zijn derde en laatste partij met leeftijdsgenoot Alie van der Veen tegen Liesbeth Kamp, Alie Burrie en Reitze van der Veen. Het was een ware thriller maar weer pakte Willem de overwinning en de derde zege was een feit. Als alle uitslagen bekend zijn begint het echte werk voor de wedstrijdtafel. Drie deelnemers wonnen geen partij. Dan waren er 17 met één winst, 16 met twee winst en uiteindelijk waren er 5 personen met drie winst. Dan zal het onderlinge saldo bepalen wie de winnaar van het Nieuwjaarstoernooi 2017 is geworden en volgt de prijsuitreiking.

 

Deze werd altijd gedaan door de onovertroffen Jan (Por) van der Heide. Jarenlang was hij de Opperspreekstalmeester van het Nieuwjaarstoernooi. Omdat Jan had aangegeven dat hij voortaan de prijsuitreiking van het Nieuwjaars toernooi niet meer zou doen werd Jan door voorzitter Pim Vrolijk bedankt voor wat Jan al die jaren had gedaan. Altijd op een wel heel speciale manier. Zichtbaar emotioneel nam Jan de enveloppe met inhoud in ontvangst met de bloemen. Jan-Willem van Veenendaal was bereid gevonden om als opvolger van Jan de prijzen uit te reiken en deed dat voortreffelijk. Dus er is een opvolger en dat is mooi.

 

Uitslag:

1e      Willem Teuben 3 winst saldo +30

2e      Roelof van der Ploeg 3 winst saldo +23

3e      Geertje van Veenendaal 3 winst saldo +21

4e      Ben van Leeuwen met zijn kleindochter Jennifer Rinsona 3 winst saldo + 15

 

Voor iedere deelnemer was er een prijsje en de wuttels en siepels met een wust waren ook dit jaar traditioneel aanwezig

 

Hierna bedankte Pim Vrolijk alle aanwezigen voor deze super geslaagde dag en na nog een afzakkertje weer een mooi begin voor het komende jaar.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Deze week in “Afslag Harlingen”

13-01-2017

HARLINGEN - Zaterdag 14 januari wordt het RSH programma 'Afslag Harlingen' gepresenteerd door Henk Jan Cornelisse en Doede van der Hoek.

Stones On Air bij Radio Stad Harlingen

13-01-2017

HARLINGEN - Zaterdag 14 januari van 10.00 tot 11.00 staat er bij RSH weer een aflevering op de rol van Rolling Stones On Air.

Meromar Seafoods b.v. zaalvoetbalcompetitie 06-01-2017

13-01-2017

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Reacties

Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VVV Harlingen VVV Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Dio Jurien Dio Jurien Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hema Harlingen Hema Harlingen Almamater Almamater Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Haarmode Cats Haarmode Cats Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Dio Jurien Dio Jurien Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad