Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Willem de Wandelaar op missie

16-10-2016

KIMSWERD - Willem de Wandelaar was op vakantie en had een afspraak.

Zoals velen die ons kennen wel weten, zijn we eind september voor een korte vakantie en met een speciaal doel naar Lesbos geweest. Dat speciale doel was ontstaan toen De Wandelaar z’n allerlaatste Simmerjûnkuierke hield en zo kwam het dat op de dinsdag van onze vakantie het volgende gebeurde:

Op dinsdag hadden we een afspraak met Carolien van Because We Carry (BWC). Anneke had vanuit Nederland al contact met haar en al veel gehoord (gelezen) over het werk dat de vrijwilligers van BWC doen in de kampen Kara Tepe en Moria op Lesbos.

 

Omdat ik bij mijn laatste Simmerjûnkuierke (zomeravond wandelingetje) nog al wat blijken van waardering had ontvangen was 1 en 1 al snel 2 en zodoende konden we een envelop overhandigen met 300 euro erin dat besteed gaat worden aan voedsel voor de kinderen. Voor 2,50 euro heeft een kind een gezonde warme maaltijd en voor 1 euro een ontbijt. Al het geld wordt besteed bij lokale ondernemers zodat er een win/win situatie ontstaat. Maar we hadden ook nog meer bij ons en dat was allemaal door Anneke bij elkaar georganiseerd; deels zelf gemaakt en deels gekregen.

 

U moet dan denken aan armbandjes, vingerpopjes, spelletjes, rompertjes, kleertjes, enz. enz. In totaal ongeveer 12 kilo aan spulletjes. Kijk, dit was nou de reden dat we maar 1 week zijn gegaan hahaha. Enfin, we hadden afgesproken om 18.00 uur, maar omdat we de auto toch hadden zijn we eerder gegaan en hebben we een prachtige rit door het zuiden gemaakt als het ware om de Golf van Kalloni heen naar de Golf van Geras waar we in het plaatsje Skala Sikouda (ook wel Ntipi genoemd) moesten zijn. We waren veel te vroeg, maar omdat we nog niks hadden gegeten bestelden we een wat lichte lunch met brood, Tsatsiki, Taramosalata en wat vlees dingetjes.

 

We waren net begonnen en tot onze verrassing was Carolien ook al daar. Kennis gemaakt en lekker bij gepraat en toen onze spullen overhandigd. Ze was er ontzettend blij mee en wist zeker dat ze er van alles mee konden doen. Ze proberen in Kara Tepe elke dag dingen te organiseren voor de kinderen, want de ouders zijn zo gedeprimeerd en getraumatiseerd dat die nergens toe in staat zijn. Kinderen, zo vertelde ze, gaan door met hun leven, terwijl ouders zich afvragen of ze wel de juiste beslissingen hebben genomen. Wij kunnen, zo realiseren we ons, deze problemen niet oplossen, maar helpen kunnen we wel. Wat men er ook van vindt, wij denken dat we er goed aan hebben gedaan om ons steentje bij te dragen en willen iedereen danken die gedoneerd heeft.

 

Denk je na dit verhaal, ‘ik had ook wel wat willen doneren’ dan kun je dat nog steeds doen: bv naar Because we Carry (rek.nr. NL85TRIO0391073796) maar je kunt ook Cobie van Grootveld steunen.

 

Cobie komt uit Harlingen en woont met André in Melina op Pilion en zij zet zich in voor vluchtelingen in o.a. Idomeni aan de grens met Macedonië. Ook is zij op andere plekken in die regio actief voor de organisatie Live for Lives (rek.nr. NL14SNSB0925794775) Ze doet er fantastische dingen mee!

 

Kimswerd, oktober 2016

Anneke & Willem de Haan

Algemeen Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Kieftenburg Boomsma BV shirtsponsor MO19-1

16-10-2016

HARLINGEN - Met trots poseren de meiden van Zeerobben MO19-1 in hun nieuwe shirts die gesponsord zijn door Aannemingsbedrijf Kieftenburg Boomsma BV uit Pingjum.

De meiden van Zeerobben

16-10-2016

HARLINGEN - Drie wedstrijden stonden er afgelopen zaterdag op het programma.

Zeerobben laat winst in Lemmer liggen

16-10-2016

HARLINGEN - In de voorbeschouwing was het al aangegeven.

Reacties

Hubo-FaberHubo-Faber AlmamaterAlmamater Karsten WonenKarsten Wonen Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen ForHim MenswearForHim Menswear Zensa ModaZensa Moda Atelier de GrootAtelier de Groot Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën De LichtboeiDe Lichtboei Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie Fotografie DorusFotografie Dorus Ons Food&WineOns Food&Wine Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje Copini OpticiënsCopini Opticiëns Plus LunenborgPlus Lunenborg Visie EventsVisie Events Vogelaar AudioVogelaar Audio Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" IJssalon Min12IJssalon Min12 Hema HarlingenHema Harlingen Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen Haarmode CatsHaarmode Cats Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Dio JurienDio Jurien Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG EvenementenBENG Evenementen Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt
De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen ForHim MenswearForHim Menswear Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe Visie EventsVisie Events Vogelaar AudioVogelaar Audio Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus Ons Food&WineOns Food&Wine