CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Wethouder nonchalant over mogelijke schending privacy afvalpashouders

31-10-2017

HARLINGEN - Harlinger Belang neemt geen genoegen met de beantwoording van haar schriftelijke vragen over mogelijke schending van de privacy van afvalpashouders.

Tijdens de raadsvergadering van aanstaande dinsdag wil de raadsfractie meer duidelijkheid van wethouder Harry Boon.

 

Sinds de uitspraken van de Autoriteit Persoonsgegevens en de Rechtbank Gelderland eerder dit jaar, staat de privacy van mensen, die een afvalpas nodig hebben om hun afval in (ondergrondse) verzamelcontainers te storten, volop in de belangstelling. Beiden oordeelden dat het tijdelijk opslaan van stortgegevens (wie, waar, wanneer en hoe vaak gebruik maakt van de ondergrondse afvalcontainer) persoonsgegevens zijn en dat het gebruik van een afvalpas, waarmee deze stortgegevens kunnen worden geregistreerd, een inbreuk op de privacy kunnen zijn.

 

Harlinger Belang stelde schriftelijke vragen over wat deze uitspraak voor de Gemeente Harlingen betekent. Ook in onze gemeente wordt gebruik gemaakt van afvalpassen en ondergrondse verzamelcontainers. Het antwoord van het college heeft bij onze raadsfractie de twijfel, over mogelijke schending van de privacy van onze inwoners, niet weggenomen.

 

Zo stelt het college in haar antwoord, dat ze niet weet of de privacy wordt geschonden. Maar ondanks dat ze dit niet weet, ziet zij geen aanleiding of reden om het gebruik van afvalpassen aan te passen. Mocht er wel sprake zijn van een schending van de privacy, dan neemt het college dit pas mee bij de uitvoering van het nieuwe afvalbeleid.

Raadslid Jan Jellema wil een toelichting op dit halfslachtige antwoord. Juist van de overheid mag worden verwacht, dat zij zorgvuldig met de privacy van inwoners omgaat. In zijn ogen worden veel bewoners van de binnenstad, nu mogelijk met een bizarre situatie geconfronteerd: "Om afval te storten, hebben zij een afvalpas nodig. Maar met het verkrijgen daarvan, moeten zij dus toestaan hoe hun privacy wordt geschonden." 

 

Harlinger Belang wil dan ook dat de wethouder concrete actie gaat ondernemen om duidelijkheid te krijgen of het gebruik van afvalpassen in Harlingen in strijd is met de wet- en regelgeving. Tot die tijd verwachten wij dat de wethouder er alles aan doet om mogelijke schending van de privacy te voorkomen, door bijvoorbeeld het openstellen van de ondergrondse verzamelcontainers.

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Merwin Kootstra uit Harlingen bouwt aan verandering

31-10-2017

HARLINGEN - Ik wil graag gaan bouwen aan verandering in Brazilië omdat ik vind dat iedereen gelijke rechten en kansen zouden moeten hebben.

Fc Harlingen VR 1 vergeet punt(en) mee te nemen uit Sint Anna

31-10-2017

HARLINGEN - De dames van het eerste vrouwenteam van fc Harlingen moesten zaterdag uit spelen tegen St. Anna VR 2.

RSH Elvis on Air met Doede en Rob

31-10-2017

HARLINGEN - Komende zaterdag 4 november 2017 van 10.00 tot 11.00 uur zijn Doede en Rob van der Hoek weer in de studio van Radio Stad Harlingen aanwezig om de muziek van Elvis ten gehore te brengen.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Almamater Almamater Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 ForHim Menswear ForHim Menswear Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei Hema Harlingen Hema Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio VVV Harlingen VVV Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen Ons Food&Wine Ons Food&Wine IJssalon Min12 IJssalon Min12 Vogelaar Audio Vogelaar Audio Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus