CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Wethouder Kuiken krijgt 'Bruggenbouwersbokaal' van Present Noordwest Friesland

12-02-2018

HARLINGEN - Stichting Present Noordwest Friesland heeft tijdens de Landelijke Presentdagen eind januari 2018 de titel ‘Bruggenbouwer van het jaar' ontvangen.

Wethouder Kuiken krijgt 'Bruggenbouwersbokaal' van Present Noordwest Friesland Hein Kuiken

Uit handen van Burgemeester Bort Koelewijn uit Kampen (speciale gast en vertegenwoordiger Present Kampen) ontving coördinator Anja Schilder, een wisselbokaal die letterlijk een brug verbeeldt. De titel bruggenbouwer ontving de stichting voor door hen georganiseerd project in 2017. Een sociale activiteit met een unieke samenwerking tussen mensen van de JP van der Bent Stichting en kinderen van de Weekendschool Franeker, die samen bij het wooncentrum Saxenoord een kerstattentie gingen uitdelen.

 

In plaats van deze ‘bruggenbouwersbokaal’ een jaar lang op de kast te laten staan, wil Present Noordwest Friesland deze bokaal een reis laten maken door het werkgebied van de stichting. Naar een voorbeeld van Stichting Present Kampen, de vorige winnaars. Met als doel: lokaal meer bruggen bouwen, organisaties en personen verbinden en initiatieven onder de aandacht te brengen.

 

De eerste bruggenbouwer die de bokaal ontvangt is Hein Kuiken, wethouder van de gemeente Harlingen. Kuiken heeft, zo vindt Stichting Present, een bijzondere rol en betrokkenheid gehad op het gebied van het sociaal domein vanuit zijn functie als wethouder, maar ook als persoon. In Harlingen en omstreken is hij een betrokken en sociaal persoon, duidelijk zichtbaar en zeer toegankelijk. Hij heeft voortdurend oog en oor voor wat zich afspeelt binnen de samenleving. Hij verbindt daarnaast inwoners met de politiek.

 

De erkenning gaat naar Hein Kuiken als persoon, maar staat zeker ook symbool voor hoe het college van Burgemeester en Wethouders zich heeft ingezet om na de decentralisatie van zorg, werk en jeugdhulp vorm heeft gegeven aan de uitvoering van deze taak binnen het sociaal domein.

 

Dinsdagmorgen 13 februari 2018, 08.45 uur zal de coördinator van de stichting de Bruggenbouwersbokaal uitreiken aan Hein Kuiken. Deze blijft vier weken in het bezit van de wethouder. Daarna zal de Kuiken de bokaal uitreiken, en dus doorgeven aan een volgende bruggenbouwer of initiatief in Noordwest Friesland. "De reden dat we in Harlingen beginnen komt mede doordat de oprichting (in 2016) van de afdeling Present Noordwest Friesland in Harlingen is begonnen", aldus Schilder.

Gemeente Onderwijs Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Spaar Jeugd Sponsor munten voor uw club bij Poiesz!

12-02-2018

HARLINGEN - De 13e Jeugd Sponsor Actie start op maandag 12 februari en eindigt op zondag 8 april 2018.

Een muzikale jazzreis met de Roaring Twenties Small Band

12-02-2018

HARLINGEN - Het tweede Lounge Jazzconcert dat door het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) onder de paraplu van Friejam (Friese bond van jazzmuzikanten) op zondag 11 februari was georganiseerd is wederom een groot succes geworden.

Scheepvaartbericht Port of Harlingen

12-02-2018

HARLINGEN - Grote Sluis Noorderhaven, geen bediening.

Reacties

Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Atelier de Groot Atelier de Groot De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Almamater Almamater Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hema Harlingen Hema Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hubo-Faber Hubo-Faber HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje ForHim Menswear ForHim Menswear Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen VVV Harlingen VVV Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen