Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Werkgroep rondt verbeteringen REC Harlingen af

01-06-2017

HARLINGEN - De verbeteringen aan de REC in Harlingen zijn bijna klaar.

Werkgroep rondt verbeteringen REC Harlingen af Foto: Anna Zuidema.

De verbeteringen aan de REC in Harlingen zijn bijna klaar. Op 19 mei startte de afvaloven weer op na een onderhoudsstop van drie weken. In die tijd heeft Omrin een aantal geplande technische aanpassingen aangebracht, waardoor de kans op storingen met grote emissies aanzienlijk kleiner is geworden.

Deze verbeteringen waren de laatste actiepunten die de daarvoor opgerichte werkgroep (het 2e fase overleg) nog moest realiseren.

 

Het traject van verbeteringen aan en rond de REC begon na de storing in oktober 2015. Het richtte zich op:

  1. Onderzoek verhogen van de schoorsteen
  2. Vervolg van de continue dioxinemetingen
  3. Metingen van zoutzuur
  4. Communicatie
  5. Toezicht en handhaving
  6. Onderzoek verbetervoorstellen

 

Een verhoging van de schoorsteen blijkt niet haalbaar. Er zijn onvoldoende argumenten voor en het ontbreekt aan draagvlak. De continue dioxinemetingen hebben wel een vervolg gekregen tot augustus van dit jaar. Of ze daarna nog doorgaan, moet nog besloten worden. De metingen van zoutzuur en het luchtkwaliteitsonderzoek zijn op dit moment bezig. Tussentijdse resultaten laten zien dat de luchtkwaliteit in Harlingen goed is.

Een ander punt van aandacht waren de communicatie bij incidenten en het toezicht en de handhaving. Met een nieuw communicatieprotocol verwacht de werkgroep dat de communicatie voortaan beter zal verlopen, zowel onderling als naar de bevolking van Harlingen en omgeving. Over het toezicht en de handhaving concludeerde de Inspectie voor Leefomgeving en Transport eerder al dat die in orde zijn.

 

Onderzoek verbetervoorstellen

De technische verbeteringen aan de REC zijn bijna klaar. De opstartleiding is buiten gebruik gesteld, er is een alarmering voor actief kooldosering aangebracht en de besturing van de ID-fan – een grote ventilator – is aangepast waardoor de kans op uitvallen sterk verkleind is. Eerder was ook de stofmeting al uitgebreid. Tijdens de onderhoudsstop zijn verder voorzieningen aangebracht om de installatie beter te kunnen reinigen.

Het onderzoek naar de toepassing van reststoffencirculatie, waarbij reststoffen van de rookgasreiniging opnieuw worden gebruikt, is nog bezig. Daarover verwacht de werkgroep in de loop van het jaar meer duidelijkheid. Een laatste punt betreft de verificatie van de polynoom, een rekenformule om de verbrandingstemperaturen te bepalen. Die verificatiemeting voert het bureau TüV Rheinland uit in week 25 (19-23 juni).

 

Afronding

De werkgroep constateert dat nagenoeg alle verbeteracties zijn gerealiseerd of in gang zijn gezet. Daarmee beschouwt ze het traject als afgerond. Uiteraard ronden de partijen de laatste lopende punten nog af.

 

Naast het verbetertraject lopen nog de MER-evaluatie en het luchtkwaliteitsonderzoek. De MER-evaluatie wordt nog voor de zomer afgerond, het luchtkwaliteitsonderzoek later dit jaar.

 

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente

Meer nieuws

Pre order now: Scuderia Ferrari Collectie van Ray-Ban

01-06-2017

HARLINGEN - PRE ORDER NOW! De speciale collectie Ray-Ban zonnebrillen van de Scuderia Ferrari Collectie.

Zeerobben komt met “testtoernooi”

01-06-2017

HARLINGEN – Zeerobben de voetbalclub in Harlingen die constant in beweging is en zoekt naar nieuwe uitdagingen voor de jeugd maar ook probeert snel in te spelen op veranderingen die er komen gaan binnen de voetballerij.

Rectificatie scheepvaartbericht 02-03-2017 Zuidoostersingel

01-06-2017

HARLINGEN - Zuidoostersingel, geen bediening.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen Dio Jurien Dio Jurien Plus Lunenborg Plus Lunenborg Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hema Harlingen Hema Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events ForHim Menswear ForHim Menswear Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Almamater Almamater VVV Harlingen VVV Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe VVV Harlingen VVV Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"