Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Weer storing bij REC Harlingen

11-09-2016

HARLINGEN - Zaterdagochtend 10 september is er tussen 03.32 en 05.54 een storing geweest in de installatie van de REC.

Weer storing bij REC Harlingen Foto: Anna Zuidema.

Door het tijdelijk uitvallen van de ID-fan is het reguliere proces van verbranding bij de REC stopgezet en is er direct (03.32 uur) gestart met het afstoken van de installatie. Tijdens het proces van afstoken, waarbij met behulp van gasbranders de temperatuur geleidelijk wordt teruggebracht, is het doekenfilter wel in bedrijf gebleven ter voorkoming van het vrijkomen van stof uit de rookgassen.

 

Om 05.54 uur is de ID-fan weer in werking gesteld en zijn alle onderdelen van de rookgasreiniging weer geleidelijk in bedrijf gesteld. De volledige inbedrijfstelling naar regulier bedrijf – waarbij overgeschakeld is naar gasverbranding – is om 07.40 uur afgerond. In het tijdsbestek van de inbedrijfstelling (tussen 05.54 en 07.40 uur) is ca. dertig minuten een rookpluim zichtbaar geweest. Op dit moment wordt geen afval verbrand in de REC, tot dat duidelijk is wat de oorzaak van de storing is geweest. 

 

De luchtemissies van de REC in de periode van 03.32 tot 07.40 uur zijn verhoogd geweest. Het bevoegd gezag (Provincie/FUMO) zal een nadere analyse uitvoeren en de exacte emissiewaarden bekend maken zodra die zijn vastgesteld.

 

In de nacht van zaterdag op zondag is de technische storing opgelost (draadbreuk van een temperatuursensor in de besturing van de ID-fan) en is begonnen met het opstarten van de installatie. De verwachting is dat de installatie zondagavond weer in bedrijf zal zijn.

Algemeen Gemeente Natuur & Milieu Regio

Meer nieuws

Overtuigende overwinning Zeerobben

11-09-2016

HARLINGEN - In de tweede confrontatie van deze competitie in de 2e klasse I boekt de thuisclub een verdiende, ruime zege op de debutant Tonego uit Luttelgeest.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot ForHim Menswear ForHim Menswear HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hema Harlingen Hema Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Almamater Almamater Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam VVV Harlingen VVV Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hema Harlingen Hema Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen ForHim Menswear ForHim Menswear