CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Wedstrijdverslagen en uitslagen HMHC Dames 1 en Meiden A1

20-11-2017

HARLINGEN - Dames 1 zet ijzersterke pot neer tegen ongeslagen koploper

Wedstrijdverslagen en uitslagen HMHC Dames 1 en Meiden A1 Dames 1: Een sprong in de lucht door Monica Schaafsma's harde bal.

Afgelopen zondag vertrokken de Harlinger dames naar Dronten, waar ze een wedstrijd speelden tegen koploper Flevoland. Flevoland heeft nog geen één keer verloren in deze competitie, maar Harlingen was vol vertrouwen. Dit bleek ook gedurende de wedstrijd.

 

Flevoland zette zulke hoge druk, dat er gaten ontstonden. Hierdoor kon de achterhoede harde klappen naar voren geven of door middel van een beweging zelf oplopen. In het begin moest de voorhoede van Harlingen hier even aan wennen, maar gedurende de wedstrijd werd Harlingen steeds gevaarlijker. De achterhoede was ijzersterk en werd in de verdediging goed geholpen door het middenveld. Flevoland had mooie acties, maar door de sterke verdediging resulteerde dit nergens in. Manon van der Meer stond sterk te spelen achterin en wist via de zijlijn vaak een mooie bal af te leveren, waar Pien van Smeerdijk vocht voor elke bal. Pien maakte mooie snelle acties, waardoor Harlingen ook gevaarlijk kon worden.

 

Toch was het na een tijd toch Flevoland die door middel van een strafcorner in de lange hoek van het doel schoot. Vlak voor rust kregen zij nog een strafbal, die ze op het nippertje benutten. Toch lieten de dames van Harlingen hun kopjes niet hangen en zetten een nog sterkere tweede helft neer. Meer gevaar en ook drie strafcorners aan de kant van Harlingen. Jente Bijlsma wist zich met mooie bewegingen vaak de cirkel in te manoeuvreren. Harlingen liet zich niet kennen en vocht door. Flevoland scoorde helaas nog een keer, maar Harlingen kijkt terug op een ijzersterke wedstrijd tegen de koploper. De uitslag is ietwat geflatteerd, dus Harlingen kijkt uit Flevoland na de winterstop nog eens te treffen.

 

Aankomende zondag speelt Dames 1 haar laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Dash. Dit doen zij op de SUPER SUNDAY thuis om 12.45 uur. Voor de tijd spelen de veteranen om 11.00 uur tegen Roden. Na afloop is er erwtensoep met wat lekkernijen en een hoop gezelligheid.

 

Herfstkampioen Meiden A1 pakt eerste punt in reguliere competitie

Afgelopen zaterdag speelden de Harlinger Meiden A1 hun derde competitiewedstrijd in de eerste klasse uit tegen Lemmer Meiden A1. Na het kampioenschap in de voorcompetitie promoveerden de meiden naar de eerste klasse: een niveau hoger en dat is wennen. Na twee wedstrijden verloren te hebben, werd uitgekeken naar de wedstrijd in Lemmer.

 

 

Na een korte warming up startten de 11 meiden van Harlingen vol goede moed aan de wedstrijd. Direct aan het begin van de wedstijd werd, na balverlies op de helft van Lemmer in de tegenaanval die daarop volgde, een shoot gemaakt in de cirkel: strafcorner tegen. In de rebound werd het 1-0 voor de thuisspelende ploeg. Gedisciplineerd ging Harlingen op zoek naar de gelijkmaker. Regelmatig doken de spitsen Noor, Maud en Giulia op bij de goal van Lemmer, echter zonder resultaat. In een van de aanvallen werd onze rechtshalf geblesseerd en moest Harlingen de resterende 15 minuten van de eerste helft gedwongen met 10 spelers verder spelen.

 

De tweede helft startten we gelukkig weer met 11 speelsters. Na negen minuten was het Eva die als opkomende verdediger de bal onderschepte waarna Annemijn, vergezeld van Giulia, over rechts de cirkel in ging. De eerste voorzet werd gemist maar in de tweede poging scoorde Noor de gelijkmaker: 1-1.

Daarna bleef Harlingen aanvallend hockeyen, maar helaas zag Lemmer vijf minuten later kans om weer te scoren: 2-1. Tijd om teleurgesteld te zijn namen de meiden niet: er werd direct weer de aanval gekozen en in het kwartier dat volgde, kreeg Harlingen maar liefst vier strafcorners op rij. Helaas zonder resultaat.

 

Twee minuten voor tijd werd de inzet beloond: Julia onderschept de bal vlak achter de middellijn en brengt deze tot aan de 23-meterlijn waarna, mede dankzij onze midden mid Maura, uiteindelijk Annemijn de 2-2 binnenschiet.

 

Uiteindelijk een mooi resultaat na 70 minuten lekker hockeyen. Aanstaande zaterdag ontvangen we de nummer twee van de competitie: Westerkwartier.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De feestdagen staan weer voor de deur!

20-11-2017

HARLINGEN - Dat betekent dat de schoentjes weer gezet worden en er suprise creaties gemaakt worden.

Fc Harlingen verliest van de spits van Groninger Boys

20-11-2017

HARLINGEN - Afgelopen zondag middag kreeg de fc Harlingen de koploper in de derde klasse A van het zondag voetbal op bezoek.

Eén keer goud en twee keer zilver voor V&K-Stenen Man turnsters

20-11-2017

HARLINGEN - De eerste turncompetitie dames eerste en tweede divisie afgelopen zaterdag heeft voor V&K-Stenen Man een mooi resultaat opgeleverd.

Reacties

Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Haarmode Cats Haarmode Cats Hema Harlingen Hema Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns ForHim Menswear ForHim Menswear VVV Harlingen VVV Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen De Lichtboei De Lichtboei Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Almamater Almamater Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
De Lichtboei De Lichtboei Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hema Harlingen Hema Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Dio Jurien Dio Jurien Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Almamater Almamater Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE