CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Waarom Groen Links niet naar de besloten vergadering op 27 november gaat

28-11-2017

HARLINGEN - Tijdens de Raadscommissievergadering op 13 september zijn de brieven van Spaansen Holding BV. onder punt 15A door dhr. Wildeboer van de WadnPartij geagendeerd.

Door: Wim Kroon.

 

Hierover konden vragen gesteld worden. GroenLinks kwam tot de conclusie dat het college moest worden opgedragen om in gesprek te gaan met Spaansen om deze zaak in de minne op te lossen, (we hebben al van dit soort zaken genoeg in Harlingen). Dit door te bespreken met Spaansen om de nabetaling te doen, immers gedane zaken nemen geen keer, en in samenwerking met Spaansen oplossingen te zoeken hoe dit juridisch en wettelijk mogelijk is. Hierop heb ik een motie geschreven van deze strekking.

 

Op 15 september heb ik mijn voorgenomen motie besproken met diverse partijen tijdens ons gemeentelijke uitje op de Regina Andrea. Tot mijn verbazing las ik een mail, verzonden door de VVD tijdens dit uitje rondgestuurd was. Met een voorstel eerst als raad deze kwestie te bespreken met Spaansen. Mijn voorstel direct een opdracht te geven aan het college ging volgens hen veel te ver!

 

Maar omdat ik toch geen meerderheid zou krijgen had ik besloten om mee te gaan in gesprek met Spaansen. Uit dit gesprek kwam het voorstel om in een geheime vergadering een en ander te bespreken met het college, met als doel: het college opdracht te geven om met Spaansen tot een oplossing te komen middels een minnelijke schikking (nabetaling van de afgesproken 2 miljoen) en gezamenlijk te onderzoeken waar het mogelijk is tot een oplossing te komen.

 

Ik heb bij uitzondering en onder protest ingestemd met geheimhouding, daar ik in dit geval een oplossing belangrijker vond. De geheime vergadering werd gepland op 27 – 11.

 

Nu wil het geval dat terwijl deze vergadering was afgesproken op 27-11, op 17 oktober het college een brief heeft gestuurd naar Spaansen (terwijl de datum voor de geheime vergadering al lang bekend was) een brief heeft gestuurd waarin zij stellen dat een minnelijke regeling niet reëel is te achten. En dus de deur dicht slaan.

 

Nu heeft Spaansen inmiddels een openbare brief gestuurd naar het college en de raad, met daarin de vraag om nog steeds tot een minnelijke schikking te komen, en het college uitnodigt voor een gesprek. Dus is het niet nodig dit in het geheim te bespreken. De raad moet het college de opdracht geven, samen met een professionele goede mediater, een minnelijk gesprek met Spaansen aan te gaan. Dit kan eenvoudig middels een motie!

 

In onze ogen heeft deze geheime vergadering dan ook geen enkele zin meer! En kunnen de partijen welke hun verbazing uitspraken, tijdens de algemene beschouwingen, over het mede agenderen van een geheime vergadering, ook weer tevreden zijn. Ik heb afgezegd.

 

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Jeugdjournaal Zeerobben

28-11-2017

HARLINGEN - Ondanks de hevige regenval vorige week konden toch nagenoeg alle teams weer het veld op.

Schoencadeautjes met korting!

28-11-2017

HARLINGEN - Sinterklaas cadeautjes scoren lastig?

Stichting Kunstuitleen HA-15: Kunstwerk van de Maand december 2017

28-11-2017

HARLINGEN - Peter Verzendaal kiest een foto van Marja Driessens-Diessel, getiteld “Valencia Three Ladies”, als kunstwerk van de maand december 2017.

Reacties

Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Ons Food&Wine Ons Food&Wine Visie Events Visie Events Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Lichtboei De Lichtboei Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Fotografie Dorus Fotografie Dorus Dio Jurien Dio Jurien Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant
Karsten Wonen Karsten Wonen VVV Harlingen VVV Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Vogelaar Audio Vogelaar Audio Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Ons Food&Wine Ons Food&Wine Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Almamater Almamater Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn