Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Waarom Groen Links niet naar de besloten vergadering op 27 november gaat

28-11-2017

HARLINGEN - Tijdens de Raadscommissievergadering op 13 september zijn de brieven van Spaansen Holding BV. onder punt 15A door dhr. Wildeboer van de WadnPartij geagendeerd.

Door: Wim Kroon.

 

Hierover konden vragen gesteld worden. GroenLinks kwam tot de conclusie dat het college moest worden opgedragen om in gesprek te gaan met Spaansen om deze zaak in de minne op te lossen, (we hebben al van dit soort zaken genoeg in Harlingen). Dit door te bespreken met Spaansen om de nabetaling te doen, immers gedane zaken nemen geen keer, en in samenwerking met Spaansen oplossingen te zoeken hoe dit juridisch en wettelijk mogelijk is. Hierop heb ik een motie geschreven van deze strekking.

 

Op 15 september heb ik mijn voorgenomen motie besproken met diverse partijen tijdens ons gemeentelijke uitje op de Regina Andrea. Tot mijn verbazing las ik een mail, verzonden door de VVD tijdens dit uitje rondgestuurd was. Met een voorstel eerst als raad deze kwestie te bespreken met Spaansen. Mijn voorstel direct een opdracht te geven aan het college ging volgens hen veel te ver!

 

Maar omdat ik toch geen meerderheid zou krijgen had ik besloten om mee te gaan in gesprek met Spaansen. Uit dit gesprek kwam het voorstel om in een geheime vergadering een en ander te bespreken met het college, met als doel: het college opdracht te geven om met Spaansen tot een oplossing te komen middels een minnelijke schikking (nabetaling van de afgesproken 2 miljoen) en gezamenlijk te onderzoeken waar het mogelijk is tot een oplossing te komen.

 

Ik heb bij uitzondering en onder protest ingestemd met geheimhouding, daar ik in dit geval een oplossing belangrijker vond. De geheime vergadering werd gepland op 27 – 11.

 

Nu wil het geval dat terwijl deze vergadering was afgesproken op 27-11, op 17 oktober het college een brief heeft gestuurd naar Spaansen (terwijl de datum voor de geheime vergadering al lang bekend was) een brief heeft gestuurd waarin zij stellen dat een minnelijke regeling niet reëel is te achten. En dus de deur dicht slaan.

 

Nu heeft Spaansen inmiddels een openbare brief gestuurd naar het college en de raad, met daarin de vraag om nog steeds tot een minnelijke schikking te komen, en het college uitnodigt voor een gesprek. Dus is het niet nodig dit in het geheim te bespreken. De raad moet het college de opdracht geven, samen met een professionele goede mediater, een minnelijk gesprek met Spaansen aan te gaan. Dit kan eenvoudig middels een motie!

 

In onze ogen heeft deze geheime vergadering dan ook geen enkele zin meer! En kunnen de partijen welke hun verbazing uitspraken, tijdens de algemene beschouwingen, over het mede agenderen van een geheime vergadering, ook weer tevreden zijn. Ik heb afgezegd.

 

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Jeugdjournaal Zeerobben

28-11-2017

HARLINGEN - Ondanks de hevige regenval vorige week konden toch nagenoeg alle teams weer het veld op.

Schoencadeautjes met korting!

28-11-2017

HARLINGEN - Sinterklaas cadeautjes scoren lastig?

Stichting Kunstuitleen HA-15: Kunstwerk van de Maand december 2017

28-11-2017

HARLINGEN - Peter Verzendaal kiest een foto van Marja Driessens-Diessel, getiteld “Valencia Three Ladies”, als kunstwerk van de maand december 2017.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Vogelaar Audio Vogelaar Audio Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Almamater Almamater Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Hema Harlingen Hema Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Ons Food&Wine Ons Food&Wine Dio Jurien Dio Jurien Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen De Lichtboei De Lichtboei ForHim Menswear ForHim Menswear Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier de Groot Atelier de Groot Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt
Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Dio Jurien Dio Jurien Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe