Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

VVH teams beleven bijna perfect weekend

20-03-2017

HARLINGEN - Op de donderdag, vrijdag en zaterdag kwamen zeven teams van VVH in actie.

Het werd een uitstekend weekend, waarin slechts één wedstrijd verloren ging.

 

Op de donderdavond kwam dames 2 in actie in eigen Waddenhal en deed dit uitstekend. Top en Twel werd na een moeizame eerste set, toch zonder setwinst naar huis gestuurd. In set twee, drie en vier waren de Harlingers beter waardoor de dames goede zaken doen voor de topplekken in hun klasse.

 

Op de vrijdagavond vertrokken twee teams richting Akkrum: dames 1 en de meisjes C 1. De meisjes C waren na een uur klaar en wisten een strakke 0-3 overwinning te boeken. Helaas stuitte dames 1 op meer tegenstand, want het ervaren team van AVC dames 2 pakte een winst 3-1 winst. Na een zwakke eerste set, herpakten de Harlinger dames zich perfect door met ruim verschil de tweede set te winnen (13-25). Set drie en vier waren, door een gebrek aan serve- en aanvalsdruk, voor de thuisploeg.

 

In Workum mocht de meisjes A1 van Harlingen net als een week eerder aantreden tegen SVW. Dit team stond tot een week geleden eerste, maar doordat VVH 4-0 won namen ze deze eerste plek over.  Deze vrijdag waren ruim 100 supporters (waarvan ook een behoorlijk aantal Harlingers) getuige van een zeer spannende wedstrijd. SVW kwam stukken sterker voor de dag en iedere set was het tot het einde spannend. Het verschil in Harlinger voordeel kwam uiteindelijk door meer servedruk en de harde klappen van Iris Hooghiemster en Anniek Punt op de buitenaanval. Hierdoor ging de wedstrijd met 1-3 wederom naar VVH!

 

Alle wedstrijden van VVH op de zaterdag vonden plaats in Leeuwarden tegen teams van VC 058. Het eerste Harlinger team om in de actie te komen was de meisjes A2. De meisjes kwamen goed uit de startblokken en wonnen set één en twee, maar halverwege set drie happerde hun spel en moest worden toegestaan dat VC 058 toch een puntje pakte. 1-2 winst dus voor VVH A2.

 

Het volgende team dat mocht spelen, was de C mix van Harlingen. Van een spannende wedstrijd was eigenlijk nooit sprake, want met name door veel Harlinger servedruk, had de thuisploeg geen schijn van kans. Binnen een uur was de wedstrijd gespeeld en kon VVH vijf punten toevoegen aan het seizoenstotaal. VC 058 kwam in de vier sets tot slechts 5, 16, 10 en 21 punten.

 

Hierna moest de meisjes A1 voor hun tweede wedstrijd van het weekend het veld betreden. Gelukkig voor de Harlinger meiden, was het team van VC 058 een stuk minder sterk dan de opponent van vrijdag want het spel werd nooit overtuigend. De servedruk van Harlingers maakte echter het verschil en zorgde ervoor dat alle punten weer mee naar Harlingen gingen.  Door afwezigheid van Anniek Punt deed Babette van Palmhoven van de C mix als versterking mee. In drie van de vier sets kwam ze binnen de lijnen en deed het zeer netjes voor dit hogere, snellere niveau.

 

Om het VVH-volleybalweekend af te sluiten, kwam heren 2 in actie tegen VC 058 heren 3. Beide teams stonden voorafgaande de wedstrijd gedeeld eerste dus er stond veel op het spel. Het werd voor het publiek een zeer wisselvallig schouwspel, waarin beide teams bij vlagen het spel wisten te maken. Vooral via de buitenspelers van beide teams werden de punten gescoord. VVH was in de eindfases van de sets echter iedere keer de sterkere en gooide dan nét dat beetje extra passie in de strijd om de winst te pakken. Zo gingen de eerste drie sets naar de Harlingers. Set vier werd vervolgens een ware thriller  waarin beide teams elkaar tot het einde in evenwicht hielden. Via de makkelijk scorende Klaas Leijenaar en de sterk blokkerende Alle Taco Schat en Eldert Nieveen was het echter VVH die met 24-26 ook de winst in de vierde set pakte.

 

Al met al was het dus een uitstekend volleybalweekend voor de club uit de mooie stad aan het Wad. 25 sets werden gewonnen, 5 sets verloren en titelkandidaten heren 2 en de meisjes A1 deden uitstekende zaken.

 

Komend weekend staat er weer een thuisdag op het programma voor de VVH teams. Om 15.00 uur beginnen de eerste wedstrijden van de dag en om 19.00 uur begint de tweede divisiewedstrijd tussen het eerste herenteam van VVH en Veracles.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De Meiden van Zeerobben

20-03-2017

HARLINGEN – En weer was het zaterdag.

Flipper is gezonken

20-03-2017

HARLINGEN - Gezonken boot Franekertrekvaart.

Harlingen boekt zwaarbevochten overwinning

20-03-2017

JUBBEGA - Voor fc Harlingen stond zondag de vierde achtereenvolgende uitwedstrijd op het programma.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hema Harlingen Hema Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Ons Food&Wine Ons Food&Wine Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus ForHim Menswear ForHim Menswear Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje
Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Vogelaar Audio Vogelaar Audio BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg