CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

VVH meisjes A pakken koppositie in de eerste klasse

13-03-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stond voor de A1 van VVH de thuiswedstrijd tegen SVW uit Workum op het programma.

Dit team stond op de eerste plek met 16 wedstrijd en 70 punten, terwijl de Harlinger ploeg de tweede plek had met 16 wedstrijden en 69 punten stond. Dat het voor beide teams een belangrijke pot bleek wel aan de opkomst op de tribune. Behalve een grote aantal supporters voor de Harlingers, waren ook uit Workum vele enthousiaste supporters aanwezig.

 

De eerste set begon voor VVH uitstekend. Via de servedruk van Yvette, attent blokkeren en verdedigen, moest de coach van Workum op 8-3 al z’n eerste time-out nemen. Deze time-out had het gewenste effect, want de bezoekers kwamen, door eveneens voornamelijk veel servedruk terug en het werd een gelijkopgaande strijd. Je kon merken dat beide teams het spannend vonden want er ging veel onnodig fout, maar richting het einde van de set was VVH toch ietsje daadkrachtiger. Via de aanvallen Iris en Merle ging de set met 25-19 naar Harlingen.

 

Workum kwam na een 3-0 achterstand beter in de wedstrijd. De passing bij SVW begon te lopen en hierdoor wisten ze hun sterke midaanvalsters goed te benutten. VVH daarentegen kwam vooral tot scoren via de buitenkant. Zo scoorden Nelly en Merle vrij gemakkelijk een aantal punten. Halverwege de set wist VVH een gaatje te slaan door de servedruk van Anniek en Yvette en op vechtlust was het VVH die weer de winst over de streep trok.

 

 

Een 2-0 voorsprong dus voor de Harlingers, die het enthousiasme er goed in hadden zitten. Op de tribune was het inmiddels al stukken stiller geworden bij de bezoekers, want de dames van SVW hadden het lastig om het spel eens te maken. In de derde set werd dit niet anders. Wederom was het VVH die in alle opzichten iets beter was. Prikballen scoorden in het veld bij VVH minder vaak dan andersom, in de aanval waren de Harlingers effectiever en de passlijn met Anniek, Iris, Leanne en Merle was wat stabieler. Tel daar de servepuntjes van Alien en Marieke en later ook Iris bij op en het was duidelijk dat VVH weer de setwinst ging pakken. SVW knokte aan het einde nog voor elk punt, maar VVH pakte de winst in de set (25-22) en daarmee de wedstrijd.

 

Nu de bonusset nog. Coach Reinier gaf nog mee dat de dames er vol voor moesten gegaan, want wat zouden ze zichzelf een goede dienst bewijzen als ze ook deze set pakten. Dit ging niet eenvoudig aan het begin, want VVH maakte veel onnodige fouten. Voordeel voor VVH was echter dat de coach van de bezoekers hun beste speelster (nummer 8) van de midaanval afgehaald, waardoor de aanvalsdruk op mid minder werd. Hierdoor konden de dames van VVH zich op de blokkering aan de buitenkant konden richten, met enkele mooie blokpunten tot gevolg. Wederom waren het vervolgens de klappen van Iris en Merle en de handige aanvallen van Anniek die VVH het voordeel gaven. Met 25-20 werd zo gezorgd dat alle punten in Harlingen bleven! En geweldige prestatie.

 

Een wedstrijd met veel sfeer op de tribunemdie door VVH op prachtige wijze werd gewonnen. Op de ranglijst gaat Harlingen nu aan kop met vier punten verschil. Aanstaande vrijdag staan beide ploegen weer tegenover elkaar. Om 19.15 uur begint de wedstrijd dan in Workum.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Kamerlid Aukje de Vries op bezoek bij KNRM Harlingen

13-03-2017

HARLINGEN - Vrijdag 10 maart heeft Aukje de Vries, sinds 2012 lid van de Tweede Kamer voor de VVD, een bezoek gebracht aan de KNRM in Harlingen.

Harlinger Volkstoneel speelt Vreemde Veugels

13-03-2017

HARLINGEN – Het Harlinger Volkstoneel speelt op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart het blijspel Vreemde Veugels in Stadsschouwburg Trebol.

NLdoet was een groot succes in Harlingen

13-03-2017

HARLINGEN - NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en heeft als doel om de vrijwillige inzet in de spotlights te zetten.

Reacties

De Lichtboei De Lichtboei Dio Jurien Dio Jurien Vogelaar Audio Vogelaar Audio Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hema Harlingen Hema Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Almamater Almamater Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hema Harlingen Hema Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Fotografie Dorus Fotografie Dorus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen