Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

VVH meisjes A pakken koppositie in de eerste klasse

13-03-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stond voor de A1 van VVH de thuiswedstrijd tegen SVW uit Workum op het programma.

Dit team stond op de eerste plek met 16 wedstrijd en 70 punten, terwijl de Harlinger ploeg de tweede plek had met 16 wedstrijden en 69 punten stond. Dat het voor beide teams een belangrijke pot bleek wel aan de opkomst op de tribune. Behalve een grote aantal supporters voor de Harlingers, waren ook uit Workum vele enthousiaste supporters aanwezig.

 

De eerste set begon voor VVH uitstekend. Via de servedruk van Yvette, attent blokkeren en verdedigen, moest de coach van Workum op 8-3 al z’n eerste time-out nemen. Deze time-out had het gewenste effect, want de bezoekers kwamen, door eveneens voornamelijk veel servedruk terug en het werd een gelijkopgaande strijd. Je kon merken dat beide teams het spannend vonden want er ging veel onnodig fout, maar richting het einde van de set was VVH toch ietsje daadkrachtiger. Via de aanvallen Iris en Merle ging de set met 25-19 naar Harlingen.

 

Workum kwam na een 3-0 achterstand beter in de wedstrijd. De passing bij SVW begon te lopen en hierdoor wisten ze hun sterke midaanvalsters goed te benutten. VVH daarentegen kwam vooral tot scoren via de buitenkant. Zo scoorden Nelly en Merle vrij gemakkelijk een aantal punten. Halverwege de set wist VVH een gaatje te slaan door de servedruk van Anniek en Yvette en op vechtlust was het VVH die weer de winst over de streep trok.

 

 

Een 2-0 voorsprong dus voor de Harlingers, die het enthousiasme er goed in hadden zitten. Op de tribune was het inmiddels al stukken stiller geworden bij de bezoekers, want de dames van SVW hadden het lastig om het spel eens te maken. In de derde set werd dit niet anders. Wederom was het VVH die in alle opzichten iets beter was. Prikballen scoorden in het veld bij VVH minder vaak dan andersom, in de aanval waren de Harlingers effectiever en de passlijn met Anniek, Iris, Leanne en Merle was wat stabieler. Tel daar de servepuntjes van Alien en Marieke en later ook Iris bij op en het was duidelijk dat VVH weer de setwinst ging pakken. SVW knokte aan het einde nog voor elk punt, maar VVH pakte de winst in de set (25-22) en daarmee de wedstrijd.

 

Nu de bonusset nog. Coach Reinier gaf nog mee dat de dames er vol voor moesten gegaan, want wat zouden ze zichzelf een goede dienst bewijzen als ze ook deze set pakten. Dit ging niet eenvoudig aan het begin, want VVH maakte veel onnodige fouten. Voordeel voor VVH was echter dat de coach van de bezoekers hun beste speelster (nummer 8) van de midaanval afgehaald, waardoor de aanvalsdruk op mid minder werd. Hierdoor konden de dames van VVH zich op de blokkering aan de buitenkant konden richten, met enkele mooie blokpunten tot gevolg. Wederom waren het vervolgens de klappen van Iris en Merle en de handige aanvallen van Anniek die VVH het voordeel gaven. Met 25-20 werd zo gezorgd dat alle punten in Harlingen bleven! En geweldige prestatie.

 

Een wedstrijd met veel sfeer op de tribunemdie door VVH op prachtige wijze werd gewonnen. Op de ranglijst gaat Harlingen nu aan kop met vier punten verschil. Aanstaande vrijdag staan beide ploegen weer tegenover elkaar. Om 19.15 uur begint de wedstrijd dan in Workum.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Kamerlid Aukje de Vries op bezoek bij KNRM Harlingen

13-03-2017

HARLINGEN - Vrijdag 10 maart heeft Aukje de Vries, sinds 2012 lid van de Tweede Kamer voor de VVD, een bezoek gebracht aan de KNRM in Harlingen.

Harlinger Volkstoneel speelt Vreemde Veugels

13-03-2017

HARLINGEN – Het Harlinger Volkstoneel speelt op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart het blijspel Vreemde Veugels in Stadsschouwburg Trebol.

NLdoet was een groot succes in Harlingen

13-03-2017

HARLINGEN - NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en heeft als doel om de vrijwillige inzet in de spotlights te zetten.

Reacties

Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Dio Jurien Dio Jurien Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zensa Moda Zensa Moda Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Almamater Almamater Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hema Harlingen Hema Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine ForHim Menswear ForHim Menswear Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Visie Events Visie Events Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Vogelaar Audio Vogelaar Audio Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Almamater Almamater Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier de Groot Atelier de Groot Dio Jurien Dio Jurien