CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

VVH-jongens gaan competitie in

11-01-2018

HARLINGEN - Aankomende zaterdag gaat voor het eerst in jaren een jongensteam van Volleybal Vereniging Harlingen de competitie in.

Op zich is het voor VVH niet bijzonder dat jongens competitie spelen, maar het is wel uniek in Friesland dat er een team de competitie in gaat wat alleen maar uit jongens bestaat. Meindert Paul Kwast verteld dat alleen vc Sneek en AVC uit Akkrum teams hebben die volledig uit jongens bestaan. “Het herenvolleybal is niet populair, de resultaten van de teams uit de Nederlandse eredivisie maar ook die van het Nederlands team vallen tegen en volleybal daarnaast weinig te zien op televisie. Dat zie je ook terug in hoeveelheid jongens zich aanmelden bij een volleybalvereniging. Toch is volleybal een ontzettend mooie sport en dat willen we bij iedereen bekend gaan maken “.

 

Meindert Paul is drie seizoenen geleden samen met Ilonka Volkers en Femia Hoekstra gestart met het geven van smashbalclinics op de basisscholen in Harlingen. “Dit hebben we gedaan omdat jongens te weinig uitdaging hadden in het huidige volleybal. Door smashbal wilden we jongens kennis laten maken met het leukste onderdeel van volleybal, namelijk het smashen. Dit blijkt nu het gewenste effect te hebben. Je ziet dat het smashbal langzaam bekend begint te worden bij de basisschoolkinderen en daarvoor doen we het. We willen met zijn allen ervoor zorgen dat we het herenvolleybal in Harlingen in stand kunnen houden”.

 

Aan het begin van het seizoen waren er 4 aanmeldingen van jongens op de oproep van Meindert Paul voor het smashbal. De jongens die zich hadden aangemeld zijn 7,8 en 9 jaar oud. Na enkele weken getraind te hebben met Meindert Paul wilden ze meer dan alleen trainen. Echter is er op dit moment nog geen smashbalcompetitie opgericht. Toch gaan de jongens meedoen aan de zogenaamde Cool Moves Volleybalcompetitie. Het team bestaat uit Hessel Wijbenga, Nykle Kuiken, Jurre Fennema en Jochum Rijpma.  “Het zal voor hun wel even wennen zijn, omdat ze hierbij niet meer mogen smashen, maar daar krijgen ze bij de trainingen genoeg gelegenheid voor. Ik ben heel erg benieuwd hoe zij het zullen gaan doen”.

 

Mocht je interesse hebben om ook te gaan smashballen, dan kun je altijd langskomen. “We trainen elke dinsdag van 16.30-17.45 uur in de Waddenhal in Harlingen. Als er jongens zijn die erachter willen komen of smashbal iets voor hun is dan zijn ze altijd van harte welkom”.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Denk mee over de toekomst van de Westerzeedijk

11-01-2018

HARLINGEN - Het Westerzeedijkgebied moet een aantrekkelijk gebied worden voor bewoners, ondernemers en toeristen/recreanten.

Harlingen tekent nieuw baggercontract met baggerbedrijf De Boer B.V.

11-01-2018

HARLINGEN - De gemeente Harlingen heeft vandaag een nieuw onderhoudsbaggercontract voor de zeehaven getekend met baggerbedrijf De Boer B.V..

Dijkstra & Geelhoed airco service squash competitie

11-01-2018

HARLINGEN - Uitslagen van de vanaf 20-12-2017 gespeelde wedstrijden.

Reacties

Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Atelier de Groot Atelier de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei ForHim Menswear ForHim Menswear Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Dio Jurien Dio Jurien Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Vogelaar Audio Vogelaar Audio IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hema Harlingen Hema Harlingen Almamater Almamater Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats
Haarmode Cats Haarmode Cats Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Almamater Almamater De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hema Harlingen Hema Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Vogelaar Audio Vogelaar Audio Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant