CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

VVH heren 1 zakt door ondergrens in Groningen

09-10-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag speelde het eerste herenteam van VVH Harlingen in Groningen tegen de studenten van Donitas.

Dit team had z’n eerste twee wedstrijden verloren, terwijl VVH beide wedstrijden winnend had afgesloten. De verwachten waren zodoende goed aan Harlinger zijde, maar dit bleek niet terecht.

 

VVH begon vrij redelijk aan de eerste set. Via aanvallen van Reinier Kwast en Marnik Agema werd een voorsprong genomen, maar halverwege de set werd deze marge weer weggegeven aan de thuisploeg. De studenten bleken te beschikken over een goede serve, terwijl Harlingen stond te schutteren in de pass. Donitas wist een voorsprong te pakken (21-18), maar door veerkracht en vechtlust te tonen kwamen de Skûtsjeboys langszij en trokken ze de lijn door om de setwinst te pakken (23-25).

 

In set twee was eigenlijk eenzelfde beeld aanwezig. Aanvallend was het behoorlijk wat VVH liet zien, maar serverend en passend was de thuisploeg beter. Het werd knokken geblazen voor Harlingen, die met het inbrengen van Ewout Schat en Rik Sijtsma wat extra’s probeerden te brengen. Het einde van de set was deze keer echter voor de Groningers, waardoor de set met 25-23 verloren ging.

 

De titel van dit artikel is nog niet écht aan de orde geweest, maar slaat voornamelijk op set drie en vier van de wedstrijd. Geen moment kwam VVH in het stuk voor en de Groninger formatie kreeg alle vrijheid om te doen wat het wou. Serverend leverde Harlingen veel te weinig druk, terwijl ook in de passing fout op fout werd gemaakt. Spelverdelers Ewout Schat en Johannes Bult hadden in deze sets de ondankbare taak om van een slechte pass toch nog iets te maken waaruit aangevallen kon worden. Dit lukte hier en daar nog best aardig, maar ook wanneer de set-up op maat was konden de Harlinger aanvallers er amper iets mee doen. Het regende aanvalsfouten en succesvolle Groninger blokkeringen. De eindstanden van beide sets logen er niet om (25-12 en 25-14) en gaven de krachtsverhoudingen in deze ontmoeting goed weer. Hiermee werd de wedstrijd met 3-1 verloren. Al met al was het een complete off-day die snel vergeten moet worden.

 

Komende zaterdag komt een goede bekende langs in eigen Waddenhal: de nieuwe koploper VC Sneek. langs in de Waddenhal. Voor de Harlingers zal het deze week hard trainen worden om de fouten die afgelopen weekend gemaakt werden te voorkomen of in elk geval te beperken. Omstreeks 19.00 uur zal het eerste fluitsignaal van de wedstrijd klinken.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Samen 1-weekend in Harlingen groot succes!

09-10-2017

HARLINGEN - Met naar schatting ruim 16.000 bezoekers kan het Samen 1-weekend op de nieuwe N31 door Harlingen een groot succes genoemd worden.

Nieuwe bomen aan Oosterparkweg en Johan van Oldenbarneveltstraat

09-10-2017

HARLINGEN - De gemeente Harlingen gaat nieuwe bomen planten aan de Oosterparkweg en Johan van Oldenbarneveltstraat.

Mooi maar nat optreden Hosanna

09-10-2017

HARLINGEN - Natuurlijk deed alles mee van Hosanna, want het was een unieke kans om al musicerend in een bak te marcheren waar over een paar weken het snelverkeer door zal zoeven.

Reacties

Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Almamater Almamater Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Atelier de Groot Atelier de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën ForHim Menswear ForHim Menswear Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Atelier de Groot Atelier de Groot ForHim Menswear ForHim Menswear IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hema Harlingen Hema Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Dio Jurien Dio Jurien Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën