Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

VVH heren 1 wint de strijd om Friesland

10-10-2016

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag kwam in de Harlinger Waddenhal VC Sneek heren 1 op bezoek om met de mannen van Casco Montage / VVH heren 1 de strijd aan te gaan.

De beide teams zijn de enige ploegen in Friesland die op landelijk niveau spelen in de tweede divisie, dus de eer om als “beste ploeg van Friesland” door het leven te gaan was tevens de inzet.

 

Trainer/coach Jan Kamminga koos ervoor om weer met zijn vaste basis van afgelopen weken te beginnen: Johannes Bult op spelverdeling, Marnik Agema en Koen Sikkema op de buitenaanval, Meindert Paul Kwast en Ignarts Bakker op de mid en Reinier Kwast op diagonaal. Hedzer Wiersma was weer de libero, Stefan de Jong, Rik Sijtsma, Ewout Schat en Sjoerd Tekstra begonnen op de bank.

 

Een tot de nok toe gevulde tribune zag VVH in de beginfase van de set het initiatief nemen tegen de Sneker gasten. Via goede services van Meindert Paul en Johannes werden de bezoekers onder druk gezet en voor het net was men er attent bij. Alleen op de harde klappen van de beste speler aan Sneker kant, Klaas Jelmer Hoekstra, hadden de Harlingers geen antwoord. Toch kon ook hij niet voorkomen dat de Harlingers de controle behielden over het spel. Vanuit een uitstekende servepass kon VVH doen wat het wou. Met 25-18 werd de set binnengesleept.

 

De tweede set begon zeer rommelig. Aan Sneker zijde was een onjuiste beginopstelling neergezet en dit zorgde voor veel oponthoud. Om weer een juiste opstelling binnen de lijnen te krijgen, werden een viertal wissels toegepast tussen de punten door. VVH liet zich hier niet door van de wijs brengen en nam direct een 9-3 voorsprong. Met name Marnik kwam goed tot scoren en ook in de blokkering werden vele punten gepakt. Wederom door veel directe punten in de serve te scoren, wist VVH het spel te set domineren. Aan het einde kwam VVH een aantal keren niet in de aanval niet tot scoren waardoor Sneker dichterbij kwam, maar de setwinst werd veiliggesteld (25-21).

 

De derde set gaf Jan zijn mannen mee scherp te blijven, maar dit bleek moeilijker dan gedacht. Sneek was deze set nadrukkelijker aanwezig en wist vaker de Harlinger blokkering te omzeilen in de aanval. VVH werd slordiger in haar spel. Met name de rallypass was onnauwkeurig, waardoor Johannes zijn aanvallers minder vaak voor een eenmansblokkering wist te zetten. Het spel golfde op en neer en bij de bezoekers kon je merken dat ze wisten dat ze deze set konden pakken. Het werd een spannend schouwspel en op 23-24 kreeg Sneek een setpoint te pakken. Via een harde aanval van Marnik werd het weer gelijk en in de rally die hierop volgde was het wederom VVH die hun kans afmaakte. Een aanvalsfout aan Sneker zijde besliste vervolgens de set in Harlinger voordeel (26-24).

 

 

De wedstrijd was gewonnen en dit gegeven zorgde ervoor dat VVH de bonusset slecht en ongeconcentreerd begon (3-8 achterstand). Na een time-out waarin enkele harde woorden vielen, begon VVH weer sterker te spelen. Door veel servedruk kwam men terug en liep zelfs uit (16-14), maar hierna viel de servepass en de aanvalsdruk weg bij de Havenstadbewoners. Stefan de Jong en Rik Sijtsma betraden het veld maar konden ook het tij niet keren. Met 20-25 ging toch een set naar VC Sneek.

 

Het was misschien niet de beste wedstrijd van de Harlingers, maar het vooraf gemaakte strijdplan was goed uitgevoerd en er werd aan de kant van de Skûtsjeboys harder gewerkt  dan aan de kant van Sneek. De overwinning was daardoor niet meer dan terecht. Door de overwinning stijgt de ploeg naar een gedeelde vierde plek op de ranglijst. Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd naar Groningen tegen de studenten van Donitas heren 2 op het programma.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Samen sterk voor Stichting Semmy

10-10-2016

HARLINGEN - fc Harlingen en zmvv Zeerobben slaan de handen in één voor Stichting Semmy.

Al 313.000 passagiers boekten groen bij Doeksen

10-10-2016

HARLINGEN - Zo’n 313.000 passagiers van Harlingen naar Terschelling en Vlieland hebben sinds de samenwerking van Rederij Doeksen met het FairClimateFund hun overtocht klimaatneutraal gemaakt.

Duurzame energie in Midlum

10-10-2016

MIDLUM - Onder de rook van de REC maar ook aan de voet van windmolens, hield het provinciaal bestuur van GroenLinks zaterdag 8 oktober haar ledenvergadering.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant ForHim Menswear ForHim Menswear Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Dio Jurien Dio Jurien Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Almamater Almamater Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje VVV Harlingen VVV Harlingen Visie Events Visie Events Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Almamater Almamater Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie