CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

VVH heren 1 weet overwinning niet over de streep te trekken

13-11-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stond het eerste herenteam van VVH in eigen Waddenhal in het veld om het op te nemen tegen de mannen van CSV Zwolle.

Een oude bekende waartegen al vele mooie, spannende wedstrijden tegen gespeeld waren. Afgelopen zaterdag was dit niet anders.

 

Aan het begin van set één was het VVH die de bovenliggende partij was. Via de aanvallen van Koen Sikkema en Marnik Agema op de buitenkant kwamen de Harlingers gemakkelijk tot scoren. Halverwege de set (16-10 voor Harlingen) kwam een kentering in het spel. CSV begon meer en meer opportunistisch te spelen en wist via goed serveer- en blokkeerwerk terug te komen en door te zetten. Eenmaal boven de twintig was VVH te slordig in de rally’s, waardoor de Zwollenaren met 20-25 de setwinst pakte.

 

In set twee hielden beide teams elkaar in evenwicht totdat Reinier Kwast en vervolgens Koen Sikkema beide een serveserie uit de mouw wisten te schudden. Aan het einde van set werd het nog enigszins spannend, maar VVH behield de controle, waardoor de setwinst naar Harlingen ging (25-22).

 

De winst van de tweede set bleek bevrijdend te werken voor de Harlingers, want in het derde bedrijf begon VVH geweldig. Door goede services van Marnik en vervolgens goed blokkeren en verdedigen liep Harlingen naar een 9-1 voorsprong. Dit was het sein voor de thuisploeg om wissels in te brengen. Rik Sijtsma en Ewout Schat kwamen binnen de lijnen. Na wat opstartproblemen (CSV naderde tot drie punten) begon de trein te lopen en aan het einde van de set was het niveau wat de Skûtsjeboys lieten zien geweldig. Met 25-17 ging de winst deze set naar Harlingen.

 

Helaas wist VVH het goede spel van de derde set in de vierde set niet vast te houden. Aanvallend haperde de Harlinger machine, waardoor de bezoekers een voorsprong voor zichzelf creëerden. Op 7-12 achterstand paste VVH enkele wissels toe, maar het spelbeeld veranderde er niet door. CSV bleef effectiever, terwijl de aanvallen van VVH vaak net buiten de lijnen of in de blokkering eindigden. Zodoende werd het 2-2 in sets.

 

Het verliezen van de vierde set speelde VVH parten in de vijfde set. Het spel oogde hier en daar wat ongemotiveerd en zonder strijdlust. Pas aan het einde van set bracht VVH weer wat het moest doen en kwam het op 14-13 op matchpoint. Een servefout voorkwam dat de Harlingers de overwinning pakten, waarna een zenuwslopend deel van de set aanbrak. Beide ploegen speelden angstig en slordig en de matchpoints wisselden elkaar af, totdat de bezoekers op 17-18 een bal via wisten te scoren en daarmee de wedstrijd binnensleepten.

 

Hier en daar was het niet gek wat de Harlingers lieten zien qua spel, maar er waren wederom fases van sets waarin de ploeg collectief door de ondergrens zakte. Om weer wedstrijden te winnen zullen deze fases eruit moeten of in elk geval verkort moeten worden. Komend weekend is de ploeg vrij, maar de week erop (25 november) mag de ploeg naar Slagharen voor een wedstrijd tegen Side Out.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen meiden en vrouwen

13-11-2017

HARLINGEN - Wist u dat er in de maand november gratis getraind kan worden bij de meiden en vrouwenafdeling?

HMHC nieuws

13-11-2017

HARLINGEN - Verslag en uitslagen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Bezoek van mevr. Marion Haythorne aan Harlingen

13-11-2017

HARLINGEN - Tijdens de Visserijdagen 2017 was mevr. Marion Haythorne op bezoek in Harlingen.

Reacties

Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Atelier de Groot Atelier de Groot Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor ForHim Menswear ForHim Menswear Karsten Wonen Karsten Wonen Dio Jurien Dio Jurien Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Almamater Almamater Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zensa Moda Zensa Moda Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hema Harlingen Hema Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Lichtboei De Lichtboei Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Vogelaar Audio Vogelaar Audio Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn