Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

VVH heren 1 weet overwinning niet over de streep te trekken

13-11-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stond het eerste herenteam van VVH in eigen Waddenhal in het veld om het op te nemen tegen de mannen van CSV Zwolle.

Een oude bekende waartegen al vele mooie, spannende wedstrijden tegen gespeeld waren. Afgelopen zaterdag was dit niet anders.

 

Aan het begin van set één was het VVH die de bovenliggende partij was. Via de aanvallen van Koen Sikkema en Marnik Agema op de buitenkant kwamen de Harlingers gemakkelijk tot scoren. Halverwege de set (16-10 voor Harlingen) kwam een kentering in het spel. CSV begon meer en meer opportunistisch te spelen en wist via goed serveer- en blokkeerwerk terug te komen en door te zetten. Eenmaal boven de twintig was VVH te slordig in de rally’s, waardoor de Zwollenaren met 20-25 de setwinst pakte.

 

In set twee hielden beide teams elkaar in evenwicht totdat Reinier Kwast en vervolgens Koen Sikkema beide een serveserie uit de mouw wisten te schudden. Aan het einde van set werd het nog enigszins spannend, maar VVH behield de controle, waardoor de setwinst naar Harlingen ging (25-22).

 

De winst van de tweede set bleek bevrijdend te werken voor de Harlingers, want in het derde bedrijf begon VVH geweldig. Door goede services van Marnik en vervolgens goed blokkeren en verdedigen liep Harlingen naar een 9-1 voorsprong. Dit was het sein voor de thuisploeg om wissels in te brengen. Rik Sijtsma en Ewout Schat kwamen binnen de lijnen. Na wat opstartproblemen (CSV naderde tot drie punten) begon de trein te lopen en aan het einde van de set was het niveau wat de Skûtsjeboys lieten zien geweldig. Met 25-17 ging de winst deze set naar Harlingen.

 

Helaas wist VVH het goede spel van de derde set in de vierde set niet vast te houden. Aanvallend haperde de Harlinger machine, waardoor de bezoekers een voorsprong voor zichzelf creëerden. Op 7-12 achterstand paste VVH enkele wissels toe, maar het spelbeeld veranderde er niet door. CSV bleef effectiever, terwijl de aanvallen van VVH vaak net buiten de lijnen of in de blokkering eindigden. Zodoende werd het 2-2 in sets.

 

Het verliezen van de vierde set speelde VVH parten in de vijfde set. Het spel oogde hier en daar wat ongemotiveerd en zonder strijdlust. Pas aan het einde van set bracht VVH weer wat het moest doen en kwam het op 14-13 op matchpoint. Een servefout voorkwam dat de Harlingers de overwinning pakten, waarna een zenuwslopend deel van de set aanbrak. Beide ploegen speelden angstig en slordig en de matchpoints wisselden elkaar af, totdat de bezoekers op 17-18 een bal via wisten te scoren en daarmee de wedstrijd binnensleepten.

 

Hier en daar was het niet gek wat de Harlingers lieten zien qua spel, maar er waren wederom fases van sets waarin de ploeg collectief door de ondergrens zakte. Om weer wedstrijden te winnen zullen deze fases eruit moeten of in elk geval verkort moeten worden. Komend weekend is de ploeg vrij, maar de week erop (25 november) mag de ploeg naar Slagharen voor een wedstrijd tegen Side Out.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Wijnliefhebbers opgelet!

13-11-2017

HARLINGEN - Bij Ons Food & Wine hebben ze om de 2 weken een wijn in de aanbieding!

Fc Harlingen meiden en vrouwen

13-11-2017

HARLINGEN - Wist u dat er in de maand november gratis getraind kan worden bij de meiden en vrouwenafdeling?

HMHC nieuws

13-11-2017

HARLINGEN - Verslag en uitslagen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Reacties

Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Vogelaar Audio Vogelaar Audio Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Almamater Almamater Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus ForHim Menswear ForHim Menswear Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Almamater Almamater Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Zensa Moda Zensa Moda Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hubo-Faber Hubo-Faber Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen