Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

VVH heren 1 knokt maar verliest in eigen huis

13-03-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen CSV Zwolle op het programma voor de Harlingers.

Na ruim anderhalf uur strijd, waren het de Zwollenaren die het leeuwendeel van de punten aan hun seizoenstotaal mochten toevoegen.

 

Het was een roerige week geweest voor het Harlinger vlaggenschip. Mede vanwege de teleurstellende resultaten van de laatste maanden, was op dinsdag in onderling overleg besloten om de wegen met trainer/coach Jan Kamminga te laten scheiden. Een nogal dubbel gevoel was hierbij aan de orde voor spelers en trainer. Jan is de trainer waaronder het team meerdere promoties heeft meegemaakt en meermaals is hij bereid gevonden de Harlinger club te helpen wanneer dit nodig was. Dat zijn aanwezigheid bij het team nu zo aan een einde komt is daarom erg jammer.

 

Deze zaterdag nam Reinier Kwast de coaching op zich en hij begon met: Rik Sijtsma, Meindert Paul Kwast, Koen Sikkema, Sjoerd Tekstra, Stefan de Jong en Johannes Bult. Hedzer Wiersma was libero en Ewout Schat, Ignarts Bakker, Marnik Agema en Alle Taco Schat begonnen op de bank. Het spel golfde op en neer. De bezoekers, die duidelijk over meer slagkracht beschikken dan de Skûtsjeboys, wisten ook in de serve meer druk te leggen. VVH moest het hebben van de goede passing in combinatie met snelle aanvallen. Beide teams hadden het overigens aan de stok met de beide scheidsrechters na enkele dubieuze beslissingen; gele en een rode kaart werden gegeven. Dit had echter wel het gewenste effect, want de beide teams begonnen zich weer meer bezig te houden met hun uiteindelijke hobby: het volleyballen. Halverwege de set stond VVH nog voor (15-13), maar op 20-20 kom het weer beide kanten op. Hierna waren het goede services van CSV, in combinatie met wat onnodige fouten van Harlingen, die de setwinst (22-25) voor de Zwollenaren bracht.

 

In set twee en drie was eigenlijk eenzelfde beeld als in set één: de Zwollenaren waren in staat hun surplus aan aanvalskracht uit te buiten doordat VVH te zwak serveerde. Reinier paste meerdere wissels toe en die wissels hadden ook allemaal wel een positieve werking op het spel en in de passing was het bij Harlingers ook goed verzorgd, waardoor Ewout en Johannes de aanvallers goed in stelling konden brengen. Menig side-out werd hierdoor snel gepakt, maar serverend bleef het onder de maat waardoor de thuisploeg nooit de bovenliggende partij was. Hierdoor gingen de beide sets en daarmee de wedstrijd verloren.

 

Voor set vier was het voornemen van VVH om er weer volle bak erin te vliegen en de taken in de blokkering en verdediging goed uit te voeren en ook in de serve werd voor een ander doelwit gekozen. De passing was in deze set uitstekend en dit maakte dat Johannes via Koen en Marnik mooie snelle aanvallen kon spelen, maar ook midaanvallers Stefan en Ignarts lieten zich zien. Na een 19-20 achterstand, werd Rik ingebracht voor de services. Hij wist deze zo lastig in te brengen dat de spelverdeler van CSV niet anders kon dan de bal op buiten te geven. Deze aanvallen waren voor Koen en Ignarts meerdere malen een prooi in de blokkering en door vervolgens ook nog enkele lange rally’s om te zetten in winst, was het VVH die op setpoint kwam. Meindert Paul was het die vervolgens de setwinst binnensloeg.

 

Door de 3-1 nederlaag, was de opbrengst zodoende slechts één puntje. Toch was de stemming na de wedstrijd niet slecht. Er was verloren van een sterke ploeg die een week eerder de inmiddels kampioen bijna op de knieën kreeg. Verder wist VVH bij vlagen ook gewoon een uitstekend niveau te halen. Op zaterdag 25 maart staat de volgende wedstrijd voor heren 1 op het programma. In de Waddenhal komt dan Veracles uit Groningen op bezoek.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Kamerlid Aukje de Vries op bezoek bij KNRM Harlingen

13-03-2017

HARLINGEN - Vrijdag 10 maart heeft Aukje de Vries, sinds 2012 lid van de Tweede Kamer voor de VVD, een bezoek gebracht aan de KNRM in Harlingen.

Harlinger Volkstoneel speelt Vreemde Veugels

13-03-2017

HARLINGEN – Het Harlinger Volkstoneel speelt op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart het blijspel Vreemde Veugels in Stadsschouwburg Trebol.

NLdoet was een groot succes in Harlingen

13-03-2017

HARLINGEN - NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en heeft als doel om de vrijwillige inzet in de spotlights te zetten.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam IJssalon Min12 IJssalon Min12 Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Atelier de Groot Atelier de Groot Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hema Harlingen Hema Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen Almamater Almamater VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier de Groot Atelier de Groot