CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

VVH heren 1 knokt maar verliest in eigen huis

13-03-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen CSV Zwolle op het programma voor de Harlingers.

Na ruim anderhalf uur strijd, waren het de Zwollenaren die het leeuwendeel van de punten aan hun seizoenstotaal mochten toevoegen.

 

Het was een roerige week geweest voor het Harlinger vlaggenschip. Mede vanwege de teleurstellende resultaten van de laatste maanden, was op dinsdag in onderling overleg besloten om de wegen met trainer/coach Jan Kamminga te laten scheiden. Een nogal dubbel gevoel was hierbij aan de orde voor spelers en trainer. Jan is de trainer waaronder het team meerdere promoties heeft meegemaakt en meermaals is hij bereid gevonden de Harlinger club te helpen wanneer dit nodig was. Dat zijn aanwezigheid bij het team nu zo aan een einde komt is daarom erg jammer.

 

Deze zaterdag nam Reinier Kwast de coaching op zich en hij begon met: Rik Sijtsma, Meindert Paul Kwast, Koen Sikkema, Sjoerd Tekstra, Stefan de Jong en Johannes Bult. Hedzer Wiersma was libero en Ewout Schat, Ignarts Bakker, Marnik Agema en Alle Taco Schat begonnen op de bank. Het spel golfde op en neer. De bezoekers, die duidelijk over meer slagkracht beschikken dan de Skûtsjeboys, wisten ook in de serve meer druk te leggen. VVH moest het hebben van de goede passing in combinatie met snelle aanvallen. Beide teams hadden het overigens aan de stok met de beide scheidsrechters na enkele dubieuze beslissingen; gele en een rode kaart werden gegeven. Dit had echter wel het gewenste effect, want de beide teams begonnen zich weer meer bezig te houden met hun uiteindelijke hobby: het volleyballen. Halverwege de set stond VVH nog voor (15-13), maar op 20-20 kom het weer beide kanten op. Hierna waren het goede services van CSV, in combinatie met wat onnodige fouten van Harlingen, die de setwinst (22-25) voor de Zwollenaren bracht.

 

In set twee en drie was eigenlijk eenzelfde beeld als in set één: de Zwollenaren waren in staat hun surplus aan aanvalskracht uit te buiten doordat VVH te zwak serveerde. Reinier paste meerdere wissels toe en die wissels hadden ook allemaal wel een positieve werking op het spel en in de passing was het bij Harlingers ook goed verzorgd, waardoor Ewout en Johannes de aanvallers goed in stelling konden brengen. Menig side-out werd hierdoor snel gepakt, maar serverend bleef het onder de maat waardoor de thuisploeg nooit de bovenliggende partij was. Hierdoor gingen de beide sets en daarmee de wedstrijd verloren.

 

Voor set vier was het voornemen van VVH om er weer volle bak erin te vliegen en de taken in de blokkering en verdediging goed uit te voeren en ook in de serve werd voor een ander doelwit gekozen. De passing was in deze set uitstekend en dit maakte dat Johannes via Koen en Marnik mooie snelle aanvallen kon spelen, maar ook midaanvallers Stefan en Ignarts lieten zich zien. Na een 19-20 achterstand, werd Rik ingebracht voor de services. Hij wist deze zo lastig in te brengen dat de spelverdeler van CSV niet anders kon dan de bal op buiten te geven. Deze aanvallen waren voor Koen en Ignarts meerdere malen een prooi in de blokkering en door vervolgens ook nog enkele lange rally’s om te zetten in winst, was het VVH die op setpoint kwam. Meindert Paul was het die vervolgens de setwinst binnensloeg.

 

Door de 3-1 nederlaag, was de opbrengst zodoende slechts één puntje. Toch was de stemming na de wedstrijd niet slecht. Er was verloren van een sterke ploeg die een week eerder de inmiddels kampioen bijna op de knieën kreeg. Verder wist VVH bij vlagen ook gewoon een uitstekend niveau te halen. Op zaterdag 25 maart staat de volgende wedstrijd voor heren 1 op het programma. In de Waddenhal komt dan Veracles uit Groningen op bezoek.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Kamerlid Aukje de Vries op bezoek bij KNRM Harlingen

13-03-2017

HARLINGEN - Vrijdag 10 maart heeft Aukje de Vries, sinds 2012 lid van de Tweede Kamer voor de VVD, een bezoek gebracht aan de KNRM in Harlingen.

Harlinger Volkstoneel speelt Vreemde Veugels

13-03-2017

HARLINGEN – Het Harlinger Volkstoneel speelt op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart het blijspel Vreemde Veugels in Stadsschouwburg Trebol.

NLdoet was een groot succes in Harlingen

13-03-2017

HARLINGEN - NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en heeft als doel om de vrijwillige inzet in de spotlights te zetten.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hema Harlingen Hema Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear Vogelaar Audio Vogelaar Audio Haarmode Cats Haarmode Cats Almamater Almamater Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Copini Opticiëns Copini Opticiëns Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier de Groot Atelier de Groot HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Fotografie Dorus Fotografie Dorus Ons Food&Wine Ons Food&Wine