Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

VVH Dames 1 wint met overtuiging in eigen hal

13-03-2017

HARLINGEN - Zaterdag 11 maart stond de wedstrijd tegen Stanfries op het programma.

Op papier leek dit een uitstekende wedstrijd om flink wat punten te halen. De dames uit IJlst zijn namelijk de hekkensluiter van de competitie, met een aanzienlijk lager puntentotaal dan V.V.H. Wel was opvallend dat Stanfries de laatste wedstrijd een overwinning van 4-0 had geboekt. V.V.H. stond dan ook op scherp aan het begin van de wedstrijd. De dames beschikten over een ruime selectie. Alleen Regina van der Kooij was afwezig, zij rolde van de zwarte piste af die dag.

De eerste set werd begonnen met de volgende opstelling: Yvette Meirink op de spelverdeling, Iris Hooghiemster op de diagonaal, Annie en Jetske Leijenaar op de mid en Anna Schurer en Nienke Marije Schaaf op de buiten. Marieke Sinnema, Anniek Punt en Alien Hoekstra namen plaats op de bank. De dames van V.V.H. namen vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief en liet Stanfries niet in zijn spel komen. De pass lag goed en V.V.H. beukte de ene na de andere bal keihard in. De dames werden eerder moe van het liedjes zingen, dan van het spel tijdens de eerste set. Stanfries kwam namelijk niet aan de bal en V.V.H. behield druk op de serve. De set werd overtuigend gewonnen met 25-11.

Onder het motto "never change a winning team", werd de tweede set begonnen met dezelfde opstelling. V.V.H. begon slordig aan deze set, en er werd iets te gemakkelijk gedacht waardoor Stanfries de eerste paar punten pakte. Na een time-out pakten de dames van Harlingen de draad weer op. De eerstvolgende bal werd keihard ingeslagen, waarop Harlingen aan serve kwam. Vervolgens wist Nienke Marije de eerstvolgende 3 a 4 ballen op linksvoor af te blokken. Stanfries kwam er niet doorheen en V.V.H. bleek in deze set ook duidelijk de sterkere partij, en won deze met 25-14.

 

 

De derde set werd wederom met dezelfde opstelling begonnen. V.V.H. startte de set meten goed door flink wat punten te pakken. De twintig werd vlot behaald, waarop V.V.H. daarna een paar steekjes liet vallen. Voorzichtig kwam Stanfries in het spel, waardoor coach Alle Taco Schat een dubbele wissel inzette. Anniek kwam erin voor Anna op de buiten, en Alien nam de plaats van Annie over op de mid. Beide scoorden hun punten en zo werd Stanfries uit hun spel gebracht, en de set alsnog overtuigend gewonnen met 25-12.

De laatste set leek nog enigszins spannend te worden.  V.V.H. maakte onnodig fouten in de pass, en er ontstond een gat van 5 punten in de stad. Stanfries kreeg meer vertrouwen en de illusie werd gewekt dat zij misschien nog een puntje mee konden nemen uit Harlingen. V.V.H. liep achter de feiten aan, en kon het gat niet meteen dichten. Marieke werd gewisseld voor de Yvette voor de spelverdeling, en Anniek kwam weer op buiten voor Anna. Tot aan de 20 punten wist V.V.H. de stand weer gelijk te trekken en zich terug te spelen in de wedstrijd, mede door een paar mooie aanvallen op mid en buiten. Vanaf dit punt ging de knop om bij V.V.H., we willen verdorie met 4-0 winnen! Dit gevoel leek bij Stanfries niet aanwezig te zijn, of wellicht kwam het door de dreigende blikken van de dames uit Harlingen. Op een stand van 22-20 in het voordeel van Harlingen, konden namelijk de laatste 3 ballen worden verdedigd door alleen maar "uit!" te roepen. Daarmee was de set gewonnen en de volle winst binnen gehaald. Een overtuigende overwinning, waarin Harlingen duidelijk de sterkere partij was. Dames 1 heeft gepresteerd en het gewenste resultaat geleverd. Volgende week vrijdag 17 maart staat de uitwedstrijd tegen A.V.C. DS 2 in Akkrum op het programma. V.V.H. gaat ervoor om de winnende trend door te zetten en opnieuw weer punten te pakken! 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Kamerlid Aukje de Vries op bezoek bij KNRM Harlingen

13-03-2017

HARLINGEN - Vrijdag 10 maart heeft Aukje de Vries, sinds 2012 lid van de Tweede Kamer voor de VVD, een bezoek gebracht aan de KNRM in Harlingen.

Harlinger Volkstoneel speelt Vreemde Veugels

13-03-2017

HARLINGEN – Het Harlinger Volkstoneel speelt op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart het blijspel Vreemde Veugels in Stadsschouwburg Trebol.

NLdoet was een groot succes in Harlingen

13-03-2017

HARLINGEN - NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en heeft als doel om de vrijwillige inzet in de spotlights te zetten.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus ForHim Menswear ForHim Menswear Almamater Almamater Hema Harlingen Hema Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant VVV Harlingen VVV Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Dio Jurien Dio Jurien Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hema Harlingen Hema Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Vogelaar Audio Vogelaar Audio